Проблем с майка ми.

• 2 197
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Явно родителите и не са от тези, дето предразполагат да споделя, щом не ги чувства близки и  не им се доверява. Когато се случва такова нещо, вината не е в детето.

Клаудия, родтелите са просто хора и често се случва да грешат. В огромния процент обаче много си обичат детето. А и нещата, които майка ти очаква от теб сигурно са съвсем базови - да се учиш, да няма наркотици, алкохол, небезопасен секс и да знае къде и с кого си, за да е спокойна за твоята безопасност. Има и случаи с други претенции - за външност, реализация, как ще се представи пред хората, да осъществи някакви неща, които те не са успели и още и още - все такива, които тежат на детето. Но имай предвид, че е съвсем възможно те да нямат и представа как всъщност се чувстваш, за какво се обвиняваш, за мислите ти, че имаш емоционални и психични разстройства.

Имаш ли човек в семейството, на който се доверяваш - баба, братя, сестри?

# 16
Здравейте пиша тук за пръв път и като цяло съм нов потребител.Притеснявам се да споделя за проблемите си тук,защото най-вероятно никои няма да обърне внимани.И така имам нужда от помощ от 1-2 години с майка ми не сме в много розови отношения,да имаме и хубави моменти но и много лошо.Най-скорошният ни проблем беше снощи когато тя дойде в моята стая и заяви ,,Точка,аз вече нямам дъщеря".От малка аз имам проблем с разговарянето с родителите ми и след като започнах да излизам спрях да прекарвам толкова времето си с тях,а и от 1 година имам сериозен приятел.Мисля че тези неща и фактът че съм леко пълничка влияе на нейното държание спрямо мен.Знам че не съм най-добрата дъщеря и нямам голямо самочувствие,но все пак опитвам да направя всичко възможно за да бъда ,,перфектната дъщеря".Тя си мисли че не я уважавам,но това не е така знам колко е уморена от работа и затова не говоря с нея не искам да я занимавам с моите глупости,гледам каквото мога вкъщи да направя и да помогна но явно не е достатъчно.Опитвам се и да отслабна пробвала съм какво ли не но нищо не помага.Започвам да си мисля че имам някакви емоционални или психични разстройства и съм много объркана, а нямам с кои друг да споделя.Въпросът ми е как да изгладя отношенията си с нея?
Ако самата история и това подчертаното е истина тази жена ти се води майка само по документи. Как е възможно родител да се държи зле с детето си само защото не отговаря на изискванията му за красота?! Според мен тая жена е пълна с комплекси, които избива върху тебе. И какво очаква, цял живот да се държиш за полата ѝ и да стоиш само вкъщи? И все пак се надявам тая тема да е пързалка.

# 17
На тази възраст и аз не се разбирах много добре с майка си, доста деца са така. Единия е в пубертета и иска свобода, другия натиска да контролира Simple Smile Нищо невероятно. По скоро виждам проблем, в това, че правиш неща за да й се "харесаш". Няма такива неща. Майката би трябвало да обича безусловно-дебела,слаба,красива или не.... Ако не създаваш проблеми, разбирай да взимаш наркотици, да сменяш гаджетата всяка седмица или пък имаш само двойки в училище, значи всичко е наред. Няма и нужда да си Най-добрата дъщеря. Това пък какво трябва да означава?
Напиши за какво се карате или имате пререкания с нея, че да ти каже, че вече не си й дъщеря. Все ще има някаква причина, не е нужно изобщо ти да си виновна. Просто не става ясно защо не се разбирате.

# 18
Ходиш ли на спорт? Смени фокуса и не се увличай в диети. Приеми, че не се разбираш. Много хора не се разбират с майките си и така си живеят.

# 19
избягвайте да втълпявате на девойката, че майка й е невротичка, комплексарка и т. н., защото никак не й помагате, настройвайки я допълнително срещу майка й
най-малкото не знаете дали усещанията на потребителката са верни и без да сте чули другата гледна точка, която най-вероятно няма нищо общо с написаното в темата

# 20
Попаднала си във вечния проблем с много взискателни родители и бунтарски настроени деца. Не се излиза лесно от този кръг, но животът е пред теб и рано или късно всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

# 21
  • Sofia
Явно темата е постигнала целта си, защото авторът напусна.
Заключвам.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 13:18 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт