Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 540
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Като TSH няма никаква стойност, пускате ли си го заедно с FT3 и FT4. Скоро ще се изследвам и се чудя кое да пусна, аз си плащам изследванията.

# 556
Като TSH няма никаква стойност, пускате ли си го заедно с FT3 и FT4. Скоро ще се изследвам и се чудя кое да пусна, аз си плащам изследванията.
Аз скоро отново ще пусна хормони, но само FT3 и FT4.

# 557
  • София
Аз винаги ги пускам и трите.

# 558
  • Варна
Здравейте, дами! Не са добре нещата! Моля за съдействие! Това са резултатите от днес:

Пия еутирокс 62.5 мг, като м.Март резултатите бяха следните:

Чудя се как да корегирам дозата на еутирокса, като хем ТСХ да не пада прекалено, а пък да дигам ФТ4? За пролактина бях разредила приема на Достинекс на 10 дни, но явно ще се връщам на старата схема по 1/2 табл. на седмица.
Желязото, ами никога не ми е падало под референтните стойности. Най-ниското ми е било 17. Имате ли идея на какво се дължи (не съм в цикъл, след 3-4 дни евентуално ще съм) и с какво мога да го вдигна? Благодаря ви предварително за отделеното време! Не очаквах такива резултати... 🤔
Да си побутна въпроса, някой, mibobo, можете ли да ме насочите към правилната дозировка на хормона Hands Pray ?

# 559
Аз лично послушах съветите по-горе и дори и при ТСХ много по-ниско от Вашето увеличих дозата от 75 на 88. Във Вашия случай от 62 на 75 би било плавно покачване на дозата, а ТСХ не Ви е и толкова ниско.

# 560
arogans вдигни си на 75мкг, ТСХ не е толкова нисък. За желязото ако искаш пробвай с Билкова кръв на Флорадикс. Иначе за изчерпването му - да не си променила начин на хранене, да си засилила тренировки нещо?

# 561
  • Варна
arogans вдигни си на 75мкг, ТСХ не е толкова нисък. За желязото ако искаш пробвай с Билкова кръв на Флорадикс. Иначе за изчерпването му - да не си променила начин на хранене, да си засилила тренировки нещо?
Не, mibobo Sad Там е работата, че нищо не съм променяла, не бих казала че спортувам, само малко повече ходене но едва ли има общо. Витамин Б12 съм го спряла от месец, нямам представа какво стана с това желязо...

# 562
Да питам, някой дали си е взел тази книга и дали е много сложно написана ми е чуденето
https://shop.optimalhormones.bg/product/hypothyroidism_mark_star/

В блога си Шоки беше писала за нея преди време, но сега са я превели вече
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/search/label/%D0%A5%D0%B8%D … by-date=false&m=0

# 563
Тъкмо я прочетох.Стилът няма нищо общо с на Рей Пийт.
В голямата си част преповтаря и цитира д-р Брода Барнс.

# 564
Тъкмо я прочетох.Стилът няма нищо общо с на Рей Пийт.
В голямата си част преповтаря и цитира д-р Брода Барнс.

а, шрифта на буквите как е, като големина?
Че предната им книга, едва се чете (поне на мен, са ми твърде ситни буквите, очилата ли да сменяам, лупа ли да си купувам...)

# 565
На Рей без очила ,не виждам.
Тази я прочетох без.
Добре е.
Като всеки американски д-р ,държи на изсушената жлеза,но дава еквивалентните дози на Т4 и Т3.
За пери/ менопаузата -препоръчва книгата на д-р Лий ( има я на български).
Обяснява за връзката на хипотиреоидизма с всички останали органи ( като Б.Барнс),специално обяснява и за хипокортицизма,и справянето с тях.
Използва йод от Луголов р-р.

# 566
Шоки писа в една група, че американските доктори препоръчват повече сушена жлеза - NDT, защото защото при тях достъпа до нея е по-лесен, но при нас в България не била така, затова караме на синтетичните.

# 567
От 3 дни пия Л-тироксин и то по половин хапче (25мк) и от вчера доста ме боли главата….при вас има ли го това? След още 2 дни трябва да мина на цяло.
Иначе според док няма смисъл да се правят изследвания на витамини, хемоглобин, глюкоза, защото те със сигурност ще ни бъдат извън норми, щом нормализираме тсх, следва че и другите показатели ще ни се нормализират…

# 568
От 3 дни пия Л-тироксин и то по половин хапче (25мк) и от вчера доста ме боли главата….при вас има ли го това? След още 2 дни трябва да мина на цяло.
Иначе според док няма смисъл да се правят изследвания на витамини, хемоглобин, глюкоза, защото те със сигурност ще ни бъдат извън норми, щом нормализираме тсх, следва че и другите показатели ще ни се нормализират…

Tака е в книгите на твоя доктор, но дали в действителност е вярно?
Няма как, ако имаш дефицит на желязо или вит. Д, да се оправят сами, дори и след като ЩЖ заработи не в норми, а оптимално.

# 569
Коя е книгата на Рей и заслужава ли си?
Сега чета Изабела Уенц. Казва йода да се ограничи при Хашимото, че може да подсили автоимунната атака. Вие къде намирате сол БЕЗ йод?

Общи условия

Активация на акаунт