Четвъртокласници 2024/2025

• 25 406
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Моята пък вчера сутринта изкарала миксера, счупила три яйца, разбъркала със захар и вода, брашно, добавила и мляко...Joyи тъкмо я хванах на местопрестъплениeто. Приготвила тигана за палчинки. Та палачинки правихме сутринта.Grinning

# 106
Ееее, Грифон, това вашето е висша кулинария. Само не знаех, че се слагат вода и захар, но мен много не ме бива в кухнята 😄 Ние преди месец се събудихме от звука на счупено, сложила на котлона порцеланова чиния с гола филия хляб в нея. Филийки искала да си изпържи 🤦‍♀️ Еми тя у баба си като станела, на котлона имало чиния с готови филийки и стигнала до извода, че така се приготвят. Не знам как ще я оставам от другото лято сама, говорихме за печката, обясних и за всеки случай как се гаси горящо олио (от личен опит), обаче не мога да предвидя и една малка част от това, което може да й хрумне. Чакам с нетърпение да стане на 10, дано стане по-съобразителна и по-сръчна, че е много креативна, ама изпълненията са й майко мила.

# 107
  • Варна
Ма то и мен не ме бива, та и аз не зная какво се слага за палачинки. Горе-долу ставаха за ядене. Купихме преди няколко дена течен шоколад, та затова и беше мерака. Да ги маже. Малко беше пооплескана кухнята, но със задружни усилия се справихме всички.
....и да кажа, всичките са много креативни,ама изпълненията им са наистина майко мила. "Бягай работа, че ида"Heart Eyes

# 108
Как се гаси горящо олио?😬 За едни познати питам...

# 109
Как се гаси горящо олио?😬 За едни познати питам...
Слага се капак или се полива с оцет. Аз горе долу на възрастта на нашите направих грешката да го сложа в мивката и да пусна водата 😵‍💫 Това беше най-зрелищното нещо в живота ми.

# 110
  • Пловдив
Принципно много неща се гасят с мятане на тежки парцали отгоре, за да спре достъпът на кислород, но конкретно за олио не съм пробвала.

# 111
Говорейки за горящо олио, вкъщи на две места има пожарогасители и поне веднъж годишно моят мъж обяснява на момчетата как се ползват.
Нашият младеж обича да си готви - палачинки, омлет, пържени картофки( на еърфаер,обаче) и таратор. Аз се радвам, че се опитват да готвят и двамата с брат му, макар че понякога да почистиш след тях е предизвикателство. От месец насам съм заявила, че който готви, той си почиства след него Grinning

# 112
Явно всички правят опити в кухнята повече или по-малко. Бъдещата четвъртокласничка прави салата, таратор, различни студени десерти и меси хляб. Естествено кухнята прилича на бойно поле, но нещата, които прави стават за ядене. Гледам да не я критикувам, да не и спира ентусиазма, но когато чуя, че ще готви дишам дълбоко. Котлони и фурна включвам аз или баща и. В наше отсъствие само неща, които не искат термична обработка.

# 113
Не всички - при нас се ограничават до ядене само 😀

# 114
  • Пловдив
И моите дотук не са опитвали да готвят.

# 115
Моята прави салата и таратор, но за да стане за вечеря трябва да започне от обяд 😄 Най-добре готви джин с тоник, мента със сметана и бейби гинес 😏❤️

# 116
Не остана до 15ти септември...Дайте идея за готина момичешка раница. Старата я носи от първи клас и още е здрава, но май искам да взема и още една и да ги сменя. До сега беше с Enso от Ориндж, доста издръжлива. 😄

# 117
Вярно, не остана 😊 Ние ще пътуваме другата седмица и като се върнем започваме с пазара за училище, няма търпение моята госпожица. Ходи й се, липсват й приятелките. Ето я нейната раница от миналата година, съвсем здрава е и ще ходи с нея и в 4ти клас. Калинке Малинке, може би е най-добре да изберете заедно, моята е много претенциозна, отдавна вече не харесва розови пеперудки и цветчета. Ние гледаме дрехи, че всичко й е малко, но съм отчаяна от преобладаващите сиво, черно и бяло.  Трудно ще я облека за тази година 😒

# 118
Помощи тази година ще има ли? За онези 2*150 лв говоря.

# 119
Има, аз подадох онлайн. Става бързо и след 4 -5 дни върнаха становище.

Общи условия

Активация на акаунт