Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 657
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
25 мкгр не е ли прекалено малко? Аз и преди бременността бях на 50. Или трябва да зспочна с малко и за някакъв период от време да кача?

Малко е, но е хубаво да се започва с по-малка доза и плавно да се вдига. Ако имаш от 50, чупи си на половин таблетката.

# 316
Аз съм на акутирокс - течен вариант и е хубаво, че мога да си го дозирам, както си искам. Започнах днес с 25 и плавно ще увеличавам. Но още се лутам къде да отида на преглед. Вече през 3ма ендокринолози минах и от никой не съм доволна Sad

25 мкгр не е ли прекалено малко? Аз и преди бременността бях на 50. Или трябва да зспочна с малко и за някакъв период от време да кача?

Малко е, но е хубаво да се започва с по-малка доза и плавно да се вдига. Ако имаш от 50, чупи си на половин таблетката.

# 317
  • София
Дами, пиша и тук, защото докато успея да се свържа с ендокринолог ще се радвам на съвет от запознати. Спрях хормон Л тироксин за Хашимото, който пих три месеца. Прегледът ми, който трябваше да проследи състоянието ми, обаче, се отложи с над месец и е в края на юли. От два дни се чувствам ужасно - световъртеж, умора, гадене. Хормоните са спрени от над две седмици, възможно ли е симптомите да са свързани с това, че рязко прекратих приемането им? Ако утре пак започна, докато дойде часът ми, дали ще си навредя повече? Не ми се играе със здравето и се надявам да успея да се свържа с лекаря утре.

Не мога да разбера защо спираш лекарството - така си решила или докторът ти е казал да го спреш след 3 месеца? Очакваш да си излекувана от Хашимото ли? Много са ми странни подобни действия, а именно те са игра със здравето. И най-вероятно симптомите са ти свързани с това.

etiopa, отиди в Ендокринологията и чакай, не е шега това. А то да намериш ендо, от който да си абсолютно доволен, е много оптимистично. Но си мисля, че при твоето състояние всеки по-читав би реагирал.

# 318
Писах на ендокринолога и ми каза да ги почвам отново. Спрях ги, защото на прегледа той каза да ги пия три месеца и след това да отида на контролен преглед. Че може да се е отключило от бременността и съответно да има подобрение и да не се пият хормони до живот. Не обсъдихме ситуация, в която аз се явя на преглед след 5 вместо 3 месеца. Очевидно е трябвало. Не съм пила никога хормони, не бях наясно, че не се спират рязко. Не осъзнавах и сериозността на заболяването. Да, в грешка съм. Очевидно. Съжалявам, че съм ги спряла. Надявам се бързо да се нормализира функцията на ЩЖ и да отшумят симптомите. Предполагам болката в мускулите и физическата умора също са в резултат на това. Благодаря на всички за помощта

# 319
[
Момичета, моля, споделете кой пробиотик пиете и сте доволни.
Аз пия един пребиотик от Iherb и съм много доволна.
[/quote]

Кой е този пребиотик?

# 320
В други теми съм чела да препоръчват "Синкванон".

# 321
Аз съм с трудно ходене сутрин и това е единственият пробиотик, от който мога да кажа, че има качествен ефект в тая посока. А съм изпила количества пробиотици на какви ли не марки. Но зависи и какъв ефект се търси.

# 322
  • София
[
Момичета, моля, споделете кой пробиотик пиете и сте доволни.
Аз пия един пребиотик от Iherb и съм много доволна.

Кой е този пребиотик?
[/quote]

https://bg.iherb.com/pr/mav-nutrition-pre-pro-synbiotic-pre-prob … 0-capsules/110556

vanchet0-, вероятно е имал предвид да си направиш изследване и да отидеш на преглед, а не просто да спреш прием на лекарствата. Ако имаш Хашимото, няма как да се възстанови ЩЖ, доживотно си е. Аз имах адска умора, изнервеност, което ме накара да си направя изследванията и да се установи Хашито. Отключих го 2 години след първата бременост. Предполагам, че сега като почнеш пак, ще отшумят малко или много част от симптомите.

# 323
Ще се радвам, ако някой сподели мнение за резултатите ми.
С Хашимото съм, на 35, реших да проверя и половите хормони как са. Ще посетя лекар, но едната стойност ми се струва висока и се притесних. На 3-ти ден от цикъл са:

# 324
Как да си преубразувам оптимални стойности от референтните на Рамус?

# 325
Как да си преубразувам оптимални стойности от референтните на Рамус?
https://hashiona.com/hormone-level-calculator/

# 326
Здравейте, съвсем нова съм в темата, за първи път посещавам ендокринолог (в следствие на трудно забременяване в рамките на около 2 години и високо ТСХ в последните изследвания) след ехографски преглед при същия чух диагнозата Хашимото. Ендокриноложката ми пусна още хормони за доизясняване на състоянието можеби. Имам преглед чак на 31 юли вторичен, но имам доста притеснения след като са готови резултатите. Моля за някакви насоки ще прикача и резултатите

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 21:54 от paci_kostowaa

# 327
Изследванията за щитовидната не са пълни. Има изследван един хормон (ТСХ), който е хипофизен хормон, а няма точно щитовидните - ФТ3 и ФТ4, има едните антитела МАТ(АнтиТПО), по които е ясно, че има Хашимото (тоест автоимунно заболяване), но е хубаво да се проверят и другите антитела ТАТ. 
С две думи, не се вижда каква е функцията на жлезата. Най-вероятно е понижена в предвид този резултат на ТСХ, но трябва да си пуснете и другите изследвания за да е ясно всичко.

# 328
Благодаря за бързия отговор. След като поразрових из нета си е точно така, но не открих информация има ли значение отново определения ден от месечния цикъл, късно ли би било ако пусна ТСХ , ФТ3 и ФТ4 утре най-рано (6ти ден от МЦ)? Странно защо не ми е пуснала и тях докторката 😕

# 329
Здравейте, имам нужда от насоки какво да предприема, защото отскоро чета по темата и ми е каша в главата. Освен компенсиране на недостиг на вит. Д, може би и Б12, какво ще кажете за ЩЖ? Иначе отидох с оплакване от постоянна сънливост, качване на килограми, чувство за студено и трудно преглъщане, което почти отшумя.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт