Кралски работи и клюки - юни 2024

• 101 366
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 60
  • Някъде там
Днес сутринта Мери е присъствала на 30-годишнината на Датската асоциация за инсулт и представя годишната стипендия за научни изследвания.
Много ми харесва как е облечена като изключим грозния цвят обувки.

Има още едно събитие днес по късно.

Обаче и двете момичета не запазиха гена на  къдравата коса.
Много сладка беше Леонор с къдричките като мъничка.

И София

# 61
Честър е в пълен разцвет преди сватбата на херцога на Уестминстър с Оливия Хенсън.
Градът е украсен със 100 000 цветя, засадени из целия град, които ще останат през цялото лято, платени от самия младоженец, за да отбележи брака си.

Въпреки грандиозността на повода - сватбена церемония с около 400 гости в историческата катедрала на Честър и прием в огромния дом на Гросвенър в Чешир, Итън Хол, построен в стила на френски замък - двойката подхожда към големия си ден с истинско хладнокръвие.

Дори годежният пръстен, описан скромно като „нищо крещящо“, обобщава тази освежаващо непоказна двойка.

Двойката също е издала стриктна инструкция „без подаръци“. Сватбените тържества също ще включват два приема, основно събитие в петък след службата в катедралата и друго по-интимно събиране на следващия ден за семейството и близки приятели.

# 62
Аз пък сега разбрах, че херцога на Уестминстър е бил кръстник на принц Джордж и както и на сина на Хари, Арчи.
Хю бил много близък приятел както с принца на Уелс, така и с принц Хари.
Освен това ми направи впечатление, че Хю е наследник на едни от най-апетитните недвижими имоти в Обединеното кралство или с други думи притежава голяма част Лондон.

# 63
  • Някъде там
Втори ангажимент. Посещение на хоспис "Света Мария".

Хосписа Св. Мария е за хора с животозастрашаващо заболяване в последния етап от живота.
Хора, които в последните си дни се нуждаят от палиативно лечение, грижи и грижи, базирани на високоспециализирани и целенасочени интердисциплинарни усилия.
Палиативните мерки се адаптират в тясно сътрудничество с пациента и всички роднини.
Престой в "Света Мария" трябва да допринесе за превръщането на последния път във време, което си струва да се живее.

# 64
Хуан Карлос е бил много хубав мъж като млад. Сега си обяснявам някои неща 🙂

А Чарлз и Камила ще почетат ли младоженците?

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 17:57 от птица

# 65
  • София
...А Чарлз и Камила ще почетат ли младоженците?
Нямам идея дали няма да обявят някакъв официален списък, но си мисля, че по скоро Уилям би ги посетил.

# 66
Принцът и принцесата на Уелс тази вечер отдадоха трогателна почит към вдъхновяващата бивша звезда на ръгбито и страдащ от болест на моторните неврони Роб Бъроу, който почина на 41 години.
С официална публикуция те написаха трогателно съобщение и изразиха своите съболезнования на семейството на смелата легенда.
Публикацията гласи: „Легенда на ръгби лигата, Роб Бъроу имаше огромно сърце.
"Той ни научи, че „в свят, пълен с нещастия, трябва да се осмелим да мечтаем“.  Катрин и аз изпращаме нашата любов на Линдзи, Джаксън, Мая и Мейси.  Беше подписано с W за Уилям!

Принцът се срещна с легендата и семейството му през януари.

# 67
Дейвид Бекъм е обявен за посланик на преименуваната King's Foundation.

Снимки от срещата с краля в Хайгроув.

Много хубава новина! Фондацията на Краля (преди позната като Фондацията на принца на Уелс) за 40те си години съществуване е помогнала на милиони хора по света с грантове, образователни програми и тн.

Дейвид Бекъм е споделил, че с Краля са обменили съвети за гледането на пчели (едно от общите им хобита, заедно със собственото стопанство). Бекъм е развил пчеларското си хоби  по време на ковид и миналия май по време на British Fashion Council Foundation Impact Day 2023 е подарил на Краля бурканче ръчно произведен мед.

По време на срещата им в Хайгроув, Бекъм е посетил стипендианти в дърводелския и модел сектор. Фондацията на Краля е направила партньорства с най-водещите имена в модния сектор - модни къщи като Шанел, например.

# 68
На днешната дата през 1953 е коронацията на покойната кралица Елизабет II
Принц Филип как я гледа закачливо

И още една снимка от Хайгроув❤️

Дейвид пчелар 🐝

# 69
Фредерик и Мери решиха да намалят броя на благотворителните организации и обществените групи, които могат да бъдат подкрепени от кралското семейство по всяко време.

По този начин 118 групи бяха изрязани от официалния списък на кралските покровителства, оставяйки 140 да бъдат представлявани от семейството.

Зоологическата градина в Копенхаген беше  изхвърлена от списъка с патронажи, подкрепяни от кралица Мери, въпреки че цяла част е кръстена на нейно име.

