❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
До момичетата със секцио - вашите лекари какво казаха относно връщането към интимните моменти с ММ, кога вече може? Аз пропуснах да го обсъдя с моя лекар на профилактичния

Трябва окончателно да спре всякакво отделяне на лохии,да има преглед ,за да каже всичко наместило ли се е ,както трябва, и лекарят да разреши
До тогава много пазене
До тогава има други алтернативи 😂Предимно за съпругът😂Ние ще си почакаме явно

# 271
Аз за секс скоро не бих си помислила.Естествено раждане съм,но хич не ми се прави,за разлика от когато бях бременна Grinning

# 272
Момичета, някоя забелязвала ли е зависимост между био амика и липса на изхождане? На Огнян днес му е ден 7 и въпреки че знам, че може да е абсолютно нормално това, няма да лъжа, че леко ме притеснява. А хапва и наддава доста добре

Относно секса, аз ще изчакам първо да се видя с лекаря ми и тогава, за да съм спокойна.

# 273
Вече не знам кое запича казват,че и Биогая запичала ....🫥🤯

Оправяме се да излизаме аз до тоалетна...и тя повърнала ама яко....каката ме вика,аз почвам да тичам без гащи 🫢...направо се шашнах бузата,ухото,косата всичко леш ...под нея калъфката ...
Има полза от големите деца 🍬
Сега сме навън спи ...трябваше на яде към 9 и нщ но заспа,нека да й мине хубаво да й олекне няма да будя🍀

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 10:00 от Mimi9999

# 274
Момичета, някоя забелязвала ли е зависимост между био амика и липса на изхождане? На Огнян днес му е ден 7 и въпреки че знам, че може да е абсолютно нормално това, няма да лъжа, че леко ме притеснява. А хапва и наддава доста добре

Относно секса, аз ще изчакам първо да се видя с лекаря ми и тогава, за да съм спокойна.

Да ,спрете Амиката
Био Гая също,ако давате

Потърсете билкови ,не давайте капки със Симетикон ,от Амика минах на Колийф ,по-хубави са ,да в млякото се слагат,но си заслужава,съхранявам ги в хладилник на студено
Изцеждаш малко кърма,може и ръчно, и може с нея и с лъжичка размесена с капките и готово
Вдигайте крачетата на горе към коремчето да му стимулираш перисталтиката ,това и за коликите ги облекчава и ще му е хубаво

Вземете и тази Мелилакс клизма,аз на трети ден се бях шашнала вече ,понеже коремчето и се беше задръстило със знаете какво,а за 7 не знам
След клизмата сама се изходи на 2 ден
Клизмата става за бебета и не може с нищо да навреди изхожда се отведнъж много и на детето му олеква ,ефектът настъпва изключително бързо

За пробиотици ще разпитам ,чух много хубави отзиви за Омнибиотик Панда,но със сигурност има и други на пазара ,не е само Гая ,толкова са много ...

В началото давах Вая д3 май ще мина на нея ,тъкмо има и витамин,ходеше бомбастично по голяма нужда ,като давах Ваята ,беше екстра бебето ,а сега едно едва едва след всичките смотани добавки
И от вит д получи зверски колики,някакъв техен Бебитол

От както смених млякото,обривите и също изчезнаха на детето

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 10:53 от Mims1900

# 275
Хич не ми се опираше до клизма, ама май май ще пробвам и това, мъчи се детето, трябва да помогна някак.

Започвам да се чудя тия капки за колики изобщо има ли някакъв смисъл и резултат от тях. За амиката и запека се замислих още вчера и спрях да давам, сега не давам нищо. Особена рязлика май изобшо не виждам

# 276
Борис пък е разхлабен от абоколикен-а. Вместо 5 капки на хранене давам 3 капки, но май ще разредя даването.

# 277
Хич не ми се опираше до клизма, ама май май ще пробвам и това, мъчи се детето, трябва да помогна някак.

Започвам да се чудя тия капки за колики изобщо има ли някакъв смисъл и резултат от тях. За амиката и запека се замислих още вчера и спрях да давам, сега не давам нищо. Особена рязлика май изобшо не виждам

И на мен,но е по-добре от това да се мъчи, а и реално от веднъж какво ще стане,само ще му помогне да му олекне и след няколко дни ще се изхожда и сам

На организма му трябва време да се изчисти от ,каквото и да било(мляко,капки и тн)

За капките какво да кажа ,снощи моята е побъркала баща си,аз бях отново с 40 градуса от гърдата и му е разказала играта до сутринта рев и не спане.Та просто явно този ужасен период сам трябва да мине и това е ,търпение ,учат ни на огромно търпение.
Вярвам ,че скоро ще има подобрение

# 278
Нз вече само пари на вятъра и вредят повече...капки та капки,после за зъбите гелчета....

На някоя да й е дошъл цикъла ...около две седмици+ ми течеше нормално после спря за един ден,после пак започна но малко и само следобед ...изгубих следите😁и от 1.06 или 31.05 не ми тече.Сега видях пак че има...и се чудя да не е цикъл🥴.

