❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 884
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Аз нямам фейсбук  и немогапда се присъединя към групите и чатовете.Ще пиша тук Grinning
Моето дете втори ден е все гладно.Вчера изяждаше по 70 мл на хранене,от днес мисля да му увелича на 80.Как се увеличават тези дози?Според дните на бебето ли?Четох,че през първия месец трябвало да ядат до 100 мл на хранене.Да уточня,че е само на кърма.

# 61
  • София
И аз нямам фейсбук, засега ще пиша тук. Simple Smile
Днес водихме Гого на гастроентеролог. Бяхме се притеснили с тези колики. Измъчи се няколко дни милият и нищо не помагаше. От два дни му капя Колийв и май има ефект. По-спокоен е. Но исках да го види и лекар все пак. Всичко му е наред, да продължавам с капките. Препоръча да минем на безлактозно мляко, ако продължат. И нещо, което не очаквах. Да спирам нощното хранене и да давам вода със захар. Чувала съм за този метод, винаги ми е бил странен... Не знам, не бих дала захар на толкова малко бебе. Педиарърката каза да оставим детето само да се откаже. 100 лекаря да питаш, 100 различни мнения.

# 62
Muffin... и мен ме посъветваха да се спре нощното хранене и да го подлъгвам с вода.Моя се буди веднъж през нощта.Аз мисля днес да му увелича кърмата и като се наяждя хубаво през деня да не се буди през нощта.Дали ще стане незнам.Намерих малко инфо за храненето

# 63
И аз нямам фейсбук, засега ще пиша тук. Simple Smile
Днес водихме Гого на гастроентеролог. Бяхме се притеснили с тези колики. Измъчи се няколко дни милият и нищо не помагаше. От два дни му капя Колийв и май има ефект. По-спокоен е. Но исках да го види и лекар все пак. Всичко му е наред, да продължавам с капките. Препоръча да минем на безлактозно мляко, ако продължат. И нещо, което не очаквах. Да спирам нощното хранене и да давам вода със захар. Чувала съм за този метод, винаги ми е бил странен... Не знам, не бих дала захар на толкова малко бебе. Педиарърката каза да оставим детето само да се откаже. 100 лекаря да питаш, 100 различни мнения.
Това е несериозно просто...
Нощното хранене му пречи, а захарта е супер полезна. Да си хвърлят дипломите тези "лекари" и да си пият водата със захар, когато са гладни.

# 64
Захар на новородено🤯 ....боже мой.....остарели знания...🤯Никога не бих дала.Само вода ок.
После достатъчно захар ще приемат от пакетирани боклуци.

Сега се зачетох и аз по темата тук има поносими месеци 4-6
https://www.moetodete.bg/a/noshtnoto-hranene-na-bebeto
Все пак ще започне захранване,ще се увеличи млякото и т.н.сега е мн рано....
Даже аз си мислех до годинка,но май е късно.

За мен пък тук не е толкова публично относно писането или по скоро профила ми,не че кой знае какво имам да крия.😁и аз оставам тук.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 14:02 от Mimi9999

# 65
А има ли някое бебче с рефлукс? Явора повръща доста често, не само след хранене, понякога на фонтан, не редовно, но се случва.

# 66
Мале лошо ми стана като прочетох това за лъгането с вода и "гърдите не са залъгалка" 😤🤯.
Потърсете достоверна и съвременна информация от блоговете и социалните медии на Ася Демирева и Хедра

# 67
Това с водата е потресаващо. Защо трябва да се маха нощно хранене на кърмени бебета така и не разбрах и никога не съм го правила.  Допреди раждането, бебето е яло когато пожелае. Вреда от кърмене за общо 4г и половина не видях.

# 68
Ами идеята била да не им се разширяват стомахчетата и да да не ставам аз,че като се научело така аз ще "бера ядове".Това са думи и на бабите вкъщи Grinning

# 69
  • София
Потресаващо е, че идва от лекар. Едно време сигурно е било масова практика. Аз няма да го правя, разбира се.

# 70
Да не им се разширяват стомахчетата?!?!?!??!?! Жесток потрес.
Не бих слушала нито тази "лекарка", бабите вкъщи още по-малко

# 71
Аз и слагам на върха на лъжичката захар във водата ,но да замести хранене няма как да стане ,то дори самата тя усеща ,че не е мляко ,имаме две нощни хранения дори ,а е родена на 08.05
На смесено сме,но за момента не виждам как е възможно да се премахне хранене скоро време

# 72
И аз давам вода с много малко захар. Но не виждам как ще замести хранене. То почват едни цупения, да плюе, хич не и е любимото. А днес е някакъв ужас. Спи 20 Мин и стане с рев да яде и да яде и пак да яде… направо….

# 73
Има една страхотна страница във ФБ Breastfeeding Mama Talk. Дамата,която я списва има 6 деца, най-голямото от които е 76-79 набор. Безкрайно полезни факти за кърмата и кърменето в много синтезиран вид. На английски е.

# 74
  • Пловдив
Мими, аз за самото писане нямам какво да крия, но примерно снимки на децата или себе си абсурд да кача тук. Та в този смисъл…

Това със захарта е тотално не за мен. Дори след захранване мнооого дълго време замествах подслаждане с какво ли не, колко етикети съм изчела, само и само сина ми да не консумира захар (или поне да е минимално). Как ли пък няма да дам на бебето. Дори не мога да разбера с какво точно помага.

И за махането на нощното хранене особено за кърмени бебета, не знам как става този номер преди самите те да са готови за това. Големият ми син много дълго съм го кърмила и нощем, освен че страдаше моя сън, на детето нищо му няма 😀

Общи условия

Активация на акаунт