Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 999
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, имам следните въпроси ако някой може да даде мнение от личен опит:

Въпрос 1: Бебчо според ехографа е по-мъничък 18гс+2, а аз съм 19+0. АГ каза да не се притеснявам, но нищо повече. Има ли какво да направя? Протеини ям някакви.

Въпрос 2: Как вашите АГта установиха липса на Б12 на доста от вас, като в моите кръвни изследвания не присъстват за никакви витамини?

Въпрос 3: Някоя от вас с проблемни вени на краката? Какво лечение ви назначиха?

# 496
Не е толкова изостанал. Понякога измерванията не са съвсем точни. Не мисля, че има място за притеснение. Да, наблегнете на протеините.

Б12 само с кръвен тест може да се види какви са му стойностите. Нашите референтни стойности са доста занижени. Добре е да бъде около 800-1000.

# 497
Пуснете си кръвен тест за брем.

Б12 не се поема от касата и не е от задълж. изследв., които пускат. Вие може сами да си го пуснете и заплатите.

Може да пиете протеин за бременни, но няколко дни +- не е проблем.

# 498
За изчислението на гестационната седмица се ползва последна редовна менструация. В зависимост от това на колко дни е цикълът и евентуално по-късна овулация, може да има такива плюс-минус дни. Ако има нещо, което е притеснително, АГ ще ви информира.

Аз пиех протеин на прах през цялото време, защото лятото ям много малко месо. И по принцип пия протеин, защото спортувам, не го спрях и по време на бременност. Не е бил специален за бременни.

# 499
Аз съм вегетарианка, рядко консумирам растителен протеин на прах. Бях купила за хиперстимулацията есента една кутия и още не е свършила, макар да се вижда дъното. Бебето се развива според седмиците. Не изостава. Изследванията ми са отлични, теглото ми се увеличава немалко. Стремя се да се храня разнообразно, но основно съм на хлецни изделия, зеленчуци и плодове, кисело мляко от млечните продукти. Рибни продукти изключително рядко също присъстват, защото по време на бременността от любими са ми неприятни. За половин година съм яла 2-3 пъти риба и 3-4 пъти скариди. Опитах да ям домашен омлет (след 4 години), за първи път яйцата не ми миришеха на мърша и резултатът беше 2 часа по-късно повръщане. Бебето явно му харесва въглехидратната ми диета, но на дупето - не.

# 500
Дами, и аз един бърз въпрос: трябваше известно време да пия Неоренал СР по препоръка на АГ (лекувах рецидив на цистит), след което той иска да пусна урина за контрола. Тази добавка имате ли идея дали влияе на микробиологичните резултати по някакъв начин и дали трябва да изчакам няколко дена преди да се изследвам отново?

# 501
Здравейте дами
Имам питане по -скоро за съвет
АГ при който се следя прави и феталните морфологии
Първата си я направих при него, сега скоро време идва ред за втората и като цяло се чудя дали да я направя пак при АГ -то си или другаде.
Като цяло съм доволна към момента от следящото ме АГ, но съм пред дилема дали да направя 2та фетална там

# 502
Здравейте дами
Имам питане по -скоро за съвет
АГ при който се следя прави и феталните морфологии
Първата си я направих при него, сега скоро време идва ред за втората и като цяло се чудя дали да я направя пак при АГ -то си или другаде.
Като цяло съм доволна към момента от следящото ме АГ, но съм пред дилема дали да направя 2та фетална там

Ако сте от София, препоръчвам доц. Марков.

Само не разбрах, защо искате да направите следващата ФМ при друг доктор? Simple Smile
Аз лично направих първата ФМ при АГ-то ми, следващите 2 ги направих при доц. Марков по препоръка на АГ-то ми, което при всеки преглед гледаше констатциите на Марков и ми дообясняваше разни неща. Simple Smile

# 503
Другаде я направете, не може вс. ФМ при АГ по ЖК, нека видите и др. мнение.

# 504
А, Вашия АГ специалист по ФМ ли е?

# 505
Не е нужно да ви изпраща. Само трябва да си запазите час другаде за фм.

# 506
А, Вашия АГ специалист по ФМ ли е?

Ами знам че прави ФМ на 4Д

# 507
То много АГ правят уж ФМ. Въпроса е дали е специализирал в тази област. Според мен не. Повечето фетални специалисти работят само това, а не следят бременности. Идете си при друг, а не се чудете. Където и да изберете, все са добри - Марковс, Надежда, Щерев, Оскар. За мен първата ФМ е най-важна, но минало. Сега просто идете при истински специалист по ФМ.
А, 3/4Д е функция на ехографа.

# 508
Здравейте. Бременна съм в 10та седмица и все още не сме казали на никого, защото имаме доста неуспехи зад гърба си в миналото и ни се искаше да изчакаме до след третия месец, за да си ‘отдъхнем’ доколкото в възможно. Проблемът е, че се чувствам ужасно депресирана и сама напоследък. Зле ми е, лошо ми е, подувам се, крия се и се чувствам отвратително и ми се иска да си излея душата на някоя приятелка, но после се спирам от страх нещо да не се обърка. Не знам хормони ли са, но ми е тъжно, че вместо да съм се съсредоточила в положителни мисли и надежди за бременността аз съм седнала да се вайкам за глупости. Някой с идея и съвет за разсейване на мрачни мисли?

# 509
ГрейсСън, съчувствам Ви и разбирам смесените Ви чувства. Не се обвинявайте за тях, просто се оставете да ги изживеете. Смятам, че обществото ни твърде дълго ни е облъчвало, че бременността задължително трябва само да ни радва 24/7, независимо от дискомфорта или предходния ни опит.

Ако физическото Ви състояние и естеството на работата Ви го позволяват, работете. Това гарантирано разсейва от подобен тип неприятни мисли, а и се чувствате полезна. Също така препоръчвам да спортувате, в разумни количества и отново, ако няма риск - така хем ще имате подобрен тонус, хем за бебето е добре притокът на кислород.

Ако Ви се налага да си стоите вкъщи и/или да лежите, четете книги. Не само такива, свързани с бременността или отглеждане на деца, но и художествена литература. Аз лично с една приятелка от Щатите изкарах в чат да обсъждаме книги нощите, в които ме гонеше безсънието. Тези неща все са ми помагали на мен ☺️

Общи условия

Активация на акаунт