Паническо разстройство - 62

• 40 013
  • 868
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз не съм забелязала цигарите да ми  увеличават тревожността.  А ако  тръгна да ги  спирам  съвсем ще се чална. Преди години  ги спирах  и като  знам  какво  беше ...  сега ще е е десетократно по-зле.

# 361
Утре съм на лекар, най-накрая, чакам вече 3 месеца. Дано наистина намери решение и да спра Клонарекса /защото не искам да го пия повече, много ме ограничава с това шофиране/ и силно се надявам да не се почувствам отново зле, въпреки че в момента пия минимално количество, но все пак ми помага.

# 362
Kamille252, за тези потрепвания не е зле да ти пуснат биохимия- кръвни изследвания за да се види, дали всичко е в норма- магнезий, калций, калий, вит. Д, витамините от Б група ( Б12, фолиева к-на) и др. Провери и дали не е нещо вирусно или ако те е хапал кърлеж- от него. Тази сутрешна тревожност да не е от висок кортизол? Мисля, че пиеше доста лекарства, ако не се бъркам, и проговорете да не е от интоксикация. Ако си пила антибиотици е хубаво да пиеш за месец пробиотик за възстановяване...изобщо, има много причини за тези потрепвания, но си иска изследвания.
Оставям линк към една статия,  която ми беше интересна 
Цигарите е най-добре да се спират след консултация с психиатъра... на мен много, много ми се накара, че съм спряла няколко неща едновременно, вкл. и цигарите. Още не пуша ( вече 4 месеца), но когато усетя, че много ми се пуши паля цигара, само дърпам и димя, без да вдишвам. И не се ограничавам в това. Пушач съм от 34години, по над кутия на ден, та понякога и по две. Постижение си е ...в крайна сметка ми е важно да не поемам дима в тялото, а навикът засега не ми е проблем. Цигарите определено влияят на пулса- нараства, както и от алкохола. А пулсът при мен влияе зле на стреса и се чуствам тревожна. Алкохолът също го спрях и сега, ако изпия чаша вино не ми е ОК през ноща- пак висок пулс. Ако пия гледам да не е повече от 1/2чаша. Мисля, че съм си изпила моето количество алкохол в този живот и вече не ми се пие. Заведения, купони, пиене по 24часа...стига толкова Simple Smile Тялото ми подсказа, че е време е да променя някои неща в начина ми на живот.

# 363
  • Швейцария
Аз пуша електронна цигара и пия 2 кафета на ден. Нищо ми няма, но цигарите и кафето по принцип повишават пулса.

# 364
Тридиги, всичко съм си изследвала от изброението освен калий и фолиева киселина сравнително скоро.
Онзи ден бях на биорезонас и там по някакъв начин се виждат и кръвните показатели дали са в норма и всичко уж излезе "в норма".
Витамин Б12 си ми е в оптимално ниво от последния път, което беше преди няколко месеца. Освен да пусна целия пакет от витамини Б като май основен за такива симптоми е Б6. Точно мислех дали да не започна Милгамма.
Единственото, което се сещам е, че преди да започнат тези потрепвания изкарах Варицела, а съм чела, че самият вирус Херпес Зостер влияе много върху нервната система. Не знам дали би имало общо.
Кърлеж не ме е хапал никога в живота ми.

Aз мисля да пробвам да спра и кафето и кофеина пък да видим. Алкохол също нямам голямо желание да пия напоследък.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 09:23 от Kamille252

# 365
Днес бях при нов пкихиатър. Разказах за това какво чувствам и че искам вече да спра Клонарекса. Той каза, че доста време са ме "държали" на това лекарство, направи ми схема за спиране и каза, че ще е бавно, но не незъзможно. Също така ми изписа и Тритико, уж каза че това лекарство нямало странични ефекти. Тези от Вас, които го пият биха ли споделили как се чувстват?Също каза, ако имам възможност да спортувам, да пия по едно кафе на ден и да избягвам алкохол и въглехидрати.

# 366
Днес бях при нов пкихиатър. Разказах за това какво чувствам и че искам вече да спра Клонарекса. Той каза, че доста време са ме "държали" на това лекарство, направи ми схема за спиране и каза, че ще е бавно, но не незъзможно. Също така ми изписа и Тритико, уж каза че това лекарство нямало странични ефекти. Тези от Вас, които го пият биха ли споделили как се чувстват?Също каза, ако имам възможност да спортувам, да пия по едно кафе на ден и да избягвам алкохол и въглехидрати.
Не мога да разбера защо толкова се притеснявате от Клонарекс? Аз го пих 10 г., като се почувствах добре го спрях постепенно за около 2 месеца.5 г.не го пих, после пак го почнах, пак го спрях и така, ако се чувствате добре с него, защо да го спирате, и по- горе съм писала, ще усетите кога да го спрете, аз го пих в комбинация с Деанксит.

# 367
  • Швейцария
Тритико е много слаб като антидепресант. Пила съм го за сън, никакъв ефект нито за едното, нито за другото. Не знам кой психиатър изобщо го изписва за ПР.

# 368
Тритико е много слаб като антидепресант. Пила съм го за сън, никакъв ефект нито за едното, нито за другото. Не знам кой психиатър изобщо го изписва за ПР.
Каза, че ще ми помогне да спра Клонарекса и е по "безобиден" и мога да продължа да си го пия без проблем. Иначе доколкото знам, психиатъра е един от най-добрите в България /чаках почти 4 месеца за преглед/.

maca-niki2008, искам да го спра, понеже не мога да шофирам, не искам да си имам проблеми и съм все с "вързани ръце" и зависима от други хора.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 23:00 от bubeto80

# 369
Моя приятелка пие тритико ,личната и го изписа. Преди него пробва с деанксит ама и ставаше по-зле. Та ми сподели ,че първите 2 седмици е виждала двойно и много и се доспивало от него. Сега вече е ок след като се е натрупал.

# 370
И аз вчера бях на консултация с психи.
Направи ми схема пак за спиране на Клонарекса обаче каза да си продължа с по 1 Флуанскол още.
Определено виждам вече голям плюс и от работата с психотерапевката. Дано се успокоят нещата вече и всички да имаме хубаво и позитивно лято.

# 371
Здравейте. Някой пие ли Стмулотон?Ако да по колко? Аз два дни пих по половинка,днес почвам два дни по цяло,след два дни сутрин и вечер по едно отново за два дни и после трябва да остана на две сутрин едно вечер. Много ми се вижда и се притеснявам

# 372
Здравейте, препоръчаха ми ксанакс заради паник атаки по време на полет със самолет. Кажете ми, моля, какво точно е действието му и има ли някакви странични ефекти, за които да следя. За протокола, ако има значение, съм със сравнително ниско кръвно (100-110/60-70) и имам направена аблация на сърцето преди 2 години

Виждам, че никой не е отговорил... аз пих Ксанакс миналата година за първи път при полет. Имам от 0,25 мг, това е най-ниската доза. Няколко дни по-рано пробвах с 1 хапче да видя как ще ми се отрази. Нищо не забелязах. Около час преди полета взех едно, според мен толкова му трябваше да подейства. Бях ужасно напрегната, според мен даже тази доза беше ниска и не можа да ме успокои много. Действието премина след около 4 часа.
Предполагам, че щом лекар го е предписал е преценил, че няма опасност да ви падне кръвното. Моето е нормално, понякога ниско.

# 373
  • Швейцария
Аз много не обичам Ксанакса при полет, защото от него ти се доспива. Предпочитам Лоразепам, който не уморява. Ксанакс 0.5 мг пия, ако мога да си полегна.

# 374
Аз много не обичам Ксанакса при полет, защото от него ти се доспива. Предпочитам Лоразепам, който не уморява. Ксанакс 0.5 мг пия, ако мога да си полегна.

На мен личната това ми беше изписала, но не конкретно за полет, а по принцип за успокоение. Но тази доза изобщо не може да ме успокои камо ли да ми се доспи.

Общи условия

Активация на акаунт