❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 934
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Кога ще правите погачи на бебчовците, нашата се пада 40 дни на 2 във вторник, на мен ми се иска да си е на деня всичко но вече се чудя дали да не ида до църквата на 40 ден и в събота или неделя да се съберем вкъщи..

# 631
Нашитр 40 дни се падат във Вторник, тогава ще отидем само до църквата за Чиста молитва. Погачата ще е в Събота.

# 632
  • София
Здравейте, момичета! Вчера сутринта родих и малкият още не иска да суче. Много се притеснявам дали ще ми тръгне кърма, а и седи гладен…много плаче. Може би ми давят АМ в неонатология, въпреки че ми казват, че по-добре да е на кърма. Много се притеснявам. Някоя от вас минала ли е през това? Бебенцето на момичето, с което сме в една стая си засука веднага и затова сравнявам и се притеснявам. Моят човек въобще не иска да го слагам на гърда, нерви сец реве… Sad мнгоо ми е мъчно

# 633
Честито, да е жив и здрав и ти бързо на се възстановиш. Моят само спеше и за гърда въобще не ставаше на въпрос. Въпреки това аз давах винаги преди хранене, за стимулация и после давах и формулата, която си изяждаше. Почвай и с помпата на всяка гърда да стимулираш. Моето засука чак на няколко седмици като хората и дори и сега додавам чат пат адаптирано мляко. Например сега додадох една доза, защото изсука само 60-70 за 3-ти пореден път и му допълних малко. Според мен слагай на гърда. Предлагай втората и ако не изцоква нищо давай формулата.

# 634
Разбира се,40 се прави на деня,празненството когато искате
Гергана днес прави 40.🎉🍼
Аз няма да празнувам.Отиваме само ние и нашите в църквата.
Почерпка съм поръчала и майка ще приготви.
Майка се разкашля последните дни,днес татко си хванал кърлеж...що да не вс гадно до последно🤷
Нещо сладко от бебе Гери🧁🍰🍰🍬🍬яде,ака и сега се цупи 🤔

# 635
Forest_girl,  аз съм в подобна ситуация, но моето бебе не може хубаво да хване ареолата и само мачка зърното. Така че кърменето никак не е ефективно, само я изморява, та после да си изяде АМ. Лекарите ми казват да я слагам на гърда, защото дразненето на зърното от сукането е най-силният стимул за производство на кърма. Ама така като гледам, няма да ми тръгне повече от 20 мл. Щом твоето човече не иска на гърда, според мен първо дай малко АМ, за да се успокои, след което пробвай на зърното. Ако са много неспокойни, не можеш да ги накараш да захапят зърно. Поне по моята съдя.

# 636
forest_girl, честито! Бъдете много здрави! Проверявали ли са за къса юздичка? Моето бебе имаше такава и беше мъка първите дни, после я резнаха и постепенно се научи да суче правилно. Кърменето е сложна работа, трябва си време докато ти и бебето се научите. Виж дали я слагаш правилно, може да подаваш зърното като стискаш леко гърдата (като бургер), бузките му трябва да опират плътно в гърдата.

Green Arrow, аз в болницата цедях за кратко и също ми бяха силно разранени зърната. Бяха ми казали по 10 мин. бебето на гърда, после по 15 мин. цедене от всяка. Нормално е в началото да няма много мляко, но колкото повече суче бебето, толкова повече ще има. Млякото работи на принципа търсене-предлагане. Слагай и някакви пачове за разранени зърна. Тук в DM има едни много яки на multi-mam.

# 637
Честито бебче, много да ви радва.
И нашите 40 са на 02.07. ще си отидем на чиста молитва,а в събота или неделя ще си събера родата на домашно. Ще се почерпим,ще видят бебата и толкова. Без излишно натоварване за мен.

# 638
Ей юнски майчета, здравейте! 

Forest_girl, честито! Да е здраво, щастливо и безгрижно. Според мен почвай да стимулираш с помпа, на ръка и масажи, за да има кърма и се опитвай постоянно да го слагаш на гърда. Пробва ли с протектори? При мен се мъчеше на зърното, а като сложих протектор засука от раз.

Green arrow, да разбирам, че и ти си родила! Да ти е здравичко и безгрижно!

# 639
На мен ми дойде М цикъл на 39 ден след секциото 😂

# 640
Forest_ girl честото, бъдете здрави и щастливи! Ти в Надежда ли роди или бъркам, ако си там има две консултантки по кърмене за които аз мога да кажа само добри неща особено мисля че се казваше Таня едната и е чудесна! Успех:)

# 641
Честито, момичета! Много да ви радват бебчета та и да са здрави!

И при нас 40тия ден е вторник ама по-следващия. Запазих в църква за чиста молитва, а ММ държи да празнува затова в неделя ще дойдат и роднините. Е, какво да правиш.. ще стягам софра.
Обаче малкия мъж днес ми лази по нервите.. изобщо не спи, мята крака, нервен е, после му се доспива и се ядосва, че не може да заспи. Нощния съм го има, ама денем само будува. Вече се чудя с какво да го занимавам и как да подходя.

# 642
Честити да са юнските бебоци и бързо възстановяване за вас момичета! 🌻

+1 за консултантките по кърмене в Надежда. Аз бях пред нервна криза в деня преди изписването, понеже кърмата ми не беше слязла още и се чудех как ще храня бебето като се приберем вкъщи. Много ми помогнаха и двете жени. Красимира беше много мила и търпелива, и ми показа всичко, за което я питах. Само спокойствие и търпение! ☺️

Иначе аз отказах АМ в болницата и само веднъж се наложи да дадем защото не спираше да плаче. Вместо това се опитвах да слагам често на гърда и да се гушкаме повече. Бебето на момичето в моята стая изпадаше в истерия всеки път като се опитваше да го сложи на гърда, но с помощ от консултантката също успя да засуче. Така че не се отчайвайте!

# 643
  • София
Благодаря, момичета! Тъкмо се оплаках и той позасука. Не знам дали е ефективно все още, но пак е добре, че се случва нещо.

Иначе даа, в Надежда съм. Днес питах за консултант по кърмене, но днес нямало. Утре пак ще питам, а дотогава ще го гушкам много и ще му пъхам гърдата.

Ще станат нещата ❤ много ви благодаря, голяма подкрепа сте в тази тема и ме успокоявате и надъхвате!

# 644
Кърмих навън за първи път.Е грам не ми е удобно.Вие как се справите?Все се притеснявам,че всички ме гледат,ужас.Вкъщи ми е по-спокойно
Моето бебе веднага в болницата прояви инстинкт за засукване,но гърдите ми са големи и немога да засуче ефективно.Дори зърното.Сега кърмя само със силиканови зърна и детето се суче на поразия.Акушерките в началото ми казаха да си взема,че иначе няма да стане.
Има голям ефект върху кърмата,когато бебето го слагам постоянно на гърда,наистина.

Общи условия

Активация на акаунт