❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 034
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
На мен не ми се пере на ръка 😁мерси
Сега гладих
Честита да е Зори❤️🍬🍬🍬не вярвайте на ехографи 🥴

# 241
Оказаха се зверските колики при Милица ,такъв ни бил късмета ,някои бебета имат доста силно изразени.Следват изследвания ,млякото Хип не и понесе ,другото,което е техният вит Д ,който ми изписаха (а имат и Вигантол,но изписаха друг) правил колики и никой не ме е предупредил за това.Спрях го ,след три дни ще преминем към Вигантол.Млякото трябва точно от раз в нейният случай да бъде променено ,както аз процедирах и преминахме вчера към Аптамил Комфорт.Сега се очаква коремчето да се успокои в идните дни и да започне да се изхожда сама,ако не ще трябва да я караме по болници и лекари.

Това,което желая на всички е да нямат такива колики ,защото и мама и тате страдат заедно с децата ,не споменавам това,че нямате живот,сън и не можеш нищо да свършиш.Просто те е жал много,това ме тормози повече дори ,а от друга страна нямам сили.
Снощи заспа в 4, сутринта,тя изкара над десет ч без сън ,дори и повече , събуди се в 5 и нещо.Ние в един момент просто се предадохме ,сложихме я в леглото и изчакахме да спре сама ,беше ужасно,то се давеше ,то се свиваше на кравай .Всичко ,каквото можахме ,като родители опитахме ,дори гърди,ръце,милване ,гушкане,с количката излизахме по нощите ,пяхме и танцувахме,правихме се на идиоти ,за да облекчим болката и
За ръцете не знам как е вече и аз  ,но знам само ,че от тези колики и постоянното и носене не мога за пет мин да ида и в тоалетната ,ако няма човек да ми помага
Иначе се дави от рев,без дъх остава

Това ,което съветваха е :
Смяната на мляко
Масажи ,много чести
Краката на горе да се свиват към корема първо един ,после друг,накрая и двата заедно(гимнастика лека)
Да спи и по корем,като сме там(това вече не е ефективно при нея постоянно,защото се нервира и се опитва да лази рефлексно ,не може да седи на едно място
Събличаш се и правиш контакта кожа с кожа,както след раждане
Омнибиотик Панда вместо Био Гая ми казаха ,при нея явно не помага Гаята
Спрях и Амиката
Течности да и давам също така (аз и без това си и давам водичка ,защото не е изключително кърмена,ами яде и много изкуствено мляко)
Млякото го клатя на ляво и дясно ,за да не образува балони ,никога нагоре и надолу вече

За късата юздичка  ще трябва да се коригира в България,тук не коригирали в цяла Сърбия такъв проблем ,това е малка аномалия на езичето(дефект),така се роди ,има форма на сърце

Моля се да започне сама да се изхожда и да мине този кошмарен период на коликите по-бързо !
Просто късата клечка ,както някой каза,някои бебета нямат,други имат леки ,средни ,Мили има много силно изразени ,дано мине бързо

Нервни сме ,напрегнати и изтощени ,понякога рева ,понякога се отчайвам,после си давам кураж и си повтарям ,че и това ще мине ...Някои момичета знаят и от фб групата как страдам и денонощно се чудя как да и помогна и как търся помощ по групите ,то и мен ме боли с нея много
Най-вероятно и аз вече имам депресия и за това така ставам емоционална
Мъжът е стабилен,не циври ,като мен,но и той е кълбо от нерви и се чуди какво да направи да я успокои
Вечно е така свита на топчица милото ми ,това и е дупето и крачетата

И нашият Гого беше със зверски колики, по 5-6 часа зверски рев, извиване, усукване…ужас
Педиатърката каза, че такива силни колики много често са от алергия към белтъка на кравето мляко. Смени млякото с такова с хидролизиран белтък, отделно давамв саб симплекс и био амика и оттогава имя изключително голямо подобрение. Освен това ни каза, че на организма му трябват 20-30 дни, за да се изчисти от старото мляко и тогава най-вече се вижда разликата. Успех в борбата!
Подкрепям за биоамика.В допълнение веднъж дневно давам и био гая и резултатът е добър.Бебето ми е на 14 дни.

# 242
При нас Амика не помогна и ,и сега сме на Колийф
Вече сменихме млякото и сме на Аптамил за колики
Аз спрях да консумирам млечни продукти ,и пазя какво хапвам ,че пие и мое мляко

Проблемът се оказа от един вит д ,дразнил и е стомахчето
Запече я ,изобщо нямам думи
Минавам на Вигантол

Търси се причина при толкова изразени колики ,отстранява се всеки дразнител и се открива точното лечение за всяко бебче индивидуално и проблемът или се решава,или става много по-поносим.

