Нашите цветя - обща тема 24

• 33 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Карлово

обилно са ми нацъфтели всички цветя.
Тези са най-красиви.

# 121
Аз да се похваля с първите маргаритки на любимата ми детска площадка 😍

Най-накрая цъфнаха, щастлива съм...

# 122
Ех,че неприятно....Как някой съсед не ги е видял ,да слезе да опази....
Първия път точно съседка ги окастри до долу. А бяха станали много хубави и цъфтяха. Единият е ароматен филаделфус, беше като магия, когато цъфтеше.

Бясна съм! За пореден път косачите на общината ошутиха декоративните храсти пред блока и отъпкаха цветята.
Пусни сигнал в общината задължително. С входящ номер, за да са длъжни да ти отговорят, приложи и снимки. Щото иначе ще продължат да косят наред. Малоумна работа, ама такива ги наемат.

Мислих и това, но засега се ограничих само по телефона.

# 123
Маргарита, хубави маргарити (съименнички! Simple Smile ) си посадила! И аз имам от високите - от семена, лесно поникнаха, насадих ги преди около месец, но още не са ме зарадвали, малки са все още, май ще трябва да ги подхранвам.

# 124
Здравейте,
нищо не открих в интернет, но съм сигурна, че тук ще ми кажете.
Пролетта си купих многогодишни, дребни теменужки от разсадника. Сложих ги в сандъчета на терасата, цъфтяха, каквото цъфтяха, изпълниха целите сандъчета, много красиви, но вече са напълно изсъхнали. Въпросите ми са така ли изсъхват като им мине периода на цъфтеж и какво да ги правя? Да ги изрежа ли, да ги оставя така ли....?

# 125
Токио, нека по-запознатите кажат, че не съм сигурна как е редно да се постъпи, но аз една част от теменужките ги изхвърлих понеже ги хвана брашнеста мана, а при други отстраних изсъхналото и наблюдавам ще се оправят ли. Май ще се подмладят и започнат да растат наново.

Кити, тц, не съм маргаритка - избрах си такъв никнейм умишлено, заради любимото цвете. Много ми е хубаво като ме наричате във форума така и дотолкова съм свикнала, че като в реална среда чуя "Марги/Маргарита" съм готова да се обърна 😂
Иначе моите маргаритки не са от семена, многогодишни са.

# 126
  • София
Дама Трефа,
Как успяваш да имаш такъв обилен цъфтеж. Направо като от списание. Браво. Аз имам от същият вид, но далеч са от твоите.
През седмица редувам разтворима тор за цъфтящи растения и разтворена мая, има достатъчно слънце до тях. Винаги много са ме радвали такива саксии като твоите.
Благодаря.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 19:56 от leni_rad

# 127

Представям Ви декоративен грах, който се показва през пролетта, цъфти през цяло лято и след това се реже. Въди се из цялата градина.

# 128
Прекрасен е този декоративен грах, продполагам, че  е  латирус латифолиус, многогодишен, без аромат.

# 129
Прекрасен е този декоративен грах, продполагам, че  е  латирус латифолиус, многогодишен, без аромат.

Точно така. Добре че днеска го видях и се сетих, че бях взела семена на декоративен обаче забравих да ги сея, но вече е късно догодина . 😂

# 130
Ароматният грах - латирус одоратус, се намира често, но е едногодишен. Има и ниски хибриди от него и огромно разнообразие от цветове. А за този многогодишния - латирус латифолиус, не съм попадала на семена до сега.
Иска ли поливане, или колкото му капне от небето?

# 131

На какво се дължи тези точици по листата на мушкатата

# 132
Ароматният грах - латирус одоратус, се намира често, но е едногодишен. Има и ниски хибриди от него и огромно разнообразие от цветове. А за този многогодишния - латирус латифолиус, не съм попадала на семена до сега.
Иска ли поливане, или колкото му капне от небето?

Има различни цветове да , но май не цъфти така както този . Изобщо не изисква никакви грижи сам си никне , расте и цъфти почти цяло лято с всяка година става все по голям и трябва да се връзва някъде . Не е ароматен , но е много красив . Цветовете са едри . Вчера си изкарах едно голямо коренче . То няма край адски на дълбоко с казмата не можах да го извадя и се скъса да видим дали ще се хване .

Да ви покажа един друг вид Вербена . Тревата се правете , че не я виждате , след дъжд е Smiley . Този корен е около 3 4 годишен обаче все цъфти лятото . Сама си избива , влечаща е . Взех тази година други цветове , но нещо не вървят където са и май ще ги преместя .

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 08:36 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 133
  • София
Ние сме си запазили 1-2туфи дивачки, много им се радвам и сърце не ни дава да ги косим, до скоро бяха и пълни с макове.... ☺️
Скрит текст:
не знам защо толколкова обичам диви ливадни цветя..
 гледам в лидл пак ше пускат някакви лавандулки, някой купувал ли е от тях, дали са хубави? Ароматни? Издръжливи?
Мечтая си някой ден да имам няколко ей такива храста....
Скрит текст:
 някой идея от коя точно лавандула стават и да издържа зимата вън?

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 10:06 от Angel_Dust

# 134
  • In transit
Ейнджъл, мисля, че стават, имаме една такава в градината, но ако може да си намериш пролетта разсад от някой градински център ще са по-хубави. Само да знаеш, че в саксия трудно оцелява лавандулата. Обича да е в градина. Правих няколко години опити да си отгледам в саксия, цъфти, красива е, но накрая умира.
Всички издържат зимата, а за да станат такива храсти, не трябва да я подрязваш. Само махаш изсъхналите цветове. Другата седмица ще снимам моята, в момента тъкмо се кани да цъфти.

Общи условия

Активация на акаунт