Датският съюз по голф, Датският плувен съюз, Фестивалът на цветята в Одензе, Фондът за коледни марки на Гренландия и Асоциацията за слуха също бяха съкратени.

Членовете на кралското семейство също ще имат до петгодишен мандат като патрони за всяка една група - след като този срок изтече, благотворителната организация ще трябва да кандидатства, за да бъде разгледана отново.

Като коронована принцеса Мери имаше 36 покровителства на свое име. Сега като кралица тя има само 23, някои от които никога преди не са били представяни от короната.

Портфолиото на крал Фредерик също се е променило драстично - запазвайки само осем от старите му покровителства, въпреки че е спаднало от общо 32 на 27.

Майка му, кралица Маргрете, претърпя огромно съкращаване на портфолиото си - от 81 на 20 групи и организации.

Принц Йоаким ще представлява само 24 групи и организации - спад от 40. И принцеса Бенедикте също ще работи върху намалено портфолио, намаляващо от 44 на само 25.

Принцеса Мари, съпругата на Йоаким, ще поеме повече отговорности.

# 70
Явно разчистват по-формалните от многобройните си официални покровителства, за да се концентрират на по-съществени и значими ангажименти. Одобрявам.
Не, че мен питат, де 🤣

# 71
  • Някъде там
♥️

Още снимки от посещенията вчера.
Скрит текст:

И една красива арабска принцеса на страниците на "Vogue Arabia".
Ал Джохара бинт Абдулазиз Ал Сауд

Скрит текст:
Принцеса Джохара е възпитаничка на Харвард подкрепя жените на работното място и притежава суши ресторант.
Принцесата на Саудитска Арабия Ал Джохара е модна икона и защитава феминистките ценности в своята нация.
В Кралство Саудитска Арабия все повече жени на видни позиции оглавяват реформите и напредъка за своите колеги в страната.
Принцеса Ал Джохара Талал Ал Сауд е сред онези, които използват своята платформа и влияние, за да насърчават позициите на жените в саудитското общество. Тя също така ги подкрепя и по по-практични начини, като защита на местното майсторство и нововъзникващи фирми, собственост на жени.
Принцеса Ал Джохара Талал Ал Сауд прави положителни промени за жените в Саудитска Арабия.
Принцесата от Саудитска Арабия не е типичната кралска особа, притежаваща няколко бизнеса, включително суши ресторант, детска градина и фондация за хуманно отношение към животните
Тя активно подкрепя амбициите на жените да постигнат ръководни позиции на работното място и хвърля светлина върху бъдещите модни дизайнери.
С доня Силвия на конференция на ООН за климата.

Феликс Люксембургски става на 40 години днес.

Скрит текст:
Явно разчистват по-формалните от многобройните си официални покровителства, за да се концентрират на по-съществени и значими ангажименти. Одобрявам.
Не, че мен питат, де 🤣
Птица, не знаех, че на някой му е интересно, каква е промяната в патронажите, точно на датчаните. Щях да сложа официалната подробна информация.
То си е написано в официалната информация на сайта им :
По-голямата част от 4-500 годишни официални програми на кралското семейство се състоят от посещения на институции, организации, компании и власти, които не са част от портфолиото на патронажа. Това също така означава, че 116-те патронажа, които не са продължени, в съответствие с други организации и асоциации, все още могат да се считат за кралско участие в съответните събития и дейности.
Та няма да са отхвърлени.
Ето вчера Мери имаше посещение на патронажа който прехвърли на Мари. 😃

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 12:44 от daviz

# 72
Новината за датчаните ме изненадва. очаквах, че след като Мери и Фреди бяха критикувани за това, че всяка година са с най-малко работни ангажименти, миналата година имаха едва по 70 работни дни всеки, то ще увеличат работните си ангажименти и патронажи особено сега като са крал и кралица и се очаква да поемат повече ангажименти от периода си на кронпринц и принцеса. Вместо това те ги намаляват наполовина и намаляват патронажите наполовина и то още през първите месеци на "царуване".

# 73
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Мен пък ме е яд (не, че някой ме пита), че съкращават ангажиментите на Мери. Толкова симпатична жена, умее да се държи на положение, има приятелско и добронамерено отношение, точно на нея трябваше да и ги оставят, даже и увеличат, жалко.

# 74
Новината за датчаните ме изненадва. очаквах, че след като Мери и Фреди бяха критикувани за това, че всяка година са с най-малко работни ангажименти, миналата година имаха едва по 70 работни дни всеки, то ще увеличат работните си ангажименти и патронажи особено сега като са крал и кралица и се очаква да поемат повече ангажименти от периода си на кронпринц и принцеса. Вместо това те ги намаляват наполовина и намаляват патронажите наполовина и то още през първите месеци на "царуване".
Критикувани от кого и най-малко работни ангажименти в сравнение с кого 😃
Точно пък Мери и Максима с техните редовни и сериозни ангажименти в Световната банка, ООН и ЮНЕСКО да се обвиняват в недостатъчна работа, ми е доста странно.

Общи условия

Активация на акаунт