Кралски работи и клюки - юни 2024

• 101 362
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде там
Прекрасна е йорданската принцесата, много сладка бременна! Дано скоро ни зарадват с бебешка новина.

Сега видях че принцеса Маделин и семейството ѝ ще се завръщат да живеят в Швеция.
Продали са имението значи ? Доста се забавиха от обявяването на преместването. Две години май станаха ?
Четох, че няма да поема ангажименти на Виктория докато тя е на военно обучение, но дали ще се върне към личните си кралски ангажименти или ще си остане неработеща, не разбрах.

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 14:06 от daviz

# 31
Крал Чарлз се срещна с ветеран от Деня D в Бъкингамския дворец, където му подари картичка за рожден ден, за да отбележи 100-ия му рожден ден.
Джим Милър, който навършва 100 години днес каза „Бях напълно изненадан и доволен от поканата в Бъкингамския дворец!
„Беше специален ден и истинска чест за мен да се срещна с краля и да ми бъде представена картичката за 100-ия ми рожден ден.“
"Краля беше много заинтересован да чуе за моята военна служба и личен опит от такова важно и мъчително време."
„Горд съм, че все още мога да споделя спомените си с поколенията след мен и съм благодарен, че младите хора се интересуват от случилото се.
„Очаквам с нетърпение да присъствам на честванията на Кралския британски легион в Националния мемориален ден през юни.“
Кралят е покровител на Кралския британски легион.  Кралят и кралицата ще присъстват на възпоменателното събитие  в мемориала на Британската Нормандия за да отбележат 80-ата годишнина от D-day на 6 юни.

По-малко от седмица до сватбата на годината във Великобритания!
Ще се състои в катедралата в Честър.
Херцогът на Уестминстър и Оливия Хенсън ще се оженят на 7 юни 

# 32
Впечатляващо!
Той ми е много симпатичен.

# 33
  • София
Сватбата определено ще бъде събитието на годината, защото херцогът на Уестминстър е най-богатия британец.
Иначе титлата е сравнително нова според британските стандарти.
Най-новото херцогство, само от 1874 г. Simple Smile

# 34
Сватбата определено ще бъде събитието на годината, защото херцогът на Уестминстър е най-богатия британец.

Вярвам, ще се насладим на великолепие и блясък!

# 35
  • София
Скрит текст:
Прекрасна е йорданската принцесата, много сладка бременна! Дано скоро ни зарадват с бебешка новина.

Сега видях че принцеса Маделин и семейството ѝ ще се завръщат да живеят в Швеция.
Продали са имението значи ? Доста се забавиха от обявяването на преместването. Две години май станаха ?
Четох, че няма да поема ангажименти на Виктория докато тя е на военно обучение, но дали ще се върне към личните си кралски ангажименти или ще си остане неработеща, не разбрах.
Дано се включи при работещите Маделин, много я харесвам❤

Раджва наистина е разкошна, бременността я е накарала да разцъфти направо.😍

# 36
  • София
Ходила съм в катедралата на Честър. Не е много голяма, но е доста красива, с много хубав вътрешен двор. За съжаление съм си затрила снимките! Помня, че имаше изложен огромен шип на нарвал, над 2 м. дълъг, и красиви прозорци.

# 37
Имението Highgrove в Gloucestershire
Гордостта на крал Чарлз!
Скрит текст:

От 1980 г., когато за първи път купува Хайгроув, крал Чарлз е посветил стотици часове и хиляди паунди за развитието на градините му в едни от най-добрите във Великобритания.
Той е разчитал на екип от експерти, но всичко в неговата градина в Глостършър носи неговия отпечатък.
Всички те знаеха, че преди да могат да отсекат дърво или да премахнат храст, Чарлз трябва да бъде консултиран.
Той поддържа една единствена концепция,че там не трябва да има нищо - дърво, храст, папрат или дори едно растение - което да не е сто процента необходимо.
Когато ги вижда за първи път, градините са били позор и никой не се беше грижил за тях от много години. Сцена на пълно пренебрежение петнадесетте акра, превърнати от Чарлз в място, което хората идват от цял ​​свят, за да видят, някога са приличали повече на пасище, ​​отколкото на градини.
Но повече от петдесет години упорит труд – включително от самия Чарлз – са превърнали градините в едни от най-вдъхновяващите и иновативни в Обединеното кралство.
Те са отворени за обществеността от април до октомври и всички печалби от  обиколките и от продажбите в Highgrove Shop се даряват за благотворителност.
От 2021 г. The King's Foundation официално отговаря за градините.  Те наскоро се представиха на изложението за цветя в Челси(Chelsea Flower Show),което е кулминацията на градинарската социална година.
Когато кралят е все още принц на Уелс, внуците му обичали да си играят в холирудската къща, къща със сламена покривка, разположена в гористо дърво в Хайгроув.
Градината на имението има две страни: new cottage и old cottage.  . The old cottage е по-английска по стил и цвят, с храсти, дървета и конвенционални граници, осигуряващи по-спокойна атмосфера.
Чарлз обича цветовете и е вдъхновен от живите ярки нюанси, които е видял по време на първите си посещения в Далечния изток.
Кралят също е гарантирал, че градините му се управляват с помощта на етични идеи.  Всичко, което може да се рециклира, никога не се губи.  Органичните методи и материали са в сърцето на Highgrove.  
 Има градина със слънчеви часовници, наречена така заради подаръка на слънчев часовник от херцога на Бофорт.
Градините са живото доказателство за отдадеността на Чарлз към природата!

Разликата

След закупуването през 1980 г.тогава принца и принцесата на Уелс често прекарват уикендите  там след брака им през 1981 г., а двете им деца, принц Уилям и принц Хари, са прекарали голяма част от детството си в къщата.

Съжалявам,че не успях да ги подредя по-добре по години.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 02:37 от Evil woman

# 38
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13475913/Trooping-Colou … te-Middleton.html
Катрин няма да се върне към задълженията си до края на годината.

# 39
Дейвид Бекъм е обявен за посланик на преименуваната King's Foundation.

Снимки от срещата с краля в Хайгроув.

# 40
Да си призная, малко съм озадачена с неговото херцогство. Винаги съм си мислела, че титлата херцог са дава на братя/сестри, деца, в краен случай братовчеди на краля. Тя всъщност е индикатор за близко роднинство по кръвна линия. Във всички монархии. А Гровенър май нямат кралски корени. Как са станали херцози?

# 41
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13475913/Trooping-Colou … te-Middleton.html
Катрин няма да се върне към задълженията си до края на годината.
Жалко, значи върви по-бавно от очакваното.
Дано жената се повлиява добре от лечението, останалото е без значение.

# 42
Краля и Бекъм се опитват да върнат модата на блейзъра. На Бекъм даже е двуредов... Yum

# 43
  • София
Да си призная, малко съм озадачена с неговото херцогство. Винаги съм си мислела, че титлата херцог са дава на братя/сестри, деца, в краен случай братовчеди на краля. Тя всъщност е индикатор за близко роднинство по кръвна линия. Във всички монархии. А Гровенър май нямат кралски корени. Как са станали херцози?
Всъщност сегашния е седми херцог по историческа линия.

# 44
  • София
Чела съм в исторически романи за Англия, че титлата херцог може да се дава от краля, заедно със съответните земи, замъци и т.н. Както и останалите титли, де. Мисълта ми е, че братята на краля получават титлата по "кръв", но на други може да се даде по заслуги. Но това от романите, не знам дали е вярно в реалния живот. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт