Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 575
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
Дами следите ли често АСАТ и АЛАТ? При мен са над нормата.Има ли сред вас в същото положение и какво ви е изписано от АГ?

# 76
Аз съм в 8ми месец и досега не са ми пускали такива изследвания освен ПКК и най обикновена урина.

# 77
Само веднъж ми искаха АСАТ и АЛАТ не знам защо.

# 78
  • София
На мен АГ винаги ми пуска подробни кръвни изследвания. В норма са АСАТ и АЛАТ.
Такива резултати се интерпретират само от АГ.

# 79
Не ми изискват тези изследвания и не ги проследявам.

# 80
Само веднъж ми искаха АСАТ и АЛАТ не знам защо.

На мен също ми ги пуснаха веднъж, с първите изследвания. След това - не. Може би се проследява при някакви съмнения от страна на АГ?

# 81
Дами следите ли често АСАТ и АЛАТ? При мен са над нормата.Има ли сред вас в същото положение и какво ви е изписано от АГ?

Да, аз си ги пускам всеки месец. Бяха ми завишени след боледуване през януари.
Колко над нормата са ти?

Завишени чернодробни показатели може да насочва към прееклампсия, но не е само това като симптом.
Като цяло не е вярно, че се интерпретират от АГ, по-скоро от гастроентеролог

# 82
  • София
АГ ще насочи към съответния специалист при необходимост. Така че е е важно той/тя какво ще каже.

Идеята ми е, че във форума не можем да кажем какво означава. Пределно ми е ясно кой специалист коментира. Wink

# 83
  • Варна
Каква фолиева да си взема, че чак другата седмица ще ида на АГ. От януари до март пих една съвсем обикновена Фолацид на нея пишеше да се пие 3 месеца и после почивка.
Така и направих, а той май се оказва, че не е трябвало да я спирам. Дано няма проблеми.

# 84
Най-вероятно няма да има, но е добре да си се пие. Спокойно. Марка не мога да препоръчам за съжаление, не съм в България

# 85
  • София
Неофолик Мета. Simple Smile

# 86
Метилирана форма е най-добре. Неофолик Мета е добро предложение. Аз продължавам да пия фолиева като се сетя, но съм с анемия и тя за мен е полезна.

АСАТ и АЛАТ сега ми пусна в 9-я месец за втори път. Заедно с още други и каза, че трябва да ги нося при консултацията с анестезиолог и кардиолог, която е утре. Иначе са ми в норма.
Алкална Фосфатаза е завишена на 118 като нормата е 105 и CRP е 5.55 при норма 5. До колкото чета, май имам някаква инфекция. Тя така или иначе ми каза, че следващият път ще пуснем и микробиология. Ще цъфне там сигурно някоя гад. Дано не е нещо по-опасно.

# 87
  • София/Севлиево
Точно така-мета фолиева най-добре.АСАТ и АЛАТ ми пускаха два пъти през бременността и веднага след раждането, защото бях зверски отекла и се усъмниха за някакъв проблем,но се оказа от упойката при секциото.
Аз също съм ЗА кръвен тест,той може да отчете 4-5 дни преди цикълът.Но и с двете успешни бременности първо препишках по 1 и чак след това ходих на кръвен (при втората бе направо животоспасяващо за бебето, защото бях след инвитро,имах още дни до официалния тест,обаче сутринта се събудих с наченки на цикъл и до вечерта изкървих,но понеже знаех че съм бременна взех съответните мерки и благодарение на един,после и втори страхотен лекар,на моята доза инат и желанието на малкия да го има успях да стигна до щастлив финал).
ЦРП през цялото време на бременността ми бе 4-5 пъти над нормата,имаше още един вид ЦРП(мисля че се водеше hs crp или нещо подобно)- и той ми беше около 2,5 пъти завишен.

# 88
Аз с уринарен тест разбрах 4 дни преди цикъла, стига да е с висока чувствителност, може

# 89
Какво мислите за карането на колело по време на бременност? Не знам защо бях останала с впечатление, че не може. Сега реших да проверя, защото ходя с мм и детето докато те карат и ми се иска да съм с тяхното в темпо и реално в интернет няма такава информация, не знам защо съм се заблудила.

Общи условия

Активация на акаунт