Кралски работи и клюки - юни 2024

• 101 382
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там
Мен пък ме е яд (не, че някой ме пита), че съкращават ангажиментите на Мери. Толкова симпатична жена, умее да се държи на положение, има приятелско и добронамерено отношение, точно на нея трябваше да и ги оставят, даже и увеличат, жалко.
Това какви  и колко патронажи ще поеме си избира самата тя, никой не и ги дава или отнема.
Това се отнася и за всички останали. Освен това както е описано патронажите са малка част от дейностите, особено пък на Мери.Работата за големите организации, WWF, ООН УНИЦЕФ, за собствената ѝ фондация и личните инициативи и проекти които организира са много повече от патронажите.

А и както е описано в информацията, по-голямата част от 4-500 годишни официални програми на кралското семейство се състоят от посещения на институции, организации, компании и власти, които не са част от портфолиото на патронажа. Това също така означава, че 116-те патронажа, които не са продължени, в съответствие с други организации и асоциации, все още могат да се считат за кралско участие в съответните събития и дейности.
Отсега нататък кралските протекции ще бъдат ограничени във времето и валидни пет години, след което съответната организация или асоциация може да кандидатства за удължаване. Ограничението във времето означава, че има постоянна възможност кралските особи да поемат нови защити с развитието на обществото.

Списъкът на защитата отразява редица области на фокус, но далеч не е изчерпателен преглед на ангажиментите и областите на интерес на кралското семейство.

https://www.kongehuset.dk/nyheder/%C3%A6ndringer-i-de-kongelige-protektioner
Ето и информация какво представлява патронажа.
Скрит текст:

Историята зад патронатите
В исторически план кралските патронажи датират от абсолютизма, когато всяка дейност, която не може да се обясни с призвание или позиция, изисква разрешение. С други думи, протекциите бяха форма на кралско разрешение за действие. Първите патронажи се отнасят до науката, образованието и просветата, но при Кристиан IX патронатите започват да се насочват към филантропски асоциации. В последно време кралските патронажи са израз на подкрепа за конкретна кауза, организация или асоциация в широк диапазон от области.

Какво означава да си кралски покровител?
Кралският патрон използва позицията си, за да повиши осведомеността относно въпросния проблем, организация или асоциация и в същото време опознава патронажа и неговата област чрез сътрудничество и непрекъснат диалог. Кралските особи могат да изберат да подкрепят по различни начини, например като посещават събития, посещават дейности или като се срещат с някои от хората, които се възползват от въпросния патронаж.

Как се кандидатства за патронаж?
Всички организации и асоциации с нестопанска цел могат да кандидатстват за кралски патронаж, с изключение на властите и чисто търговските предприятия. Обикновено предпоставка за получаване на кралско покровителство е да е имало предварително сътрудничество с Кралския дом, напр. под формата на кралско присъствие на събития или други подобни. Заявленията за патронаж се изпращат до съответните съдилища.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 13:41 от daviz

# 76
За първи път виждам Саудитската принцеса. Великолепна жена!

# 77
Новината за датчаните ме изненадва. очаквах, че след като Мери и Фреди бяха критикувани за това, че всяка година са с най-малко работни ангажименти, миналата година имаха едва по 70 работни дни всеки, то ще увеличат работните си ангажименти и патронажи особено сега като са крал и кралица и се очаква да поемат повече ангажименти от периода си на кронпринц и принцеса. Вместо това те ги намаляват наполовина и намаляват патронажите наполовина и то още през първите месеци на "царуване".
Критикувани от кого и най-малко работни ангажименти в сравнение с кого 😃
Точно пък Мери и Максима с техните редовни и сериозни ангажименти в Световната банка, ООН и ЮНЕСКО да се обвиняват в недостатъчна работа, ми е доста странно.
в сравнение с всички останали работещи рояли по света.

Всички рояли имат представителни роли в световните организации, всички помним годишното ходене на Мери в Ню Йорк, последното съвпадна с нощувката на Фредерик в апартамента на Геновева в Мадрид.
ООН, Уницеф и всякакви подобни гигантски организации нямат нужда от лица като Максима и Мери например. А ролите на кралските особи в такива организации са повече за престиж на самите кралски особи, отколкото да имат някакъв реален принос.
За сметка на това когато някоя кралска особа е патрон на малка местна организация това носи много популярност, гласност и средства, така необходими за нуждаещите се. Та орязването на малките датски благотворителни организации може да бъде пагубно...

# 78
Работите си вървят без всеки от нас навсякъде, бих казала. Всички сме заменяеми на обществените си позиции.

Всеки мисли, че без друг може. “Роялите” Simple Smile се издържат от техните данъкоплатци, не разчитат на нас, та да им броим ангажиментите.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 15:47 от Beauty queen

# 79
  • Някъде там
Максима на конгрес за финансиране.

Две нови снимки на рожденика пуснаха.

# 80
От цялата работа най-хубавото е че съпругата на Йоаким ще има повече ангажименти.Много я харесвам,Мари❤️

Много хубава поканата на Чарлз!

Херцогинята на Съсекс с благодарствено писмо до Yoruba King

Меган Маркъл написа това писмо до краля на Йоруба, който я почете с традиционно нигерийско име  Adetokunbo (Адетокунбо),което се превежда като „короната или кралската особа от чужда земя“.

# 81
  • Някъде там
Красиви Джесун и Сонам.
Снимки за рождения ден на Джесун,който е утре.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 22:50 от daviz

# 82
Принцеса Виктория и Оскар на изложба  „Светът на водата“ в Шведския природонаучен музей .

# 83
И Оскар, и малкото бонбонче са страхотни.

# 84
Красиви Джесун и Сонам.
Снимки за рождения ден на Джесун,който е утре.

Оле, какво бонбонче пухкаво. Кога порастна толкова това бебче. Джесун е приказно красива Heart Eyes

# 85
  • Някъде там
Като гъбки са,Тирамису. Колко много дечица пораснаха пред очите ни за тези години.
Ето и Лили днес навършва 3 годинки.

Фредерик вчера в връчил стипендии от фонда си, за обучение в Харвард.

Каква е готина Максима от вчера.

,

# 86
  • София
Видях се с приятелка от Унгария, която живее в Сан Диего. Дъщеря ѝ е колкото Арчи, но не са го записали в същото училище, щото се притеснявали за сигурността. ( Малко луда работа по мое мнение!)  И съответно няма да може да ми покаже снимки, което силно разочарова клюкарката в мен! 😄😄😄 Каза, че Мегън не я среща много, но Хари редовно тичал покрай тях. Съсекс си живеели много спокойно там, хората не им обръщали внимание и не досаждали, което ми е странно, но явно Съсекс не случайно са си избрали мястото.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 10:09 от aunt Ogg

# 87
  • Някъде там
А на мен ми е супер странно да живееш  до Санта Барбара където със сигурност има добри училища и да се дръпнеш да водиш детето на 300-400 километра на училище и да изминаваш пак същите километри за да тичаш ? Хари изобщо не го разбирам. Няма ли в Монтесито или в Санта Барбара къде да тича, че пропътува толкова километри до Сан Диего?

# 88
Ееее, мъничката Лили, кога стана на три. Heart

# 89
  • София
Ох, да, вярно, че днес има РД Лили.
Дано ни зарадват с някоя снимчица Heart

Общи условия

Активация на акаунт