Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 525
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
И аз започнах сама хормон, въпреки, че лекар настояваше, а аз се противих.В крайна сметка я послушах, назначих си го и птодох при нея на контрола след около 2м. Тя само каза: “Одобрявам”.

# 601
ДХЗ, ти си ми здравният справочник за лекари. Би ли споделила името на докторката?

# 602
😃🫣 Д- р Светла Иванова в поликлиниката за 3 Градска.Обаче мн. трудно се записват часове.

# 603
😃🫣 Д- р Светла Иванова в поликлиниката за 3 Градска.Обаче мн. трудно се записват часове.
А гледа ли оптималните стойности на хормоните?

# 604
Забравила съм вече, а и тогава много не бях в час.Спрях да ходя заради трудното записване на часове.

# 605
На мен ми трябва за ехография. Останалото е самолечение. Тази, при която ходех гледа само TSH.

# 606
  • Пловдив
А за Пловдив дали сте открили ендокринолог, който да гледа оптималните стойности? Вече трима смених и нищо...
С подостър тиреоидит съм, уж в ремисия в момента, но последните ми изследвания са това

Тат и Мат са ми отрицателни, преди седмица последният ендо се съмняваше за Базед по структурата на жлезата. Не се вижда възпаление вече, но има кисти и възел 0,5 см.
Качвам кг., въпреки тренировки, имам болки в жлезата и усещане за буца при преглъщане, подута съм все още, не усещам сърцебиене, но пулсът ми в покой е 85-90. Имам огромни проблеми с цикъла (отдавам го на приема на кортикостероиди, които разбъркаха хормоните) първо 2 месеца не ми идваше, после 2 месеца не спираше и след това в рамките на 2-3 седмици направих 3 жестоки кръвоизлива, като на третия път се наложи и кюртаж. Сега приемам билкова кръв и още доста добавки за жлезата, както и вит. Д и В12
В понеделник съм на преглед да види изследванията, защото каза, че ще ми изпише терапия, но каква...

# 607
някой от вас, получавал ли е хипогликемия след прием на таблетката? Аз получавам, не винаги, но понякога става така.
Колко е кръвната захар и защо свързвате състоянието с хормона? Дали е хипоглекимия? По принцип хормонът повишава, и то незначително кръвната захар.

# 608
змейковица, освен щитовидната, задължително трябва да видиш и железния панел. На ръба на анемията си, добре е да се консултираш с хематолог.

# 609
  • Пловдив
змейковица, освен щитовидната, задължително трябва да видиш и железния панел. На ръба на анемията си, добре е да се консултираш с хематолог.

Благодаря! От години съм с желязодефицитна анемия, последните 2 г. с доста спорт най-накрая се беше регулирала и се чувствах добре, сега с тези кръвоизливи всичко пропадна - даже малко се е вдигнал Хб - беше 106 преди месец, а желязото е в долните граници, но поне е в референтните стойности, че преди 3-4 г. беше 3 при долна референтна 6...
Обиколила съм ги хематолозите в П-в - всичко е от обилния цикъл и само противозачатъчни им е решението...
Та сега си пия нещата и само да спрат кръвоизливите се надявам пак да се вдигне желязото.

А съм в хипофункция в момента, нали?

# 610
  • Пловдив
А за Пловдив дали сте открили ендокринолог, който да гледа оптималните стойности? Вече трима смених и нищо...
Д-р Налджиева пробвали ли сте? Близо месец се чака за час, но има единични часове, които излизат в superdoc.

# 611
змейковица, сигурна ли си, че нямаш миомни възли? Защото аз имах заради щитовидната и от тях бях с обилен цикъл. Отделно, когато хипофункцията ми стана съвсем изявена, си бях направо с кръвоизливи. Моите проблеми с желязото са от 2020 г. и чак сега, след като започнах Еутирокс, успявам леко да закрепя.

# 612
  • Пловдив
Д-р Налджиева пробвали ли сте? Близо месец се чака за час, но има единични часове, които излизат в superdoc.

Не съм, но ще си я запиша за следващия преглед, много благодаря!

змейковица, сигурна ли си, че нямаш миомни възли? Защото аз имах заради щитовидната и от тях бях с обилен цикъл. Отделно, когато хипофункцията ми стана съвсем изявена, си бях направо с кръвоизливи. Моите проблеми с желязото са от 2020 г. и чак сега, след като започнах Еутирокс, успявам леко да закрепя.

Да, 100% - нямам нищо такова, сега покрай кюртажа обстойно ме гледаха. Имам само двурога матка (така съм се родила - те са направо 2 матки с 1 шийка), което много им усложни работата и това също допринася за обилните цикли. При мен просто се разстрои нацяло цикъла и сега ми назначиха прогестерон, за да спира, иначе няма спиране...

# 613
змейковица, според мен трябва да започнеш хормон за щитовидната.  И хипофункцията, и хиперфункцията на щитовидната жлеза докарват обилен цикъл. Още повече, че при хипофункция и желязото не се усвоява много добре.

# 614
  • Пловдив
змейковица, според мен трябва да започнеш хормон за щитовидната.  И хипофункцията, и хиперфункцията на щитовидната жлеза докарват обилен цикъл. Още повече, че при хипофункция и желязото не се усвоява много добре.

Мхм, и аз така мисля, но естествено според лекарите нямам проблем, належащ хормон.

Освен това  заради тиреоидита още са разбъркани нещата и можело да се напаснат уж от само себе си, като спра кортикостероидите.
Най-много ме притеснява тази болка в жлезата и това, че е подута като буца - това също ли е от хипото или?
Ендокринологът така и не ми отговори на този въпрос - той беше твърдо убеден, че е Базед и е от това

Общи условия

Активация на акаунт