Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 613
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
При хипер няма ли ускоряване на пулса Thinking
Тези стойности са за най-много лееееко намаляване на дозата (с по-малко от 1/5) и проследяване. Спиране на хормона с каква цел е?
Препоръка на лекаря, а аз го спрях защото се притесних заради ниското tsh.

Нисък пулс е симптом на хипофункция, а не на хипер. След спирането ли имате пулс 45? Не сте била в хипо с ниското ТСХ, защото ФТ4 е ниско.

# 451
По-добре го намалете, но не го спирайте. Аз от такава лекарска препоръка за спиране се докарах с TSH >100.

Тези стойности са за най-много лееееко намаляване на дозата (с по-малко от 1/5) и проследяване. Спиране на хормона с каква цел е?

# 452
При хипер пулса е ускорен.
Моят например беше 130, с дни.

# 453

Нисък пулс е симптом на хипофункция, а не на хипер. След спирането ли имате пулс 45? Не сте била в хипо с ниското ТСХ, защото ФТ4 е ниско.
Да, в момента съм с такъв пулс. Днес даже бях на ядрено магнитен резонанс, заради постоянното главоболие. Чакам от понеделник резултатите. Ще отида и на кардиолог.

# 454
Благодаря на всички за гледните точки, определено са ми полезни, макар без да искам да предизвиках полемики. Предстои ми в следващите дни да пусна допълнителни полови хормони по назначение на ендокринолога, така че ще пусна и ХОМА-ИР и гликиран х-н. Всяка година изследвам щитовидни хормони и антитела превантивно заради семейна история с Хашимото, но досега всичко е било нормално, Не мога да кажа дали са били оптимални, но не съм имала симптоми. Сега определено имам такива - умора, апатия, разсеяност, крампи. Има и предистория обаче - януари се наложи да прекъсна бременност по медицински причини. След това няколко месеца приемах дуфастон, за да се нормализира цикълът. От миналия месец не го приемам, имам цикъл, но се появиха симптомите. Миналото лято витамин Д ми беше доста нисък и приемах почти година вигантол. Сега стойностите ми се сториха доста повишени, но пак видях мнение, че все още не е оптимално. Като изключим това, всички други показателни през годините са ми били в норма и не съм имала оплаквания. Още веднъж благодаря на всички, споделили опит и мнение.

# 455

Да, в момента съм с такъв пулс. Днес даже бях на ядрено магнитен резонанс, заради постоянното главоболие. Чакам от понеделник резултатите. Ще отида и на кардиолог.

Аз на ваше място щях да си започна пак хормона. Вижда се, че не ви е ОК така

# 456
Да разбирам ли ,че е ок да ям пълнозълнест хляб или да си правя содена питка с лимец?
По повод на автоимунните - било добре протвовъзпалителна диета.

да,  по добре е питката  да е от лимец , вместо от  бяло брашно , но .... аз лично съм спряла хляба и  ако се налага в ядене да слагам брашно,  е или безглутеново или царевично или  оризово - т.е може да ползваш и такива брашна.  ПП питката е добре да е  с квас или сода

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 11:32 от tky

# 457
Здравейте нова стм тук Simple Smile
Реших да си направя профилактични прегледи с пкк и т.н, за първи път ми пускат tsh. Да кажа, че имам 2 деца и съм на 35 години. Та резултатът е - 20 tsh. Направо е супер зле, записах час за ендокринолог, да кажа че симптоми нямам или поне не мисля, че имах поради забързаното ежедневие и грижа към децата, не съм забелязала…
Та споделете с подобни стойности, какво следва Sad

# 458
Ако сте само с хипофункция - хормон и витамини, ако имате и Хашимото освен тях се налага и хранителен режим!

# 459
  • София
Здравейте нова стм тук Simple Smile
Реших да си направя профилактични прегледи с пкк и т.н, за първи път ми пускат tsh. Да кажа, че имам 2 деца и съм на 35 години. Та резултатът е - 20 tsh. Направо е супер зле, записах час за ендокринолог, да кажа че симптоми нямам или поне не мисля, че имах поради забързаното ежедневие и грижа към децата, не съм забелязала…
Та споделете с подобни стойности, какво следва Sad

Направете си пълни излседвания за ЩЖ като ще ходите на лекар. Пуснете и витамини Д и Б12. Вероятно ще ви изпишат хормон да пиете, но е добре да се разбере дали има Хашимото или само хипо.

# 460
  • Варна
Пуснете си Т3, Т4, ТАТ и МАТ + вимините и после ще видите. Вероятно просто сте "свикнала" със симптоми като умора, косопад, студ, качване на кг и подобни

# 461
Ами умора - явно не съм го отдавала на това, а на постоянните задачки. Качване на кг може би само 1 напоследък, но като цяло съм 52-3 кг, колкото преди децата, поддържам ги и ги следя. Косопад имам, но си мислех че е нещо от сезона…абе за всяко нещо съм си намирала обяснение, а то какво излезе. Благодаря за коментарите Simple Smile

# 462
  • Варна
Да. Но спокойно! Ще се наредят нещата Simple Smile) Направете изследвания първо - защото това TSH e доста високо, да - но реално не е хормон на самата жлеза, така че е важно нейните да се видят, за да се "разбере положението". Успех! И спокойно.... колкото и тъпо да звучи  - тази жлеза се влияе много от стреса

# 463
Ами умора - явно не съм го отдавала на това, а на постоянните задачки. Качване на кг може би само 1 напоследък, но като цяло съм 52-3 кг, колкото преди децата, поддържам ги и ги следя. Косопад имам, но си мислех че е нещо от сезона…абе за всяко нещо съм си намирала обяснение, а то какво излезе. Благодаря за коментарите Simple Smile

Ако не си прочети първа страница, там има доста полезна информация, както и описани много от симптомите.

# 464
Изследвай и феритин освен горните. Заради умората и косопад. Как ти е ПКК?

Общи условия

Активация на акаунт