❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 867
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Писна ми и на мен от превръзки да,тече определно по-малко.
Сложихме клизма колкото и да не искам....и всичко си свърши детето изцапа долното боди с къс ръкав 🤭
Може давай.
Аз правя следното сутрин е в по-нормална сутрин не в 5...6...а примерно 8..9 преди ам давам вит д.
После макс на обяд давам био Гая,после на всяко следващо давам био амика ...еспумизан мн рядкоооо...и то макс два пъти на ден ...и с толкова даване се запече ...а така хубаво си акаше.

# 31
А защо давате и био гая и био амика? Аз съм абсолютно боса в това с коликите и даже био Гаяна не знам кога се дава.
Иначе правих масаж, коремче, топла кърпа, не и не, яко рев и мрънкане.
Акото му е зелено. Това нормално ли е?

# 32
Първите дни и на нашия акото ми беше зелено, след това ск става нормално бебешко ако.

Родих преди 15тина дни… явно наистина след физическа активност - в случая разходка навън лохиите се връщат. Аз си мислех, че са свършили.. кофти е само, че ме наболяват яйчници (ако са се върнали на мястото си). Тази вечер май таткото ще е по-активния.

# 33
Аз имам Еспумизан, но още не съм давала. Био Гая и Амика не съм давала, и аз се присъединявам към въпроса на Мария.
Момичета, Макси нещо ми се струва топъл. ☹️ Надявам се да си въобразявам, но как да му измеря температурата според вас, в дупето ли? ☹️

# 34
БиоГайа е пробиотик, а Био Амика е лактаза, която помага за пълното смилане на млякото.

# 35
Малко ви изпуснах, та сега наваксах последните страници от предната тема.
Като ви чета, ние май сме от мързеливите родители.. не къпем всеки ден, още не сме започнали с масажите, повечето пъти изобщо не оригвам, защото заспива на гърда и не искам да  я будя.
Явно имаме проблем със съня, като гледам колко много спят вашите бебета.😔 Аз се чуствам късметлийка ако направи повече от 3ч сън. Повечето са по 20 мин до час и то с триста зора. Интервалите на будуване все са по-големи, отколкото трябва.. Чудя се бъркаме ли някъде или просто сме с ревливо и неспящо бебе.

# 36
От 18-20 седмица съм на Утрогестан и с превръзки, та за едни 40 дни лохии проблем ли ще правим 😃😃😃

# 37
Като ви чета, ние май сме от мързеливите родители.. не къпем всеки ден, още не сме започнали с масажите, повечето пъти изобщо не оригвам, защото заспива на гърда и не искам да  я будя.
Явно имаме проблем със съня, като гледам колко много спят вашите бебета.😔 Аз се чуствам късметлийка ако направи повече от 3ч сън. Повечето са по 20 мин до час и то с триста зора. Интервалите на будуване все са по-големи, отколкото трябва.. Чудя се бъркаме ли някъде или просто сме с ревливо и неспящо бебе.

Това за вашето спане важи за моята кака от бебе....
Сега пък в чата на фб групата писаха че био Гая запича...възможно ли е

# 38
Като ви чета, ние май сме от мързеливите родители.. не къпем всеки ден, още не сме започнали с масажите, повечето пъти изобщо не оригвам, защото заспива на гърда и не искам да  я будя.

Децата са различни, не се притеснявай изобщо. Аз бях се побъркала с първото от такова сравняване. Моето не спеше и 3 часа плътно до поне 9 месеца, да не кажа година. Нощните кърмения бяха последните, които отпаднаха преди да я отбия на 2г и 3м. Не стоеше в количка,нито в кошара, не лазеше, директно проходи. Не можех дори да седна спокойно на кафе и да я взема в скута си без да се разкисели и да иска гърда. Нямаше заместено хранене до след годината поне. Обаче аз се научих да не я сравнявам с другите в един момент. Сега е изключително спокойно и сговорчиво дете, много по- балансирана от някои свои връстници. Най-важно е да се чувстват спокойни и подкрепени, това се отплаща в по-късна възраст, колкото и далечно да ви се струва сега.

# 39
Днес направихме грешката да го къпем по-късно от обикновено и сега няма заспиване 😤 По принцип го къпем около 20:45, правим тоалет, храня го и след час е заспал. Последните дни след тази рутина прави сън по 4-5 часа. Днес решихме да го къпем час по-късно, за да изместим тази пауза с един час и резултатът е - час и половина на гърда, превъзбуден и не иска и да чува за сън.
Един урок научен днес - не променяйте нещо, което работи! 😤

# 40
От 18-20 седмица съм на Утрогестан и с превръзки, та за едни 40 дни лохии проблем ли ще правим 😃😃😃

Ох ужас,аз от девета бях,вярно е ,ще ги изтърпим,баш вече накрая няма да издаваме фронта 😆но наистина писва в един момент
Тя ми натискаше много пикочния мехур и това беше другата причина да съм постоянно с превръзка...инконтиненцията при бременни😂

Милица отново я хванаха брутални колики,корема и е ,като камък ,боли я ,реве ,пищи ,опитахме масажи ,вдигане на крачетата,био амики ,био нз си кво ,чайове за колики ,бели шумове ,люлката,на ръце ,нищо не помага ,наистина ужасно ,дори термометъра не  помага да се изходи ,та поне да и олекне малко ...не може дори да пръцне ,а ние наистина всичко опитваме с баща и да я утешим 😕😕😕Няма да се спи цяла нощ ,ясно е ,но поне да намерим начин да и облекчим малко поне болката,сега ще пробвам с пелената и аз затоплена

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 01:09 от Mims1900

# 41
Здравейте момичета. Blush
Няправо не знам как имате време да сте толкова активни с писането. Аз съм изпуснала цели две теми покрай малкия картоф, а така ми липсваше да си пиша с хора, които преминават през същото.

Огнян вече е на 34 дни и около 3 и 300-400. Все още съм изцяло на кърма, но цедя и додавам, че няма сили дребчото да си изкара всичко сам. Побърках се с тези помпи, докато намеря комбинация от фунии, режими и уплътнители, които горе долу да вършат работа. И пак, кърма имам много, като стисна гърдите и шурти, обаче помпата едвам изкарва в най-добрия случай 60 за 20 мин. Да заяква малкото човече вече и да си цока сам, че ме побърква това цедене.

Иначе младежа е още е леко жълт и се борим да я разкараме жълтеницата, но имах бая притеснения покрай това. В един момент започна да прави паузи с акането от 2-3 дена, увеличих млякото, оправи се за 1 ден, после пак 2 дена пауза, после ака 2 дена нормално и пак същото. Но си наддава и пиша супер много, така че не съм притеснена. Лл каза, че е нормално.
В крайна сметка за жълтеницата се допитах и до педиатър гастроентеролог - отново каза глюкоза даже 10% по 100 мл на ден. Личната каза 5% по 50 мл на ден.
Аз много не исках, защото ме беше страх, че ще се отрази на кърменето, но в крайна сметка притеснението надделя и му давам вече 5ти ден 5% по 50 мл на ден. На кърменето слава богу не се отрази, даце забелязвам, че с всеки ден се храни по-добре, но не бих казала, че и за жълтеницата има кой знае какъв ефект.

Аз иначе подготвям погача вече за другата седмица.
Направо не усетих как мина един месец, малкия е толкова променен, започва наченки на гукане вече, посяга, кокорчи се.

Чудя се някой знае ли какво мога да правя, за да работим по-бързо за махането на цеденето и додаването и оставането само на кърмене? Кърмя го около 40 мин, той се храни сравнително активно, има преглъщане, но след това изпива още 40-45 добавка и 10 глюкоза. Което ме навежда на мисълта, че все пак не си изкарва кой знае колко много.
Оставям го сам да си цока вече без компресия, за да свиква и сменям гърди на 5 мин

Чудех се също, мислите ли, че е добра идея да си направим чат в месинджър с който иска, за по бърза реакция и по-спешни въпроси?
Групата на сестра ми имат и много си помагат, че във форума не е толкова интерактивно.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 08:42 от Yo_St

# 42
Здравейте момичета. Blush
Няправо не знам как имате време да сте толкова активни с писането. Аз съм изпуснала цели две теми покрай малкия картоф, а така ми липсваше да си пиша с хора, които преминават през същото.

Огнян вече е на 34 дни и около 3 и 300-400. Все още съм изцяло на кърма, но цедя и додавам, че няма сили дребчото да си изкара всичко сам. Побърках се с тези помпи, докато намеря комбинация от фунии, режими и уплътнители, които горе долу да вършат работа. И пак, кърма имам много, като стисна гърдите и шурти, обаче помпата едвам изкарва в най-добрия случай 60 за 20 мин. Да заяква малкото човече вече и да си цока сам, че ме побърква това цедене.

Иначе младежа е още е леко жълт и се борим да я разкараме жълтеницата, но имах бая притеснения покрай това. В един момент започна да прави паузи с акането от 2-3 дена, увеличих млякото, оправи се за 1 ден, после пак 2 дена пауза, после ака 2 дена нормално и пак същото. Но си наддава и пиша супер много, така че не съм притеснена. Лл каза, че е нормално.
В крайна сметка за жълтеницата се допитах и до педиатър гастроентеролог - отново каза глюкоза даже 10% по 100 мл на ден. Личната каза 5% по 50 мл на ден.
Аз много не исках, защото ме беше страх, че ще се отрази на кърменето, но в крайна сметка притеснението надделя и му давам вече 5ти ден 5% по 50 мл на ден. На кърменето слава богу не се отрази, даце забелязвам, че с всеки ден се храни по-добре, но не бих казала, че и за жълтеницата има кой знае какъв ефект.

Аз иначе подготвям погача вече за другата седмица.
Направо не усетих как мина един месец, малкия е толкова променен, започва наченки на гукане вече, посяга, кокорчи се.

Чудя се някой знае ли какво мога да правя, за да работим по-бързо за махането на цеденето и додаването и оставането само на кърмене? Кърмя го около 40 мин, той се храни сравнително активно, има преглъщане, но след това изпива още 40-45 добавка и 10 глюкоза. Което ме навежда на мисълта, че все пак не си изкарва кой знае колко много.
Оставям го сам да си цока вече без компресия, за да свиква и сменям гърди на 5 мин

Чудех се също, мислите ли, че е добра идея да си направим чат в месинджър с който иска, за по бърза реакция и по-спешни въпроси?
Групата на сестра ми имат и много си помагат, че във форума не е толкова интерактивно.

Ами аз съм за за чата

# 43
Момичета следващите дни го дават доста топло по кое време ще изкарвате бебоците и как мислите да ги обличате и завивате?

# 44
Аз тъкмо да се похваля, че Борко спи от 1 до 5 и хей ме на - снощи до 4 на ръце с плач. После в 7 се събуди.. красота. Днес ми отиде режима на кино..
В стаята е 22-23 градуса.. облечен е само по гащеризон (или боди с дълъг ръкав и ританки - леки памучни дрехи). Но не заспива ако не го завия до коремче да му е топличко на корема заради коликите. Цялото му личице е в пъпки от претопляне. Някой има ли предложение как да постъпя? Мислех си да купя спален чувал 0,5тог ама пак ще му е топло. Днес във Варна ще е 27градуса.. горкото дете.

Общи условия

Активация на акаунт