# 279
Момичета аз реших да сменя аптамила с нан и не знам съвпадение ли беше, но започнаха ужасни колики. Пк се върнахме на аптамил и почнах да давам био гайа, абоколикен + чай от копър. Сега вече си е като преди. Пак има колики, но доста по-леки и пръцка много, ама много. Та не знам обостриха се заради млякото, защото времето и е дошло за тези колики или и аз не знам. Не се запича. Ака по 1-2 пъти на ден, но както си трябва.
Цикъл нямам ама ми писна 40 и кусур дни с превръзка да капе по 2 капки…
Нямам търпения да ми дойде.
Вие ще ходите ли на контролен преглед?

# 280
А нещо давала ли си? На гастро водила ли си ги? И моята повръща, не след абсолютно всяко хранене, но на 70-80 процента. На кърма е и ме е страх да не ми кажат антирефлуксно мляко да давам. Отделно педиатъртт мисли, че я прехранвам, защото е на поискване, ама в същото време е наддала супер малко за 15 дни и сега ще пускаме изследвания, защото според мен и с акото има проблем

За запека и коликите да споделя и аз опит - каката беше със зверски колики, а не смеех да давам нищо за тях, защото и запека й беше зверски. Клизмичките Мелилакс мога спокойно да ви уверя, че и при редовна употреба(почти само с тях акаше, самичка спонтанно се случваше мнооого рядко) няма да навредят или да свикнат бебетата с рях и да утежнят проблема за в бъдеще. Когато започнахме захранването, всичко си дойде на мястото и драмата приключи. Но да - ако има нужда, не се притеснявайте от Мелилакса Simple Smile
Макси днес повръща след абсолютно всяко хранене и вече не е тънка струйка, а на парцали. Имаме проблем с оригването, но дори и в редките случаи, в които се оригне пак повръща. Днес цял ден плаче, мислех, че са колики, но вече започнах да мисля, че е нещо друго. Около 10 пъти е повърнал от сутринта. Неудобно ми е по това време да пиша на педиатърката, но съм ужасно притеснена ☹️ имате ли идея защо може да е това постоянно повръщане ☹️☹️☹️
Рефлукс. При някои бебета е доста силно изразен. Аз и с двете деца в това отношение изтеглих късата клечка. Баткото нон стоп повръщаше и бях спряла да го оригвам дори, сега и малката е същата работа. Отмина след захранването.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 14:20 от Fairybeb

# 281
Колко е наддала?

А нещо давала ли си? На гастро водила ли си ги? И моята повръща, не след абсолютно всяко хранене, но на 70-80 процента. На кърма е и ме е страх да не ми кажат антирефлуксно мляко да давам. Отделно педиатъртт мисли, че я прехранвам, защото е на поискване, ама в същото време е наддала супер малко за 15 дни и сега ще пускаме изследвания, защото според мен и с акото има проблем
Макси днес повръща след абсолютно всяко хранене и вече не е тънка струйка, а на парцали. Имаме проблем с оригването, но дори и в редките случаи, в които се оригне пак повръща. Днес цял ден плаче, мислех, че са колики, но вече започнах да мисля, че е нещо друго. Около 10 пъти е повърнал от сутринта. Неудобно ми е по това време да пиша на педиатърката, но съм ужасно притеснена ☹ имате ли идея защо може да е това постоянно повръщане ☹☹☹
Рефлукс. При някои бебета е доста силно изразен. Аз и с двете деца в това отношение изтеглих късата клечка. Баткото нон стоп повръщаше и бях спряла да го оригвам дори, сега и малката е същата работа. Отмина след захранването.

# 282
Ето и аз не смея да сменя нещо да не стане по-зле ...не че сега сме цъфнали....евентуално капките да сменя....като свършат тези.
Да досадно аз минах на по-малки превръзки Натурела 1 защото ми течеше някакво жълто тези дни,викам спира😁...а днес пак червено.

# 283
Започнах да давам БиоГайа и Еспумизан Комфорт за коликите, а за повръщането конкретно не. Но промених някои неща в рутината след хранене и днес още не е повръщал, така че май го отдавам на рефлукс. Повдигнах матрака с възглавница отдолу (наклон около 30 градуса) и го държа изправен след всяко хранене 10-15 минути. Преди го слагах да легне веднага след оригването, но се оказа, че колкото повече го държа прав, толкова по-добре

# 284
Аз съм на Биогая и Биоамика...Еспумизан имам но давам мноооого малко...в седмицата я има веднъж два пъти

Абоколикен кои точно давате гледам има два вида зелени и сини, + лайка

Общи условия

Активация на акаунт