За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 636
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
За хубава и весела петъчна вечер!
https://www.facebook.com/share/r/p4XTUUNzbiDPQTKS/

# 526
  • България
Чудехме се какво да гледаме заедно с дъщеря ми и започнахме The Princess Royal (2024).
Изгледахме шест епизода заедно. Засега ми харесва, в общи линии споделям мнението на Tuon.
Главната никак не ми допада и като роля, и като визия.
Но Той и третото колело са перфектни.

# 527
Гледах Изстрел в сърцето/Shoot My Heart от 2015г.
"Не се опитвам да търгувам с живота нито за миг, просто искам да бъда себе си във времето, което ми е определено. Това е животът за мен. Искам да живея.
Soo Myung, твоето време е твое. Не го хаби."
Трогателен броманс в една в крайна сметка позитивна история за свободата на духа, вярата, силата на духа, приятелството и мечтите като стихия, която може да помете всички препятствия по пътя си. На мен ми хареса много. Главните герои са сложни и многопластови личности, изиграни великолепно от И Мин Ки и Йо Джин Гу.

# 528
Почвам с кафето
и аз от снощи съм така
като на моя остров
Любима анимация, в къщи с удолствие я гледаме пак и пак
Подарък
Ако Моцарт твореше сега....
Улични лампи Open Mouth
Женски размисли
Любител на бира
Лондонско лято Laughing
😂 Китайцы поют на русском dadada
Къде ги крият аз като летя Sweat Smile
Всичките ги знам
Ето защо НЕ научих шведски
Веднага тръгвам за Корея, вече мога да разговарям с тях
Обичам да пазарувам, но там не стъпвам Joy
да потанцуваме с другите
И аз искам да се повозя на Маруся
Огледалце, огледалце...
да го схрускаш
🎬 : welcome to Waikiki s2
Вчера трябваше да си купя такава шапчица
D АУ ......
<Тя е различна от деня и нощта>
Любител на дорами
Тези хора не са ли чували за гумени бутушки
Taemin at Beer Rock Festival 💎 // Taemin
и да завършим с двама красавци  мога да му правя да се снима и с моя Айро

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 08:44 от Danifin1

# 529
Попадна ми във ФБ. Може да интересува някого.
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbit.ly%2F45dvvgs&h= … p1XMYIMPvBztQ&s=1

# 530
  • София
Аз съм заредила в списъка Dashing Youth и Princess Royal, но пак не ми остава време да гледам и 5-те в процес на гледане още си ме чакат. Sad

# 531
Моарейн, въобще не харесвам третото колело. До един момент някак си го търпях, но към края ми се искаше се разкара по-бързо.

Спойлер, спойлер, голям спойлер.
Скрит текст:
Колко да е голям, защото има вероятност да си се досетила, защото има намеци, а и самата му поява е  по-рано както отбеляза Тя. Също държането му към нея и съответно към съпруга и са доста нелогични за този момент от историята им.
Та.... ясно на къде води това. Все пак ще се опитам да не го казвам точно, но ако си преполовила епизодите или си близо до половината ....  според мен си наясно какво искам да кажа.
Много ме подразни
Скрит текст:
от една страна, че не обясниха защо той се върна. Двамата бяха убити и получиха втори шанс, но той си беше жив в първия свят.
От друга страна няма как да му простя всичко, което е сторил, но мога да разбера защо го е направил. Все пак това е предателство.
И, че той не продължи напред, а виждаше, че те го правят.

# 532
  • България
Да, сетих се, защото все пак е китайски сериал и не може без драма.
Изгледах 11 епизод.
Скрит текст:
Предполагах, че и той е умрял в предишния живот и затова се връща с тях, но ти казваш, че е жив.
Това ще е много тъпо.
Иначе разбирам защо го е направил, цялото семейство е избито, той е кастриран. Няма как да не отмъсти, даже и да я обича. Китаец все пак.
Харесва ми актьора, героят му не ми допада, даже ме дразни.
Главната не ми харесва като характер, а и визията ѝ хич не струва. Тя си каза, че не е красавица, обаче пак не мога да приема любовта, която предизвиква.
Не виждам качества, които заместват непривлекателната външност, още по-лошо е, че има много хубави жени около нея.
Започвам да вдигам скоростта на гледане, чака ме Joy of Life (2019), а засега там е по-интересно.

