Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 548
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте. Има ли тема във форума за това -от един положителен домашен тест, на къде и кога, през какво се минава?

# 61
Дейзи, след положителен домашен тест -> кръвен тест в лаборатория. Няма значение кога е, сутрин, вечер, на гладно, нивото на bHCG е достатъчно високо, щом се засича от уринален тест. След резултатите от кръвния, звъниш на АГ-то и той вече ще те викне на преглед да потвърди, зависимост от това колко дни е закъснението. Може да се наложи да почакаш 1 седмица до прегледа, или да отидеш няколко пъти. Успех!

# 62
Кръвният тест изобщо не е задължителен.
Положителен  тест - след 10-14 дни час при лекар и от там нататък каквото каже АГ.

# 63
  • Варна
А при положение, че пих фолиева киселина от януари до март и сега съм в “почивка” пак ли да я почвам при наличие на положителен тест, или да си изчакам до преглед с АГ?

# 64
А при положение, че пих фолиева киселина от януари до март и сега съм в “почивка” пак ли да я почвам при наличие на положителен тест, или да си изчакам до преглед с АГ?

Ако теста е положителен, си я пий до края на 1 триместър.

# 65

Да, пий си я. Няма проблем, че си направила почивка.

Иначе като цяло кръвните тестове са най-точни, но подкрепям горните мнения - отиди на преглед, АГ ще каже.
Аз направих само един тест, кръвен, и тъй като ме изкара вече в 5-6 г.с. отидох веднага на преглед.

# 66
Изобщо не е задължителен кръвния - вместо да ходите на такъв, направо си отидете на преглед при АГ. При положителен тест на 4 дневно закъснение, отидох на преглед, който потвърди. След това вече ми насрочиха друг, за да се види пулс и т.н. В нито един момент не съм правила кръвен.

# 67
Здравейте, момичета! Бърз въпрос имам по повод сирената, които е добре да се избягват по време на бременност. Знам за синьо сирене, бри и камембер и въобще всички меки сирена или непастьоризирани такива е добре да се избягват, но се чудя за крема сирене дали има някакви ограничения? Хвърлила съм око на това, помня че беше много вкусно.

# 68
Еуфория, на етикета пише, че е от сметана и мляко, които предварително са пастьоризирани. Няма проблем да се консумират крема сирена - Филаделфия също е такова.

# 69
Здравейте. Има ли тема във форума за това -от един положителен домашен тест, на къде и кога, през какво се минава?
Аз пък препоръчвам кръвен! Даже последния път си направих кръвен 2 пъти и едва тогава за спомен уринарен!
На мен кръвен ми е отчитал и преди фактическо забавяне на цикъла.

Има и доста лекари, които насочват към кръвен. Hands V  Изследват се 2 пъти стойностите на бета ЧХГ през 48 часа и се следи за удвояването им. Удвояването на стойностите дава успокоение, че е нормално развиваща се бременност Blush, преди да отидете на лекар.

При показания над 1000 единици обичайно може да се визуализира нещо на ехограф. Другата опция е преглед при АГ след 10-дневно закъснение. Това обаче не е сигурно, тъй като ако не сте следили овулация, а има в случая късна, то и на 10-тия ден може нищо да не се види. Само да ви говорят за удебелена лигавица или нещо такова…

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 14:52 от Polina1310

# 70
Кръвният в повечето случаи е напълно излишен разход. Ако е необходим, лекарят ще го назначи. При мен например го назначи само веднъж, не през 48 часа, защото се видя сърдечна дейност на ехографа. На своя глава кръвен не виждам смисъл.

А фолиевата киселина изобщо не трябва да се спира, тя трябва да се пие минимум 1 месец преди зачеване, по-добре 3, а една година най-добре. Тя предпазва от дефекти на невралната тръба, а невралната тръба се затваря на 6 г.с. (28 дни след зачеване). Та изобщо не я спирайте, без значение дали тестът е + или -.

# 71
За мен кръвният не беше излишен, така бях сигурна, че съм бременна дори преди закъснението. На уринарните нямам толкова вяра, има изпарителни черти, бледи чертички и т.н. Дали ще направя 3-4 уринарни или 1 кръвен за 20лв, все същата работа.
След 2 сед. закъснение час при АГ. Аз отидох с 5 дни закъснение и беше още рано.

# 72
Въпрос на лични предпочитания. Уринарните са си точни, трябва да покриват определени критерии, за да може да са на пазара. Ако се спазват указанията, може да им се вярва напълно. Но за някои дами пък е необходимо успокоението на кръвния. Но уринарният е напълно достатъчен.

# 73
Така е, но при мен имаше почти незабележима черта на Престо, а Шуърчека си беше отрицателен. Който има търпение да чака седмица закъснение. Simple Smile
Чрез кръвния също се следи дали нараства (се удвоява) ЧХГ и брем. се е запазила и развива.

# 74
Само кръвният ми показа, че ембрионът е спрял развитие. Затова предпочитам кръвните изследвания пред тези с урина.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 18:29 от anichka.bs

Общи условия

Активация на акаунт