❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 979
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Нашето още не е паднало,20 ден е детето.В болницата не го бяха обработвали и от там загубихме 1 седмица почти.Но е на ръба вече,ще падне всеки момент.

# 466
Е, защо не са го обработвали. Това не е редно, мисля.

# 467
Ехаа, много безотговорно 😳 Защо не са го обработвали, поне дадоха ли ти някакво обяснение

# 468
  • София
Като заговорихте за пъпчета – ще пазите ли пъпчето на вашето дете и как и къде ще го съхранявате?

# 469
Явно не им се занимава.Нашата болница е пълна скръб.Много нередности имаше,няма да давам подробности.Хубавото е,че вече е на косъм да падне и ние ще можем да се къпем във ваничката скоро Blush

# 470
На повечето места в западния свят пъпчетата вече не се обработват, като това са официалните препоръки на здравните организации, само в България още върлува тоя закон да се промива пъпа със спирт, но това е отживелица и даже изследванията сочат, че забавя повече възстановяването

# 471
На Борис пъпа падна 2-3 ден след като се прибрахме. Минаваме със спирт още и даже педиатърката ме кара да капя капка спирт вътре. Не вярвам да му щипе ама плаче и се отказах от тази капка, само с тампонче минавам.
Пъпа го пазим и спорим къде да го оставим  Joy та давайте и вашите мнения, може да ме подсетите и мен.

Вашите бебета по гръб ли спят или на страни. Нали уж настрани вече се отрича, а на мен в болницата дано на страни ме караха да го държа. Още е така и го подпирам в гръбче. Той явно и затова така де върти..

# 472
Ако я сложа настрани се обръща след точно 5 минути 😂 По гръб с главичка настрани спи.

И при нас пъпчето падна бързо, няколко дни след болницата. Спирт изобщо не съм слагала, само Цителиум спрея.

# 473
На повечето места в западния свят пъпчетата вече не се обработват, като това са официалните препоръки на здравните организации, само в България още върлува тоя закон да се промива пъпа със спирт, но това е отживелица и даже изследванията сочат, че забавя повече възстановяването

Това защо не го сподели преди да дам 30лв за Цителиум 😅😅😅

# 474
Нашето пъпче падна миналата седмица, третирахме го със спирт.

Виктория си спи настрани. Още от болницата е така, педиатърката също каза да я държа така. Подпирам я с пеленка на руло, но тя започна да се измества напред и някой път се обръща по гръбче. В болницата казаха да я държа така докато не почне сама да се обръща по гръбче и да предпочита тази поза.

# 475
А колко наддава като не изяжда достатъчно? Няколко пъти й дадох от шише, но историята е същата, мъка. Иначе това за съня ме притеснява, защото тя жълтенижа няма, даже и в родилното не е имала. Роди се с ниска захар и беше на глюкоза в началото, доколкото знам тя изчиства, но дори и да не е това причината, пропусна ни жълтеницата и въпреки това продължава да спи толкова много, а е на 41 дена вече.
Вики беше така до края на първия месец. Напълно те разбирам, чувствах се ужасно, ревях на всяко хранене от притеснение, че не яде, че нещо й има, че не наддава.
Премина от само себе си, вече си се буди сама за ядене, все още яде много малко, но наддава и просто съм се примирила, че никога няма да си изяде порцията. Сега пък на всяко ядене са превивания, рев, мисля, че са колики и яденето продължава по час…

Ноо за спящия период мисля, че се дължи на жълтеницата. Но напълно те разбирам и знам какво е да не можеш да я събудиш каквото и да правиш.

Em22, обиколниците са опасни и вече отречени. По добре да се удари малко, отколкото да забие носле в тях, нямат все още инстинкта да се мръднат.

Има ли някоя от вас с много спящо бебче. В началото се радвах, но вече не на шега се притеснявам, не е съвсем новородено вече.За днес примерно е бодувала 1ч20мин. - това е, яде много вяло, в полузаспало състояние и после пак дълбок сън. Предполагам, че следобед ще се събуди за още около 2 часа, но това е супер малко. Не наддава добре, защото спи докато яде и се налага постоянно да размърдвам ци*а за да цокне 2 пъти и така и храненето е мъка. В четвъртък сме при педиатъра и ще говоря, но ако имате и вие опит, ще се радвам да споделите

# 476
Аз купих спрея главно защото в болницата два пъти имаше кръв на пъпчето и се уплаших за вкъщи...😁но да скъпичко

Ако я сложа настрани се обръща след точно 5 минути 😂 По гръб с главичка настрани спи.

И при нас пъпчето падна бързо, няколко дни след болницата. Спирт изобщо не съм слагала, само Цителиум спрея.

И моята така бързо се обръща по гръб с глава настрани.
Вчера и днес прави доста усилия по корем да си върти главата,лл какво й вика мързеланка супер си е аааа😁

Някое бебе на хапва по 120 вече ....мисля че е рано но вчера го изпи днес също...като цяло й правим толкова надвечер само защото едвам издържа три часа ....

# 477
Момичета през нощта спят ли бебетата ви и на колко часа се събуждат за ядене? Моята е на 15 дни и понякога се събужда на 4 часа да яде, нормално ли е?

# 478
Момичета през нощта спят ли бебетата ви и на колко часа се събуждат за ядене? Моята е на 15 дни и понякога се събужда на 4 часа да яде, нормално ли е?
Нормално е, какво те притеснява точно? Много или малко ти се виждат?
Моето бебче първата седмица беше на АМ докато се нагодим с кърменето и го будех на 3 часа. Откакто е на кърма на поискване спи около 4-5 часа преди да се събуди за първото нощно хранене. Второто нощно хранене е около 3 часа след първото и е по-скоро сутрешно. Обикновено последното хранене за деня е около 21:00-21:30. Следва хранене в 02:00-02:30 и след това около 05:30-06:00

# 479

Чудесно е даже. В началото това ни беше най-дългата пауза, сега на 40 дни прави и по 6 часа.

Общи условия

Активация на акаунт