Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 526
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Дуда, и аз съм от Варна. Бях при Магардичян, но от темата разбрах, че не ми е пуснал всички изследвания, за да се разбере с точност състоянието ми. Сега трябва да ходя на контролен и вече се замислям пак ли там или другаде. Отделно с тези часове е ужас - аз трябваше да отида юни, не можах да запазя. След това запазих два пъти и ми ги анулираха, заради отпуск и сега имам чак за края на октомври. Ще са минали 8 месеца

# 586
С две ръце препоръчвам д-р Мариела Бъчварова! Има собствен кабинет, през сайта ѝ лесно се запазва час, има и по ЗК (аз така отидох). Отдели ми много време, отговори на всичките ми въпроси, успокои ме много и терапията беше напълно адекватна.
Доколкото четох, не малко хора са се прехвърлили от Магардичян при нея 🙂

# 587
И аз при нея бях вчера на преглед.Много мила и внимателна, наистина.Очарова ме и това, че си подържа много стриктно база данни за пациентите си от години.Отидох с лабораторни изследвания от май и август месец и с ехография на ЩЖ.В разчитането от ехографа е описано, че жлезата е със зърнеста структура, без допълнителни изменения.
Споделих й симптомите ми - запек, чупливи нокти, косопад, оточност, сърцебиене, безпричинно напълняване, дезорганизация на моменти и трудна и кратка концентрация.
От 25.05.2024г
ТСХ 4,19
Т4 14.6  / 12.0 - 22.0 /
Т3  4.5 / 3.1 - 6.8/
В 12    326 /141-489/
Д 3.     35.6

От август
ТСХ. 3,12
Т4.    12.7
Т3.     4,5

В12.    581
Д3.        57.2
Антителата са в норма.При същите референтни стойности.

Според вас имам ли основание да мисля за хипофункция?

# 588
gyga , какво ти каза лекарката?
т4  ти е на долна граница, приемаш ли хормон?

# 589
Gyga, имаш не просто основания да мислиш за хипофункция, ами направо си с хипофункция.

# 590
gyga в хипофункция си, ТСХ е висок, Т4 е на дъното. Лекарката те остави без хормон ли?

# 591
Да, лекарката ми каза, че нямам проблем със ЩЖ, но контролно да си направя изследвания след 6месеца, не защото има основания, а защото майка ми е имала Базедова болест и зърнестата структура на жлезата.
Сърдечно ви благодаря за отговорите! Чувствам се доста объркана и не знам какво да правя.

# 592
Значи нямаш голямо основание за очарование от лекарката 🤔

# 593
  • Варна
Е, ако на това е казала, че нищо ти няма …предвид резултат и оплаквания, бих била разочарована. Симптомите и Т4 са ти 100% хипофункция. Т3 още успява да се конвертира поне малко

# 594
Като медицинско заключение да, но ме изненада, че имаше мои данни от 2020г когато съм я посещавала по повод акне по лицето / 42г съм била тогава/ и косопад.Тя ми каза повода по който съм я посетила, лабораторни резултати на ЩЖ към онзи момент, обективно състояние и терапия / съответно без терапия/.Аз бях забравила, че съм я посещавала преди, а и тя беше на други място - в клиника Хелиос.

Само за уточнение: след изпити маса антибиотици, кожата ми се изчисти от акне 6 месеца след като спрях млечните.

# 595
Не разбирам защо това те изненадва?! Всеки лекар, който те е завел в компютъра си при преглед, като ти чукне ЕГН-то и след 20г ще му излезеш. Аз съм излизала така и при очен при който не бях стъпвала над 10г и при гастро и зъболекар и къде ли не...абсолютно нищо изненадващо няма Simple Smile

# 596
gyga, като те чета - нищо чудно още през 2020 г. да си била с хипофункция.

# 597
Да, всъщност част от симптомите съм ги имала доста отдавна.Горе пропуснах да добавя студените крайници.Аз дори съм забравила какво е усещането да са ти топли краката.В сауна на 85-90 градуса на петнайстата минута, когато излизам вече, краката ми са ледени.На плаж също.

Та, разбирам и добре осъзнавам с ваша помощ от къде идват проблемите ми.Много съм ви благодарна наистина!Но се чудя какво да направя.Вие как бихте постъпили?Въпреки добавките и хранителния режим, симптомите ми се задълбочават.

# 598
gyga, аз започнах да пия хормон с помощта на дамите от групата. Изобщо не съм се консултирала с лекар (то няма и с кого). Отначало дозата беше съвсем ниска, постепенно увеличих. Отне ми доста време, но си струва.

# 599
Или търсиш друг лекар, който да ти обърне внимание или ...без да го приемаш, че те подстрекаваме, защото някои хора не им стиска, се образоваш и започваш хормон сама. Много хора тук в групата са го направили, тъй като се били в твоята ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт