Четвъртокласници 2024/2025

• 25 232
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
При нас стол има, но още в първи клас отказа да се храни в него и приготвях кутии, термоси с храна. Така са и повечето деца в класа. От тази година не ходи на занималня и вече не ставам преди 6ч, за да приготвям. Слагам сутрин набързо сандвич, мляко, плод или си купува закуска/пица или каквото реши. Обядва вкъщи.

# 556
  • Варна
Болната тема - стола. Повечето деца не ядат на стол и по тази причина и той не иска, но постигнахме някакво споразумение да се храни два пъти в седмицата, като предварително си избира кои дни. Лелята от стола ни търпи, накрая ще видя с какво да й се отблагодаря.  Сега смениха фирмата, но миналите години готвеше тази,  която приготвя храната за детските градини. В градината беше сред най-ящните деца, откакто стана ученик ми скъса нервите с този стол. Щото аз искам да яде готвено.

# 557
Успокоих се, че не е само при нас значи... То за съжаление качеството на храната или липсата на такова изобщо не е за успокоение. Малко остана, от догодина ще си яде у нас, така или иначе няма да е на занималня.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 18:55 от KalinkataMalinkata

# 558
Първи клас готвеха в стола и ядеше. След това стана кетъринг и тотално го отказа. Минахме на домашна храна или сандвичи, но понякога като ми върне не пипнато яденето , а вечерта вече е и вкиснало в термоса, полудявам. Слагам суха храна, но и там е на настроения. Тази седмица си купува от стола сандвич или друго  че нямам сили да приготвям нищо.

# 559
  • София
Моят е ял в стола 6-7 пъти. 2-3 пъти първата седмица в първи клас и останалите някакви изключения през годините, ако съвсем е назляло положението с времето.
На него и на първокласника правя кутии. Хранят се в стола-има деца с купони, има с кутии, има и такива, които си взимат пици, кроасани…При първокласника не, учителките му помолиха да не им даваме джобни. На големия преди години казаха, че не можели да забранят това и да им даваме ако искат.
Вчера как вдигнах кръвно…и днес още.
Той е целодневно и следобед школо църка-домашно от днес за утре, разказ на събитие от междусъюзническата война.
Бях полуляда, освен, че цяла вечер висяхме, той и не може да пише такива неща. Не, че не сме се мъчили, ходи и на уроци по БЕЛ, с логопеда(вече не ходи) се мъчиха много време да се научи да разказва и съчинява. Не става, той просто не си може.
Та принтирах му информация за една битка, общо взето…аз извадих най-важното и му поднасях изреченията. Мъчих се да го провокирам сам да измисли нещо, да чете в текста и да прецени кое е важно-ц, ако го бях оставила, нямаше да спич цяла нощ. Имахме работа вчера с баща му, трябваше да ходим да купуваме някакви неща, защото утре летим…нищо не свършихме.
Днес детето идва и сервира, че учителката била забравила да сложи срока за другата седмица.
Полудявам вече с тези учителки, едва ги изтрайвам още от първи клас и броя месеците до края на годината. После каква ще дойде не се знае, но за момента ще се успокоявам, че няма да е като сегашните му две класни.
Малкият що годе май има късмет с класните. Пак ме нервираха още първата седмица-заради отношението към друго дете, но някак са по-поносими.

# 560
Ох, при нас е обратното - четвъртокласникът е даже твърде самостоятелен и отворен. Докато целия уикенд помагах на брат му (2 клас) да си направи проект по БЕЛ, като категорично отказа да седне сам, въпреки че му бях обяснила и бяхме направили чернова , то днес пак от Школо разбирам, че баткото има 6 по ЧО - проект. Питам го - групов ли беше? Не, сам го правил. За какво беше? За Константин Стоилов...паднах Grinning

# 561
Да кажа , че социалните  са превели 150 лв  за втория срок.😁 Тази сутрин установих в банкирането. Чак се чудих от какво е тази сума.

# 562
  • Варна
Аз преди години се бях обаждала в ДСК да кажа, че има грешка и са ми превели чужди пари. А те ми бяха от болничен, ама аз до онзи момент болнични не бях ползвала. Голяма излагация.

# 563
Няма стол при нас. Дори помещенията не са запазени, децата, които са на занималня се хранят кетъринг в класната стая на чина. Моят син само в първи клас ходи на занималня, отказваше да носи храна от вкъщи, отказваше кетъринг, у дома също ядеше много избирателно и много малко неща. Започнах да давам по 5 лева, купуваше си от лавката каквото реши. Вземах го в 16:00 и ядеше у дома. От втори клас не е на занималня, храни се у дома. Понякога си взема нещо за закуска от вкъщи, друг път си купува, а понякога яде това, което им раздават от училище, но рядко.
И да си похваля футболиста - включи се в училищния отбор и днес на турнир между училищата 2-4 клас завоюваха първото място.

# 564
  • Пловдив
Браво за футбола.
Ние днес бяхме на областен кръг на някакво състезание по рисуване. "Ние" - аз бях шофьор.

# 565
Здравейте мами на моето дете му предстой състезание Аз и буквите някой има ли предстоящия тест или тестове. В 4 клас сме теста е на сбну?
Пуша тук защото съм много ядосана половината деца от класа са деца на учители и получават теста предварително и дори и да не знаят нищо, теста са го назубрели..ако някоя мама има доспъп молим за помощ.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 22:44 от kuklata7

# 566
Здравейте мами на моето дете му предстой състезание Аз и буквите някой има ли предстоящия тест или тестове. В 4 клас сме теста е на сбну?
Пуша тук защото съм много ядосана половината деца от класа са деца на учители и получават теста предварително и дори и да не знаят нищо, теста са го назубрели..ако някоя мама има доспъп молим за помощ.
В сайта на сбну има тестовете от минали години, вижте ги и се упражнете.

# 567
Това е несериозно просто..... Надявам се детето Ви да има по-добра грамотност и уважение към преподавателите си от майка си. Не тестовете са му проблемът.

# 568

Да знае ги на изуст имам предвит ако някой има достъп до теста което още не е побликувам (не искам да правя такова нещо) но минаха всякакви граници тези амбицирани майки и най вече учителки и имат достъп до предстоящия тест.

# 569
Тестът на СБНУ е единствено за Ваша информация как се справя детето, защото е по училищния материал и изобщо не е труден. Няма как да го имаме предварително, защото не се дава на децата да го изнасят - попълват и предават.

Общи условия

Активация на акаунт