Нашите цветя - обща тема 24

• 32 714
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Чул съм, че жасмина има силен аромат. Дали е толкова натрапчив?
 Сестра ми има драцена. Та тв като цъфнеше не се спеше в стаята, дразнещ аромат и лепкави паднали части от цветчетата, лепнеше пода.
Аз за тора си торя със оборски на село и с лактофол. Този къде мога да го намеря?

# 691
  • In transit
Ароматът на жасмина е разкошен, нежен. Подобно ми миришат цветовете на мандарината.

# 692
Аз ходих на гости и се влюбих в една розова магнолия. Някой знае ли има ли трудности при отглеждане, студоустойчива ли е? За селото където имам  къща и градина бих взел. Тази къща ми е спасението през жегата и там почивам активно в тишина.

# 693
Зависи от сорта дали и колко ще е студоустойчива.Ето едно полезно четивоhttps://www.magnoliasociety.org/MagnoliaResources

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 16:55 от dt

# 694
Според вас тези петна по дифенбахията болест ли е. Май е преполях

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 03:05 от N-D-D

# 695
Имах дифенбахия почти до стената. Развалих я от пресаждане. Отровна е за котки и кучета и хората. Май тя беше от тези дето не обичаше да я пръскат със студена вода. Жълтото листо ми изглежда като от жега. Не обичат директна светлина. Нека някой по-компетентен да пише повече.

Благодаря много за линка за красивата магнолия!

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 01:10 от pisnami42

# 696
От мен една пеперудена красавица, гладиоли и калдъръмчета:

# 697
  • София
Моите мушката сега почиват,но не съм ви показвала  някои преди почивката.

И сортови

Тази година гъсениците са голяма напаст. Миналата видя дупки по листото,огледам цветето и винаги намирах голяма гъсеница. А тази са разнокалибрени,големи, малки зелени,малки кафеникави . Ужас,почти всички мушката са наядени. Но аз упорито ги пръскам и май видях им сметката.

# 698
Сигурно е обсъждано в темата, но ако някой помогне със съвет ще съм благодарна.
Пресадих сенптолията /позната още каго стайна теменужка, африканска теменужка/. Обаче взе, че промени цвета на листата, стана по-тъмно зелена, листата омекнаха и стои доста оклюмала. Поливам при нужда. Какво още мога да направя, за да й дам силички и да живне? Сложила съм я на източно изложение.

# 699
  • Пловдив
Спри да я поливаш известно време, дано се оправи. Аз съм затривала две теменужки от преполиване, листата омекват и загниват.

# 700
  • In transit
Нат, много са красиви тези кичестите. Знаеш ли какъв сорт се водят?

Моите се канят пак да цъфтят, обаче днес забелязах, че единия цветонос е с три двойни цвята, като сиамски близнаци са слепени. Някой има ли идея на какво се дължи това?

Вчера си взех това хебе от Лидл, много красиви лъскави листенца има, само не разбрах дали е от зимоустойчивите? Hebe odora New Zealand e сорта му.

# 701
Аз засега не съм открила хебе, устойчиво на люта зима. Подобни на твоето са ми загивали, но не знам дали е точно същия сорт, те всички са почти еднакви на вид за мен.

# 702

Май само бугито е доволно от жегите и слънцето. Всичко друго изгоря.

# 703
Сигурно е обсъждано в темата, но ако някой помогне със съвет ще съм благодарна.
Пресадих сенптолията /позната още каго стайна теменужка, африканска теменужка/. Обаче взе, че промени цвета на листата, стана по-тъмно зелена, листата омекнаха и стои доста оклюмала. Поливам при нужда. Какво още мога да направя, за да й дам силички и да живне? Сложила съм я на източно изложение.

Ще се съвземе след няколко дни . Поливайте по - малко , по - често . Моите са в големи саксии и аз пресаждах скоро още са оклюмани .

# 704
Здравейте, кажете ми каква почва да взема за стайните растения, която да не изчезва и да не става като камък когато е суха? Купих една от Практикер, точно за стайни растения и след 3-4 месеца саксийте са наполовина, какво става с нея и къде изчезва - нямам идея 🤷‍♀️ Почвата при коледничетата, които до миналата година се развиваха чудесно, когато е суха става като камък, розовото ми изгни, не знам как 🙄

Общи условия

Активация на акаунт