Добавям и контакт кожа с кожа
Гимнастика нагоре крачетата към коремчето

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 17:25 от Mims1900

# 243
Честита да е бебе Зори! Heart Много щастлива и палава!

Аз давам био гайа сутрин и с всяко хранена Абоколикен. Малкия постоянно пръцка, стяга крачета, но всякаш е по-добре. Май обаче го разхлабва, защото на всеки сменен памперс има ако (около 20ст размер)… малко ко от сърце. Като отида на педиатър, ще я питам дали е окей или му идва силно.

Вие какви с какви дрешки обличате малките? Аз все още съм на памучни бодита и гащеризони. Мисля да правя нова поръчка от НХ и уакики.. но се чудя лятото памук дали няма да го претопля.

# 244
  • София
На вас казаха ли ви БиоГая колко време може да се дава? На мен още в болницата ми казаха да го давам 1 месец. Трябва да попитам педиатърката може ли да се дава повече време или да се смени с друго, може би.

# 245
Един малко по-различун въпрос-ще водите ли бебетата на мори тази година?

# 246
Ние сме в Бургас и няма да я водя само разходки в морската,каката ще ходи с баща си.

# 247
Майчета, нали не само на мен парите по майчинството този месец бяха значително по-малко? Предполагам, че е заради почивните дни заради празниците, но искам да го потвърдя. Някак ми се струва безумно докато си работещ да не се отразява на заплатата ти, но когато си майка с новородено да се отразява, още повече че дори не е наш избор :/

Имате ли идея кога трябва да започнат да изплащат тия прословути болнични. Имам 7 дни от Май и после частично влизам в 45-дневния като той ще продължи и Юни. Имам само ПИК на НАП, но не и за НОИ. Първия ми е от 8.05 до 16.05 и си мислех, че вече в Юни трябва да имам някакъв превод. Четох, че такива правят вторник и четвъртък, но днес нямам нищо. Дали пък да не питам в работа дали са го предали? Не, че са ми зор тия пари, просто ми е интересно колко ще бъде великата сума, която ще имам за Май предвид и почивните дни.

# 248
Никога не съм била наясно,знам само че е вторник или четвъртък.
Аз днес нямам парички.
Занесох болничния от болницата ...ами ще чакам пак тези дни.

# 249
Много са ми объркани тия болнични. Това ще ми е първия превод за болничен, от както съм бременна и изобщо не им знам датите и схемите. Имах един преди време за Ковид една седмица и си спомням, че много бързо ми го преведоха, даже бяха по-бързи от заплатата ми. Ама явно съм имала късмет кога е бил предаден към НОИ и съм попаднала в бързия транш 😃 Чакаме четвъртък.

# 250
Един малко по-различун въпрос-ще водите ли бебетата на мори тази година?

Да, края на август ще ходим в Гърция.

Ваня, днес има превод за май, но има всеки вторник и четвъртък. Питай на работа дали са ти го предали.

# 251

Имате ли идея кога трябва да започнат да изплащат тия прословути болнични. Имам 7 дни от Май и после частично влизам в 45-дневния като той ще продължи и Юни. Имам само ПИК на НАП, но не и за НОИ. Първия ми е от 8.05 до 16.05 и си мислех, че вече в Юни трябва да имам някакъв превод. Четох, че такива правят вторник и четвъртък, но днес нямам нищо. Дали пък да не питам в работа дали са го предали? Не, че са ми зор тия пари, просто ми е интересно колко ще бъде великата сума, която ще имам за Май предвид и почивните дни.
[/quote]

В сайта на НОИ, когато си проверявам кога и каква сума ще ми изплатят, с дребен шрифт пише, че изплащането става 15 дни след получаване на болничния в НОИ. Моето майчинство също е разделено в два месеца.

# 252
  • София
Ние ще пропуснем морето тази година. Живот и здраве догодина ще отидем. Тъкмо малкият ще е направил годинка.

# 253
Благодаря за 15-те дни. Трябва да ги сметна кога съм изпратила и двата. Те са коректни и предполагам ги предават бързо на НОИ. Ще чакам, не е толкова важно.

Моето ще е юнско бебе и за сега не плануваме море. Евентуално може да се замисля Септември, ако времето е хубаво и ако се чувствам добре и организирана да се стегна за море 😃

# 254
Ето тук за обезщетенията - https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/noi-pusna-nay- … eniya-562280.html

“На 4 юни на всички правоимащи лица ще бъдат изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец май.“

Общи условия

Активация на акаунт