Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 586
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Карах си до края. Единствено в деветия месец се задъхвах повече, защото коремът вече ми пречеше.

# 91
Ако нямате предпоставки да лежите и да почивате повече, не виждам проблем да карате колело или да тренирате. То зависи от вашето си състояние.

# 92
На мен АГ ми забрани всякакви дейности, при които потенциално мога да падна отнякъде - това включва каране на колело, кънки и т.н, а бременността ми към този момент (7-ми месец) протича нормално. Знам обаче за случаи, където бременни си карат внимателно и нямат проблеми.

Според мен правете каквото чувствате, че тялото Ви позволява, стига да нямате усложнения. Най-лесно е да се забрани на бременната да не прави нищо и само да седи и да блее в една точка 😄 Аз например вдигах леки тежести доскоро, въпреки че и те ми бяха уж забранени. Все още мога да си се навеждам и клякам леко и го правя.

# 93
Попитайте АГ. Аз питах моя може ли да карам кростренажора, каза не.

# 94
Аз се чувствам добре, но съм с контракции и лекарства за тях. Не са болезнени, но не трябва да ги има. Чакам прегледа другата седмица да видим как е шийката и дали има скъсяване от контракциите. В средата на 5-тия съм. Затова всякакви дейности от този род са ми забранени. Сексът беше разрешен и след първите контракции това ми беше. Ще подновя след раждането. Спрямо състоянието ви докторът ще ви каже какво е подходящо. На мен също ми липсва велосипедът, тренировките, радвам се само на разходките в часовете, когато не е жега.

# 95
Дами, извинете странния ми въпрос 😄 Коремът ми е голям вече, а по принцип АГ ме съветва да спра с дълбоките клекове. Как успявате да си измиете вулвата, без да клякате до долу? За мен е физически невъзможно да се измия без някакъв разкрач или нещо подобно и се чудя как да го правя, без клек 😄

# 96
Дами, извинете странния ми въпрос 😄 Коремът ми е голям вече, а по принцип АГ ме съветва да спра с дълбоките клекове. Как успявате да си измиете вулвата, без да клякате до долу? За мен е физически невъзможно да се измия без някакъв разкрач или нещо подобно и се чудя как да го правя, без клек 😄

Аз си клякам, в 31 седмица съм. Защо да е проблем клякането, освен ако не си на постелен режим? Дълбокият клек даже е полезен за бременните, практикува се в йога за бременни и като подготовка за раждане.

# 97
GerKa99, съветваха ме да не правя дълбоки клекове, понеже това отслабвало мускулите на тазовото дъно. Дотук нямам усложнения с бременността, нямам и наложен постелен режим. Тренирах си първите 6 месеца от бременността безпроблемно. Когато влязох в 7-мия, просто ми стана трудно, заради размера на корема и се позадъхвах, затова и спрях с по-натоварващите тренировки.

Все си мисля, че ако мускулите на тазовото дъно са слаби, то това ще се проявява и с други проблеми, няма да чака да вляза в третия триместър. Но може би е пак е съвет, повлиян от "свръхпазенето" от страна на лекарите Thinking

# 98
Здравейте ,мамита ! Искам да ви попитам при изследване на ПКК ми са открити занижени еритроцити 3,85 от нормална стойност 4,20-5,40, и завишен RDW моя е 15 от нормална стойност 11,5-14,5. Имам ли повод за притеснение и какво означава това ? Благодаря ,предварително !

# 99
Говорете с лекаря си, но последно и на мен ми беше завишено RDW. Преди това и еритроцити ми бяха завишени. И като цяло винаги имам завишени показатели на нещо. Вчера доктора каза, че са ми идеални резултатите. Това, че има нещо завишено, не винаги е притеснително за бременните, защото референтните стойности са за нормално състояние. Нормално е по време на бременност тези стойности да не са ок, но не значи, че това е опасно. Но за това трябва все пак да говорите с лекаря си, защото при всяка жена е различно и комбинация от някои показатели може да значи нещо. Все пак този, който Ви следи ще е най-наясно със състоянието Ви. Но не се притеснявайте. Не мисля, че е нещо лошо.

# 100
Забравих да спомена ,че пия и натаспин ,заради изследване ,което беше показало риск от високо кръвно налягане ,но моето попринцип е ниско . Чудя се дали тези занижени еритроцити и завишени RDW не е възможно да са в следствие от натаспина ?

# 101
Забравих да спомена ,че пия и натаспин ,заради изследване ,което беше показало риск от високо кръвно налягане ,но моето попринцип е ниско . Чудя се дали тези занижени еритроцити и завишени RDW не е възможно да са в следствие от натаспина ?

Натаспин за риск от повишаване на артериалното налягане? Сигурна ли сте? Да не е риск от прееклампсия? Иначе не, Натаспин не повлиява еритроцитите, а и не е лекарство, а хранителна добавка. Освен леко понижени еритроцити, как са стойностите на MCV и MCH, а също и на желязо, ЖСК и феритин? Тези показатели също се гледат задължително. Както VaniaK е писала, тези неща се коментират с наблюдаващия Ви лекар, защото той е най-запознат с историята Ви.

# 102
Не се чудете. За това казвам да говорите с лекаря си. Той знае какво и колко пиете.

# 103
Да пия го заради риск от повишено кръвно налягане . Останалите стойности са в норма само тези са с изменения . При първа възможност ще се консултирам

# 104
Аз съм с ниско кръвно. Пия натаспин, заради тромбофилията от близо година по препоръка на хематолог. И на мен ми е странно да е предписан за високо кръвно. Няма да ви навреди, но обикновено друг му е принципът на действие.

Допълвам, това е от листовката:
Натаспин е предназначен при случаи на циркулаторни нарушения или повишен риск от тромбоза.
(...)
Допринася за нормализирането на артериално налягане.

Общи условия

Активация на акаунт