❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 901
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Никога не съм кърмила навън дори и каката,ами срам ме е 😁покрита или не

Днес мина и нашата молитва,грабнах двете деца и пеш до църквата уж близо ама като тръгнеш с двете и имаш час 😁🤯с бързата крачка.Мм и нашите дойдоха 5мин преди часа ни изтръпнах направо 🤷
Малката проспа всичко ест.После се почерпихме на едно кафенце и вкъщи със сладкки неща 🍬
Скромно😁

Скоро очаквам и две приятелки ако нещо става за ядене до тогава 😁

# 646
Кърмих навън за първи път.Е грам не ми е удобно.Вие как се справите?Все се притеснявам,че всички ме гледат,ужас.Вкъщи ми е по-спокойно
Моето бебе веднага в болницата прояви инстинкт за засукване,но гърдите ми са големи и немога да засуче ефективно.Дори зърното.Сега кърмя само със силиканови зърна и детето се суче на поразия.Акушерките в началото ми казаха да си взема,че иначе няма да стане.
Има голям ефект върху кърмата,когато бебето го слагам постоянно на гърда,наистина.
Дени, аз бях категорична че никога няма да кърмя навън, а ще давам изцедена кърма. Обаче аз вече отказвам да се цедя, не е моето и се чувствам много зле от цеденето.
Ами кърмя си навън и да ти кажа, нетипично за мен, но изобщо не ми пука дали някой ме гледа като ми е гладно бебето. А и то като суче от гърдата, главата му закрива всичко и нищо не се вижда. Единственото ми неудобство е, че рядко намирам място, където да мога да се облегна

# 647
И аз си мислех, че ще се притеснявам повече за кърменето навън, но честно казано изобщо не ми пука. Вече 4-5 пъти се случва, даже веднъж докато бяхме в парка и съответно минаваха хора, но някак много естествено ми идва да ги игнорирам. 😁

# 648
И на мен не ми пука, а и забелязвам, че доста жени ми се усмихват като минават покрай нас. Установих, че ако не кърмя навън просто не можем да се разходим. Тя надава вой за ядене на два часа, яде по 20-30 мин, съответно докато се оправим и излезем и става време да яде отново, съответно да се прибираме ако вкъщи се храним. Та като се кърмим навън поне можем спокойно да се разходим и на мен да ми се освежат мислите 😄

# 649
При мен пък е обратното.Моя син е муден,заспива на гърдата,после пак суче,пак заспива и така до безкрай и накрая пак гладен.Та затова цедя да става по-бързо храненето,от 2 часа на 1 Grinning През деня на гърда колкото може,вечерта и през нощта шише.Иначе и аз се мъча и той.
Та днес си взех чай за кърмачки,после ще си направя един,ще видим има.ли ефект

# 650
Привет, момичета! Успявам да чета, но не и да пиша.

Нашата погача беше миналата неделя, до вкъщи има голям парк и я направих там, понеже видях, че времето позволява. Беше много приятно, сладките неща бяха кетъринг, питиетата в хладилната чанта. Всички дечица, включително и баткото на Явко се скъсаха да тичат и да си играят. Аз успях да се видя с гостите иначе не си представях вкъщи да затворя 6 деца на възраст 2-5 години. Щеше да е ад.

Кърмила съм Явор, поне 5 пъти в парка и около 3 в ресторант. Не се притеснявам, понеже таткото услужливо ме предпазва с пелената докато се наглася.

Аз имам друг проблем, Явко отказва да суче, блъска ме, зацоква и пуска. Имам чувството, че ще ме набие .. ще изчакам 1-2 дни и пак ще се пробвам. Малко ми е досадно, понеже бях свикнала да не се цедя и да не се занимавам. Друга в подобна ситуация?

# 651
Привет, момичета! Успявам да чета, но не и да пиша.

Нашата погача беше миналата неделя, до вкъщи има голям парк и я направих там, понеже видях, че времето позволява. Беше много приятно, сладките неща бяха кетъринг, питиетата в хладилната чанта. Всички дечица, включително и баткото на Явко се скъсаха да тичат и да си играят. Аз успях да се видя с гостите иначе не си представях вкъщи да затворя 6 деца на възраст 2-5 години. Щеше да е ад.

Кърмила съм Явор, поне 5 пъти в парка и около 3 в ресторант. Не се притеснявам, понеже таткото услужливо ме предпазва с пелената докато се наглася.

Аз имам друг проблем, Явко отказва да суче, блъска ме, зацоква и пуска. Имам чувството, че ще ме набие .. ще изчакам 1-2 дни и пак ще се пробвам. Малко ми е досадно, понеже бях свикнала да не се цедя и да не се занимавам. Друга в подобна ситуация?

Като стачка ми звучи. Пробвай да смениш позата или мястото, на което го кърмиш.
Аз съм изпадала в абсурдната ситуация да  кърмя баткото права в банята при течаща вода, защото по никакъв друг начин не искаше да се храни...

# 652
Да, откакто му заработи перисталтиката, Макс ме попилява от бой на почти всяко кърмене. Консултирах се и с Ася Демирева, тя ми обясни, че при колики бебето може да стачкува при кърмене, защото го асоциира с дискомфорта, който изпитва в червата. Аз обаче се оказах по-корава отколкото си мислех и с повечко търпение и стискане на зъби от моя страна успява да засуче. Някои кърмения се получават без проблем, други протичат през цялото време с бой, но като цяло е нормално за бебе с дискомфорт 😊

# 653
Огнян и той е в период на бунт при кърмене, но корема много го мъчи и с това си го обяснявам
При него този бунт също се получава в моменти, когато си вдига консумацията и докато гърдите се регулират и наваксат, според мен, се дразни, че не пускат достатъчно бързо.

За кърменето навън - преди да родя си мислех, че ще ми е неуеобно, сега грам не ми пука. Днес сме излезли от нас в 9:30 и се прибрахме в 4. През цялото време на разходка в морската, обяд и т.н. Кърмих си го и в парка, и в ресторанта без изобщо да се притеснявам. Дори не се покривам като се намествам, не мисля, че се вижда коой знае какво

# 654
Момичета, давахте ли витамин К на 30-я ден? Ако да по колко капки? И този препарат ли взехте? На мен ми е изписана една капка, но чета някакви мнения, че се давали по 20..

# 655
От същия препарат дадох 20 капки.

# 656
При нас лл й даде💯

Гааа от Гери😁Добро утро😁
От вчера следобед и веднъж вечерта я забелязах,че сякаш тръгва да сълзи окото не от плач,засега е ок,рядко е засега,ще я наблюдавам
Нещо трудно си изпива 90,60 и мрънка ...това от снощи в 00 и сега пак вече три пъти...жега ли я мъчи,ака ли й е 🤷

# 657
Precious girl 20 капки се дават от този витамин К. Преди е бил различен и дозата е била 1 капка. Сега е сменен, концентрацията му също и от новия се дават 20 капки.
Направо съм потресена, че дори лекари казват на родителите давайте 1 капка ( включително моята лл). Как може да не се запознават с тези промени, направо не ми го побира акъла.

# 658
Някои лл имат много остарели знания,после ще видим захранването 😁

# 659

Някоя мама беше питала за хемороидите, тези ми ги изписаха в болницата, че бях със страшни болки и докато ни изпишат ми бяха минали! Дано ви помогне и на вас!

Общи условия

Активация на акаунт