Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 502
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Наистина ли ако си с Хашимото не трябва да се приема Изопринозин или Биозин? Според личния ми лекар няма проблем, а ендокринолога ми изобщо не се замисли - да си пия Биозин, всичко е наред.

При автоимунни заболявания, повишването на имунитета не е особено добра идея, освен ако няма някакви много сериозни причини и то се гледа полза/вреда съотношението...

# 631
  • На брега на реката
Здравейте, момичета!
Чета ви от доста време и май съм писала преди време, но понеже не съм от най-знаещите, не ми се е случвало често.
На 54 години съм и от няколко години съм диагностицирана с Хашимото /3 възелчета + високи МАТ/ и хипофункция. Вчера си пуснах изследвания, защото минаха 2 месеца откакто промених дозата от 50 на 62,5 /на своя глава/.
Резултатите от 27 май:
ФТ3 - 4,1 /3,2-6,8/ pmol/l
ФТ4 - 17,1 /12-22/ pmol/l
TSH - 2,33 /0.3-4.2/ mlU/l
от вчера:
ФТ3 - 3,27 /3,2-6,8/ pmol/l
ФТ4 - 17,9 /12-22/ pmol/l
TSH - 1,44 /0.3-4.2/ mlU/l
ТСХ има подобрение, но при ФТ4 е слабо, а ФТ3 дори се е понижил.
В момента съм на 62,5 Еутирокс дневно.
Мисля да повиша Еутирокса на 75 дневно и да включа Т3 /имам от турския/ 2х1/4 от 25.
Какво е вашето мнение?
Дали е правилно или само да включа Т3, без да повишавам Еутирокса?

# 632
  • София
Наистина ли ако си с Хашимото не трябва да се приема Изопринозин или Биозин? Според личния ми лекар няма проблем, а ендокринолога ми изобщо не се замисли - да си пия Биозин, всичко е наред.

Биозин не знам какво е, но Изопринозин не бих пила изобщо. Това е толкова силно, преди повече от 20 г. съм го пила и ходех като ударена. Тогава нямах и Хаши.

Каква е причината да ти го изписват?

Бубoлина, аз при тези резултати бих почнала Т3 и останала на същата доза Т4 и след няколко месеца пак контрола.

# 633
Буболина, включи само т3 и не пипай т4.

# 634
  • На брега на реката
Благодаря ви, момичета!

Така ще направя и ще видя дали има резултати.

# 635
От два месеца взимам тези добавки и забелязвам, че симптомите ми на хипо се засилват.Дали е възможно да е от тях?

Съжалявам, не мога да изпратя линк през телефона.

# 636
Възможно е ,ако имаш стартов нисък кортизол,спирай адаптогена!

# 637
Док ми даде имуномодулатор /Изопринозин/, защото е лято, а аз за три месеца вече три пъти съм болна - силни болки в гърлото, хрема, температура. Даже изкарах и Ковид. И за да ми повиши имунитета и съпротивителните сили. Биозинът е лактоферин и също го дават за повишаване на имунитета. Не знам какво да пия за имунитет...

# 638
  • София
Док ми даде имуномодулатор /Изопринозин/, защото е лято, а аз за три месеца вече три пъти съм болна - силни болки в гърлото, хрема, температура. Даже изкарах и Ковид. И за да ми повиши имунитета и съпротивителните сили. Биозинът е лактоферин и също го дават за повишаване на имунитета. Не знам какво да пия за имунитет...

Не бих пила аз. Наблягам на вит. Д и други добавки, плодове, зеленчуци и това е.

# 639
Възможно е ,ако имаш стартов нисък кортизол,спирай адаптогена!

Т.е Adrenal optimizer, предполагам? И аз така подозирах, но не бях сигурна дали и някоя от съставките на Thyroid cofactor не е възможно да ми създава проблеми - умора, депресивност, сутрешна оточност, болки и стягане в областта на ЩЖ, трудно преглъщане и сърцебиене.

# 640
Здравейте, моля за съвет как да действам занапред. С Хашимото съм, преди един месец имах спонтанен аборт в много ранна седмица, тогава проверявах хормони и витамини, това бяха резултатите:

Тогава бях на 25 мкгр еутирокс и си го увеличих на 75 мкгр. След едно едномесечен прием днес направих контрола и резултатите са следните:

ФТ4 е още по зле, въпреки че толкова увеличих дозата и се чудя защо. Пия го рано сутрин с един час отстояние от закуска. Отделно си имам симптоми на хипофункция, замаяност, отпадналост. Засега смятам да продължавам със същата доза, но се чудя дали нещо бъркам и защо не се вдига това ФТ4. Всички ендокринолози, при които съм ходила откакто ми откриха Хашимото (общо 4) досега само ТСХ искат да следят, както ви е известно. Искам да си подготвя организма оптимално за нова бременност, но тези резултати ме отчайват. В момента кърмя, имам бебе на почти 9 месеца.

# 641
Забелязали ли сте че референтните стойности са различни, явно сте правили изследванията в различни лаборатории.

# 642
Irki, вдигай още хормона. И при мен в началото FT4 не мърдаше, после изведнъж скочи.

# 643
  • Пловдив
И аз така подозирах, но не бях сигурна дали и някоя от съставките на Thyroid cofactor не е възможно да ми създава проблеми - умора, депресивност, сутрешна оточност, болки и стягане в областта на ЩЖ, трудно преглъщане и сърцебиене.
Погледнах състава на твоята добавка - едно към едно е с добавка, която си взех от Германия - и двете имат Iodine. Последният ендо, при който бях каза много да внимавам да не ям нищо с йод, както и да чета в добавките дали има добавен. Със същите симптоми съм като теб, само че при мен бяха и преди да почна добавката, а и след като я спрях преди 2 седмици - продължават...

И аз щях да кажа на Irki за референтните стойности - без да съм специалист  - според мен има все пак подобрение в ФТ4

# 644
  • На брега на реката
Irki, това е прекалено рязък скок, от 25 на 75 мкг. Това са 50 мкг разлика. Може симптомите да са от това.
Хормона се вдига постепенно с 12.5 за да не е сътресение за организма.
Един месец е малко. Трябва поне 45 дни  да минат и тогава контрола , а на всичкото отгоре още кърмите. Ми то хормоните ви не са се наместили още .

Общи условия

Активация на акаунт