Нашите цветя - обща тема 24

• 33 129
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Благодаря за отговора за драцената...почвата явно е кофти, вчера я преместих в см по-голяма саксия и установих, че супер много задържа влага /а не е поливана от две седмици и като цяло не поливам обилно/, за съжаление заради корените не посмях да я изжъгъртам и основата си остана с тази пръст, саксията допълних със сместа, която си ползвам по принцип и добавих  перлит. Надявам се да не изгние...ще започна още по-рядко да я поливам.

# 661
Благодаря за отговора за драцената...почвата явно е кофти, вчера я преместих в см по-голяма саксия и установих, че супер много задържа влага /а не е поливана от две седмици и като цяло не поливам обилно/, за съжаление заради корените не посмях да я изжъгъртам и основата си остана с тази пръст, саксията допълних със сместа, която си ползвам по принцип и добавих  перлит. Надявам се да не изгние...ще започна още по-рядко да я поливам.

Виж дали почвата не е влагозадъвжаща . Аз моята драцена я поливам обилно и въобще всички цветя , докато водата не потече в саксийката . Така разбирам , че водата е отишла в корена . Но има почви ,които изсъхват и такива, които задържат влагата , което е добре за някои растения , но драцената не е от тях . Казвам как правя аз , а всеки преценява сам за себе си . И на моята трябва да и сменя саксията , че и е малка .

Дори и стайните теменужки поливам , докато не се напълни чинийката . Те обаче са с оборска тор а тя бързо съхне и цъфтят с месеци . Всички цветя вкъщи а и на работа се поливат по 2 пъти в седмицата при хладно време веднъж . Скоро ще се и наторят всички . Вие с какво подхранвате зелено листните ?

# 662
  • Пловдив
Няма как да разбера каква е, това е "оригиналната", с която я закупих.
Щях изцяло да я махна, но ме беше страх за корените...и сега пишейки си мисля, че можеше да ги вкарам под чешмата и да изпада 🤦 дали днес да опитам така? Поне почвата ще е еднаква и ще знам каква е.

# 663
  • In transit
Докато сме на вълна почва, препоръчайте ми хубава почва за цъфтящи, такава, от която сте доволни. Снощи се вгледах в почвата на кампанулата, голям живот кипи...някакви миниатюрни животинки се разхождаха нагоре надолу. Rolling Eyes

Алиса, от течните торове на Компо съм доволна.
Скрит текст:

За цъфтящи

За зеленолистни

За билки (този малко силно мирише на храна за рибки, но пък всичко полудява с него. Grinning)

# 664
  • Пловдив
Тази година взех тази и съм доволна, смесвам я с перлит. Засушава еднакво.
Мушкатите, бегонията и кученцата са ми с нея и се развиват повече от добре. На две седмици поливам с вода с универсален течен тор на Лактофол ботаника за цъфтящи и декоративни растения.

# 665
Здравейте. В какви саксии е добре да се отглежда домашна юка? Четох, че предпочитали глинени и керамични. Но те са по-тежки и затова мисля в пластмасова да я пресадя, дали ще е проблем за растението?

# 666
Няма как да разбера каква е, това е "оригиналната", с която я закупих.
Щях изцяло да я махна, но ме беше страх за корените...и сега пишейки си мисля, че можеше да ги вкарам под чешмата и да изпада 🤦 дали днес да опитам така? Поне почвата ще е еднаква и ще знам каква е.

Под чешмата на силна струя ще изпада . Аз рядко оставям почвата от закупеното растение .

# 667
  • София
Докато сме на вълна почва, препоръчайте ми хубава почва за цъфтящи, такава, от която сте доволни. Снощи се вгледах в почвата на кампанулата, голям живот кипи...някакви миниатюрни животинки се разхождаха нагоре надолу. Rolling Eyes

Алиса, от течните торове на Компо съм доволна.
Скрит текст:

За цъфтящи

За зеленолистни

За билки (този малко силно мирише на храна за рибки, но пък всичко полудява с него. Grinning)

# 668
Да ви питам, кактусите много ли дърпат на растеж след пресаждане  по- голяма саксия? Пресадих един в мааалко по- голяма и започна да расте като обезумял...

# 669
  • Бургас
Лилава нежност

# 670
  • Карлово
Малко цветя не се боят от жегата:

# 671
Особено последното я обожава.

# 672
Това жълтото какво е ?

# 673
Солидаго

# 674
  • Карлово
Жълтото се казва разговорно "Златна пръчица".
Лековито растение. Изключитено помага за проблеми с бъбреците и пикочните пътица.
Миналата година ми се наложи да чакам специалист нефролог, заради едно възпаление, около месец. През това време пиех отвара от растението и мечо грозде. На изследванията, които ми пуснаха, нямаше нищо. Всичко беше изчистено.

Общи условия

Активация на акаунт