Нашите цветя - обща тема 24

• 32 470
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Аз ползвам много зелен камък профилактично по 2 грама на литър вода, лечебно не знам колко е. За всеки случай трябва да се внимава, особено със саксии, защото подкиселява почвата  и твърде много може да изгори корените, мисля че води до натрупването на сяра. Но мисля, че ефектът му е върху новите листа, не върху старите, които би трябвало да опадат.

# 46
В този случай, вероятно са се измили и другите микроелементи от почвата. Аз бих направила листно и почвено подхранване с нормален мастербленд  (20-20-20), че има от всичко необходимо. И бих поръсила малко кристалчета зелен камък върху почвата. При поливане, те се разтварят по малко.
Ето такъв https://florabg.eu/bg-product-details-352.html
Но първо ще опитам да просуша малко почвата. Слагам върху попиваща кухненска бърсалка ( от типа швамтух ), да се допира до почвата през дупките, да отцеди максимално водата, а отгоре поразрохквам почвата, да изсъхне по-бързо.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 22:30 от Diorela

# 47
  • София
https://agroapteki.com/torove/biostimulatori/laktofol-aktiv/
А това, като пише за стайни мога ли да полея цветя на двора? Въобще става ли този препарат или е някаква супер гадна химия... Аз се обърках малко, мислех друг да взема и накрая реших, че е той като го мернах в магазина и го взех, пък сега гледам, че съвсем друг съм си сейвнала за поръчка😅😳

# 48
В този случай, вероятно са се измили и другите микроелементи от почвата. Аз бих направила листно и почвено подхранване с нормален мастербленд  (20-20-20), че има от всичко необходимо. И бих поръсила малко кристалчета зелен камък върху почвата. При поливане, те се разтварят по малко.
Ето такъв https://florabg.eu/bg-product-details-352.html
Но първо ще опитам да просуша малко почвата. Слагам върху попиваща кухненска бърсалка ( от типа швамтух ), да се допира до почвата през дупките, да отцеди максимално водата, а отгоре поразрохквам почвата, да изсъхне по-бързо.

Мерси, в момента ползвам 5-5-40 и на останалите се отразява супер, но ще разгледам и за по-балансиран специално за тези. Това с малкото кристалчета ме притеснява да не предозирам и да ги ликвидирам. По-горе се споменава 0.2% разтвор, на мен ми препоръчаха 0.5% (колкото и сложих листно и почвено), а на други места срещам 1.5-3%...

# 49
Флокс моя орлов нокът ли е на корицата ? Чак сега видях .

Момичета на работа имам една драцена , но листата и са надолу ,а не наперена . Дали пръста не и харесва или мястото ? До обяд и е светло , след обяд към 3 ч . я грее слънцето . Според вас какво може да е !

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 10:55 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 50
Здравейте отново! Миналата седмица питах за мушкато ангелски очи и по препоръка на Margarita N. поръчах от Оранжерия Стефанови. Сега тръпна в очакване да ги получа. До сега повечето ми цъфтящи цветя едва оцеляват 😅 притеснявах се чак дали и с детето ще е така, но то добре се развива за момента 🤣 Търся съвети как да се грижа за тези Ангелски очи? Ще са в сандъче на парапета на терасата, с югоизточно изложение е. На места четох, че искали много поливане, на други малко поливане, искали торене, не искали торене. Да е добре дренирана почвата, но пък четох, че дренаж с камъчена на дъното било шок и ужас.. та общо взето търся всякакви съвети как да се погрижа най-добре за тези цветенца, така че да станат като снимките, които бях прикачила 🌸

# 51
Някой беше питал за кралско мушкато черно кадифе - сега видях и го снимах, за София става въпрос,ще пусна координати и снимка. Добри екземпляри бяха.

# 52
Аз знам, че албите харесват по сенчести места да не са изложени на силно слънце . При мен не вървят цъфтят първата година после само на листа я докарват. Аз им късам изсъхналите като мушкатите . Имайте предвид, че са много податливи на белокрилки особено зимата .

# 53
Момичета имам проблем с закума нещо го е на паднало поръчах препарат но и вие да ми кажете как да пръскам и с какво... В чудо се видях

# 54
И на мен ми се е случвало. Пръскала съм с някакъв инсектицид. Не помня вече

# 55
Алиса, твоята снимка е, да. Страхотен храст.
Милена, аз на сандъчета изобщо не слагам дренаж. Те и без това са много плитки, няма нужда. Кралско мушкато, за разлика от обикновеното и при мен предпочита полусянка.

# 56
От мен една азалия.
Като прецъфти да я режа ли?

# 57
Здравейте цветни момичета!
Имам нужда от съвет за една хризантема и една мини роза, които ми подариха и гледам в саксия на терасата.
На хризантемата започнаха да почерняват листата, а пъпките изсъхват и изобщо не се отварят.
На розата  пък, листата покафеняват и изсъхват.
Дали бъркам нещо в поливането или е болест?
Ето снимки:

# 58
  • Стара Загора
Записвам се и аз в новата тема ,сърдечни благодарности ⚘️
Не че успявам да ви догоня, големи красоти показвате момичета,браво !! Всичко в темата е толкова пъстро ,личи си ,че времето се затопли .
И моите цветенца започнаха постепенно да цъфтят

# 59
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте цветни момичета!
Имам нужда от съвет за една хризантема и една мини роза, които ми подариха и гледам в саксия на терасата.
На хризантемата започнаха да почерняват листата, а пъпките изсъхват и изобщо не се отварят.
На розата  пък, листата покафеняват и изсъхват.
Дали бъркам нещо в поливането или е болест?
Ето снимки:
Скрит текст:

За хризантемата не знам, но розата я изкарвай на двора (в градинка), там се чувства много добре и цъфти на воля.

Прекрасни мушката показвате! Heartbeat
Моите на източна тераса веднъж цъфнаха и вече са само листна маса. Worried

Общи условия

Активация на акаунт