Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 638
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас

Galina , сама си го изписвам (работя в медицинската сфера в чужбина), целта ми е подпомагане на щитовидната. Ще пусна резултатите ми ( август ) след приема му.

Това е добавка, нали? Какъв ефект трябва да има от нея?

Аз също искам да отслабна 10кг, също съм с анемия и лека форма на ИР.
При мен много добре се отразяваха разтоварващи дни с лека храна- елда, жито някаква супа, диня, дори и с таратор съм пробвала- за 24 часа една храна, но напоследък имам апетит и не мога да ги спазвам.

На мен скоро ми слагаха урбазон, преди това карах вирус и нещо  стана-получих алергична реакция.ТСХ ми се вдигна около 5, а винаги е било около 2,5 така, че може и да влияе урабазона.

# 391

Galina , сама си го изписвам (работя в медицинската сфера в чужбина), целта ми е подпомагане на щитовидната. Ще пусна резултатите ми ( август ) след приема му.

Това е добавка, нали? Какъв ефект трябва да има от нея?

Аз също искам да отслабна 10кг, също съм с анемия и лека форма на ИР.
При мен много добре се отразяваха разтоварващи дни с лека храна- елда, жито някаква супа, диня, дори и с таратор съм пробвала- за 24 часа една храна, но напоследък имам апетит и не мога да ги спазвам.

На мен скоро ми слагаха урбазон, преди това карах вирус и нещо  стана-получих алергична реакция.ТСХ ми се вдигна около 5, а винаги е било около 2,5 така, че може и да влияе урабазона.

винаги при някакъв здравословен проблем се " разбъзиква" TSH  - най -често се вдига  и от само себе си пада, като оздравееш. Относно L -  тирозина - той е неотменна съставка от хранителните добавки Тирохелп/ Тиробене/ Тироид код  и т.н. които по същество са едно и също, но на различни производители. Аз лично предпочитам добавката да е комбинирана , защото съдържа освен  L -  тирозин и вит. Д и ашваганда и т.н. неща които действат добре на ЩЖ. Относно ИР - и аз имам този проблем , да добре е да се храниш с лека храна- таратор без орехи и с повечко копър е прекрасно, плодове също, но не и диня - тя е с много висок ГИ - т.е и КЗ и Инсулина хукват нагоре . От друга страна пък са " бързи" въглехидрати -т.е за кратко време държат високи нивата на КЗ, ако ги  хапваш да е по- малко и за обед, за вечеря  по добре си хапвай череши , боровинки , кайсии по ограничено - те са с нисък ГИ. Житото не съдължа ли глутен? Мисля , че да - а той трябва да се избягва при проблеми с ЩЖ

# 392
  • Варна
Житото си е изцяло и 100% чист глутен само, да

# 393
Хубаво да се избягва глутена, ама какво да ядем?
Аз съм с Хашимото и атрофичен гастрит / според мен и той е автоимунен / и като прочетох какво не трябва да ям не разбрах остана ли изобщо нещо, което може да се яде Sad
Ако има някой с конкретни храни  и меню, моля да сподели ще ми бъде много полезно, а предполагам и не само на мен.

# 394
Житото си е изцяло и 100% чист глутен само, да

Е, лееееекичко се уляхте Satisfied
"Глутенът е съединение на два протеина намиращи се в някои зърна, най-често в пшеницата, и е причината тестото да е еластично. Между 0,3 и 1% от хората по света проявяват реакция на непоносимост към глутена вследствие на наследственото заболяване цьолиакия (или целиакия) – възпаление на лигавицата на тънките черва с всеобхватни последици за здравето. Такива хора не трябва да употребяват пшеница, ръж или ечемик с храната си под каквато и да е форма."
Пшеница Твърда
100 г съдържат:
339 калории
13.68 г протеин (част от тях са този така лош глутен),  71.13 г въглехидрати 2.47 г мазнини

# 395
То по-скоро глутенът беше набеден заради ГМО пшеницата, а не че не е ок за хората.Заради ГМО много хора започнаха да реагират на този протеин с какви ли не симптоми.Иначе не е вреден за здрав човек.Молекулата му е голяма и трудна за преработка и ако имаме проблеми в храносмилателния тракт, то тя влиза в тялото цяла и става тригър за редица алергии тип Б.
Когато лекувах подобни проблеми, ми бяха спряли глутена чисто профилактично.

# 396
  • Бургас
Всъщност често взимам не точно  жито/пшеница/, а спелта или лимец, но за по-обобщено писах жито.

# 397
  • Варна
Всички имат глутен - и спелта, и лимец и т.н. При автоимунитет (като Хашимото) се спира първо глутена наистина. При доста хора и млечни продукти, при някои яйца и тн. Кажете какви рецепти ви трябват, от много години ям без глутен 🤗

# 398
Да разбирам ли ,че е ок да ям пълнозълнест хляб или да си правя содена питка с лимец?
По повод на автоимунните - било добре протвовъзпалителна диета.

# 399
Да, но в лимеца глутенът е по-различен, поне в един от видовете.Толерира се по-добре.

# 400
Здравейте момичета!Много съм объркана и моля за мнение.Взимам 75 тирозинт и сушена жлеза 1 капсула от 130.TSH e под долна граница а Т3 и Т 4 са на долна .Да увеличавам ли хормона? Часа ми за ендокринолог е след месец.

# 401
Да, увеличавай. Не се води по TSH, а по FT3 и FT4.

# 402
Здравейте момичета!Много съм объркана и моля за мнение.Взимам 75 тирозинт и сушена жлеза 1 капсула от 130.TSH e под долна граница а Т3 и Т 4 са на долна .Да увеличавам ли хормона? Часа ми за ендокринолог е след месец.
В сушената жлеза освен т3 има и още т4, освен тези 75 мкгр, които взимате. Така реално не знаете каква ви е дозата т4. В сушената жлеза никога не се знае какво е точно съдържание и съотношение на т3 и т4. Взимайте или само жлеза, или тирозинт иначе е пълна бъркотия с дозите. Или махнете жлезата и добавете само т3. Ендокринологът е хубаво да знае, че пиете и двете, за да не се бърка, когато дозира.

# 403
Здравейте! След като потърсих при вас препоръка за лекар, работещ с т3, все пак се оказа, че нямам нужда от приема му. Затова и продавам две кутийки, купувани от Турция. Взеха ми по 10 лв за всяка от тях, за толкова ги и продавам, не са отваряни.
Скрит текст:

# 404
Те, малко лекари в България, ще ти изпишат T3, да не кажа - николко. Ама това принципно не означава, че нямаш нужда от приема му.

Общи условия

Активация на акаунт