# 533
  • пак на Рив Гош
Проследих внимателно дискусията около Wonderland през последните дни и пробвах да го гледам. Нямаше го в моя Нетфликс. Антивирусната ми програма не хареса руския линк, а този в драмакуул - още по-малко. Накрая пробвах през VPN връзка да кажа на Нетфликс, че съм в САЩ... и установих, че ще е достъпен там едва в идния петък. Мотивирана ли съм да го гледам? Много!
Но ще трябва да стане едва на 27ми, понеже на 26ти имам Олимпиада за откриване сепак Grinning.
За утеха на фрустрацията ми, поради липса на бисквитка, си сложих маска против бръчки. С картинка-кученце Joy
Скрит текст:

Днес довърших и "блещукащата диня" - Twinkling Watermelon (2023) - 8.5*
На моменти ми даваше усещане за "Завръщане в бъдещето", но само на моменти. В крайна сметка се оказа малко по-дълбок и по-интересен, отколкото даваше първоначално заявка. Към средата имаше 1-2 по-мудни епизода, но успя да ми задържи все пак вниманието до края. Приятен ученически сериал с пътуване във времето и възможността (или не) да промениш съдбата. Хубави младежи, хубава музика и еднорози, блещукащи щастливо досами динята. Даже се разрових за една от песните, която много ми хареса... а това за мен значи много (понеже по принцип музиката не е особено сред интересите ми).
Пускам ви я и на вас:

В малко по-различен ход на мисли - това е втори сериал с нечуващи герои, който гледам за по-малко от година, а на хоризонта са задава и трети (The Number You Have Dialed, с любимия ми Ю). "Няма две без три", както казват французите.

Следващият ми за гледане сигурно ще е Perfect Marriage Revenge (2023), да видя дали Sung Hoon още носи добре белите ризи Joy

# 534
Моарейн,
Скрит текст:
Ами....не казват ясно, но всичко показва, че той остава жив в първия опит за живот. Дори е част от цялата интрига, за да се убият двамата, по някое време го обяснява лично той. Няма обяснение обаче, защо и той има рестарт.
Беше много странно да гледам и слушам, че я обича и блабла. Ако обичаш някой ще искаш да го защитиш, а не да му отнемеш живота.
Всъщност накрая се радвам най-много за принца, който взима решение за живота си и ги оставя да си правят интригите.
Четох, че образа на принцесата е доста смекчен. В романа била още по-ужасна.

Роца,много сладка опаковка на маска. Аз преди ползвах подобна с тигърче.

Нямам търпение за Олимпийските игри.🥇🥈🥉
Имам план да си изгледам сериала, който не е текущ и да се забавлявам със спорт и филми в краен случай.

# 535
  • пак на Рив Гош
Роца,много сладка опаковка на маска. Аз преди ползвах подобна с тигърче.

Нямам търпение за Олимпийските игри.🥇🥈🥉
Имам план да си изгледам сериала, който не е текущ и да се забавлявам със спорт и филми в краен случай.
Tuon, за маската се инфлуенснах от сериала A Business Proposal. Там в една култова сцена дядото-чебол гледаше по телевизията сапунка, облечен в елек и шарени панталони с маска-котенце на лицето Joy. Та ги издирих и аз - имах още и панда, и котенце.
Аз от Олимпиадата сигурно ще гледам само откриването и закриването, но в петък съм решила да приключа работа в 17ч30 и а се заредя пред телевизора. Дано резултатът да си заслужава.

Perfect Marriage Revenge - Sung Hoon все още носи бели ризи и тениски и ги носи добре. Grinning
От тази вечер ще хвърлям и по едно око на Serendipity's Embrace (2024).

# 536
  • вятърничава
Ооо, видричката. Добре, и аз съм на клона. Снощи опитах да подхвана Червеният лебед, тегав първи епизод, докато ни въведат в историята и ни запознаят с героите. Не ми беше интересно, но ще продължа с надеждата да стане по-добре.

# 537
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ооо, видричката. Добре, и аз съм на клона. Снощи опитах да подхвана Червеният лебед, тегав първи епизод, докато ни въведат в историята и ни запознаят с героите. Не ми беше интересно, но ще продължа с надеждата да стане по-добре.

Аз даже и не съм го догледала първия епизод, ще трябва да се насиля някак тези дни:) Последно време нищо не може да задържи вниманието ми.

# 538
Преди време май се опитвах да гледам Ms. Ma, Nemesis (2018), обаче компютърът ми нещо имаше проблем и така и не го догледах. Сега мисля да опитам пак.
Гледах ревюта на книгите на Агата Кристи и адаптации по тях (в Ю туб) и в един клип споменаха, че това всъщност се води адаптация на мис Марпъл - "Немезида". Трябваше да се сетя по името, обаче не ми е дошло наум. А и в книгата става дума за човек, който е в затвора за убийство и може да бъде осъден на смърт, защото е убил годеницата си (всъщност е невинен). Тук има подобна ситуация (с майка и дъщеря) - т.е. не са взели само заглавието.

Припомнете ми какви бяха отзивите за този сериал - имам предвид ако някой си го спомня?

# 539
  • България
Snowfall (2024)
Май не се сещам да съм гледала китайски вампир.
Дано не забравя да го гледам, че кой знае кога ще го пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт