Facebook / Фейсбук – 8

• 35 218
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравей, от известно време виждам, че хора които са скрили своите приятели в Фейсбук. Под тяхната снимка пише например 400 приятели и 10 общи. Аз го тълкувам, че повече не може да си скриеш колко са броя на приятелите ти?

Да, не можеш да скриеш бройката. На всички се виждат.

# 466
  • Сливен
Здравейте. След последната актуализация на Фейсбук, коята направих на телефона, става следното. Използвам го предимно, за участие в игри там, но след последната актуализация,се случва ето това - когато тагна човека и коментирам веднага, след  като отново искам да се включа с друг отделен коментар, давам на празното поле, давам на " @", за да тагна следващият човек, но не ми изкарва хората. Изчаквам 10-15 секунди, през това време под коментара ми се появяват "харесане, "отговор" и тогава пак ми позволява да тагна.
А преди - тагвах човек, коментирах, пак тагвах, пак коментирах..

# 467
Как мога да си изтрия кореспонденцията в Месинджър с конкретен човек ? И той ще види ли, че съм ги изтрила?
Отиваш на чата с конкретния човек и от настройките има опция да изтериеш целия разговор. При теб се изтрива, при него не. Той няма да разбере.

каква в тая лавина от лигави лексоконски истории?
и с хелп- клипчета ми е пълен фийда 🙄
Много е тъпо. И на мен напоследък фийда ми е пълен с какво ли не, но не и с това, което ме инетересува. Чак почвам да ме дразни този ФБ. Отделно, ако вляза повече от 4-5 пъти на ден и почва да ми дава стари неща, които вече така или иначе съм видяла. Например, вчера ми показва публикации от 16 декември...

# 468
Имаше ли начин да се изключат коментарите под снимка в личен профил?

# 469
Не, Девичка. Можеш да ги скриеш/изтриеш след като вече са публикувани.

# 470
Гледам, че някои профили имат, други не. Направи ми впечатление, че е активна опцията в профила на приятелка, но публикациите на страницата ѝ са достъпни за всички. Може би затова има такава опция. Моят профил си е "частен" и публикациите ми са видими само за приятелите ми (дори не от всички приятели за всички публикации) и нямам такава опция.

# 471
И аз съм виждала в профила на приятел, затова попитах как става. Не съм обърнала внимание дали е бил публичен пост, но нямаше опция за коментари.

# 472
Моля за помощ за ФБ! Писах и в онази тема, но тук сте по-активни. Този имейл ми прилича на доста истински, дали е? Защото ако да, съм притеснена, определено не съм в региона на Бургас а на 100-120км, та може ли да е неточна "аларма"? /Малко по-рано се логнах на десктоп месинджър на моя си лаптоп след известна пауза, но не е за първи път. /  За първи път ми се случва... Какво мога да направя?

# 473
Това ли е мейлът, с който си регистрирана?
Аз сега погледнах в моята поща, влизала съм от други устройства и такъв тип известия идват от мейл: security@facebookmail.com. Нямам мейли от този мейл, който е при теб.
Нека все пак още някой се включи.
Според мен - не кликвай на никакъв линкове от този мейл, а за всеки случай смени си паролата и виж отново от какъв мейл ще дойде известието, че паролата е сменена.

# 474
Да, това е мейлът.  Мерси за включването, писах и във Въпроси всякакви, там ми отговориха по-бързо и го разнищихме. Оказах се 99% аз, от логване в десктоп версията. Случва се да го правя рядко но редовно, даже не се амислих отначало, но мейл алърт идва за пръв път, затова се сепнах. Локацията явно и при други хора варира с цяла област и не е достоверна. Все пак взех мерки да ми е спокойно, смених паролата, ще направя двуфакторна.

# 475
Един мой приятел има рожден ден на 31 януари,но Фейсбук ме подкани да му честитя на 30 януари! Защо така?

# 476
Да не си е обновил в профила датата на раждане скоро?

# 477
Да не си е обновил в профила датата на раждане скоро?
Не. 31 декември е. Но той живее в Лондон. Да не би Фейсбук тук в България да е по някакво друго часово време?

# 478
Нова схема за хакване на профили (за някои, които вече са били обект, разбира се няма да е "нова")
Получавате в месинджър съобщение от вече хакнат профил на ваш приятел, молба за съдействие (при мен в случая беше, че искат да си увеличат харесванията в профил);
Казвате "ок, дай страницата/профила" и получавате: "на мейла си ще получите код, изпратете ми го".
И да, от МЕТА получавате светкавичен мейл:
"   

Здравейте, ....
Получихме заявка за нулиране на вашата парола във Facebook.
Въведете следния код за нулиране на паролата:
89212852
Друг вариант е директно да промените паролата си."

Т.е. трябва да изпратите кода за нулиране и воала - вече нямате профил, разбира се, ако се вържете..

# 479
  • София
Вчера имах празник. ФБ ме уведомява че 27 души са писали в дневника ми (timeline), но не успявам да видя 27 публикации, а само 3.
Как мога да си прочета пожеланията? Sad

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 10:42 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт