Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 533
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Вие къде намирате сол БЕЗ йод?
Хималайската сол обикновено не е йодирана. На някои само изрично пише "йодирана".

# 571
За пери/ менопаузата -препоръчва книгата на д-р Лий ( има я на български).
Обяснява за връзката на хипотиреоидизма с всички останали органи ( като Б.Барнс),специално обяснява и за хипокортицизма,и справянето с тях.
Кой обяснява за хипокортицизма - д-р Лий, или Марк Стар?

# 572
Здравейте! Преди година ме диагностицираха с Хашимото и хипофункция на жлезата. Оплакванията ми бяха свързани с покачване на доста килограми, постоянна умора, недоспиване, депресия.
Показатели тогава ми бяха: TSH - 3.154 uIU/ml, FT3 - 3.650 pg/ml, FT4 - 0.940 ng/dI , TAT - 142 IU/ml, MAT 29 IU/ml. Инсулинова резистентност беше отхвърлена чрез трикратно обременяване с глюкоза.
Започнах терапия с Еутирокс 25, след което от повече от половин година съм на Еутирокс 50.
Тъй като преди няколко месеца решихме да започнем опити за бебче, започнах да приемам и фолиева киселина, витамин Д и селен.
Това са резултатите ми от днес. Моля за мнение как ви се струват нещата.

# 573

Здравейте, вчера след преглед при УНГ заради ангина с увеличени лимфни възли ми пуснаха и хормони, за да изключат нещо с щитовидната жлеза. Излязоха тези резултати като УНГ каза някаква за мене нелогична теза, че е имало нещо като Хашимото, но сега съм добре, защото другите хормони са в норма. Докато чакам часа ми за ендокринолог ще полудя. Така че някой, ако може да коментира резултатите ще съм благодарна. За мене лично, наличие на антитела за хронично заболяване, значи че то е активно, няма такова нещо като излекувано Хашимото и то от само себе си.

# 574
Лени,д-р М.Старт.
Лий обяснява за прогестерона.

# 575
Mama_Souljah да, има автоимунен процес сравнително слаб е, но има. Вероятно ТАТ е завишен сега от ангината. Завишен МАТ често сочи проблем в стомашно-чревния тракт- колити, гастрити, бактерии, паразити...
Иначе хормоните са добре, т.е. функцията на жлезата. Т3 трябва да е по-висок, но като цяло са добре за мен.
На първата страница има информация за тези състояния, ако искаш прочети.

# 576
Mama_Souljah да, има автоимунен процес сравнително слаб е, но има. Вероятно ТАТ е завишен сега от ангината. Завишен МАТ често сочи проблем в стомашно-чревния тракт- колити, гастрити, бактерии, паразити...
Иначе хормоните са добре, т.е. функцията на жлезата. Т3 трябва да е по-висок, но като цяло са добре за мен.
На първата страница има информация за тези състояния, ако искаш прочети.
Благодаря за изчерпателни отговор. Четох за хормоните, ще се върна и пак ще ги погледна. Сега си осиновихме и кученце изоставено, дадохме му хапчета за паразити, но сега се замислих и това да проверя все пак. Отново благодаря!

# 577
Здравейте!
Че ще се ходи на доктор е ясно, но ако бихте били любезни да ме подготвите какво ще чуя, ще съм много благодарна  Simple Smile
Скрит текст:

# 578
Хашимото (автоимунно заболяване), придружено от хипофункция на щитовидната жлеза.

# 579
Ама е по-вероятно да чуеш, че ти няма нищо, въпреки че няма да е вярно.

# 580
Благодаря много! Записах час за ендокринолог, да видим. Междувременно се връщам да чета и да се самообразовам.

# 581
някой от вас, получавал ли е хипогликемия след прием на таблетката? Аз получавам, не винаги, но понякога става така.

# 582
Не, аз не съм получавала никога, а наред с T4, приемам и T3.

# 583
  • Sofia
Благодаря много! Записах час за ендокринолог, да видим. Междувременно се връщам да чета и да се самообразовам.

Хубаво четете и се образовайте, че на прегледа, най-вероятно големи глупости ще чуете Sad Ако сте се подготвила, лесно ще можете да прецените ендокринологът в кой век е заседнал и дали може да ви свърши някаква работа, все пак. Аз още съм в търсене на практикуващ в този век...

# 584
В кой град търсите?Аз търся за Варна и околността.Моля, ако някой има опит с читав ендокринолог да сподели, може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт