За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 628
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Snowfall (2024)
Май не се сещам да съм гледала китайски вампир.
Дано не забравя да го гледам, че кой знае кога ще го пуснат.
Няма да забравиш, защото ще ти напомня. Той е в моя списък за гледане. 😀

Гледала съм китайски вампири - The Legend of the Monste,но не препоръчвам.

# 541
# 542
Тези дни се бях замислила, че не знам как е лисица на китайски, а иначе знам гумихо и китцуне. Все забравям да проверя...

Изгледах 4 епизода на Самурая с котката - сериалът е малко... глупав, но става за развличане, ако човек харесва котки. Много си личи, че са използвани две котки за ролята - едната е с по-красиво лице и е по-закръглена. Не че другата е грозна, но се различават.

За лисицата - Гугъл каза
Скрит текст:
хуксян, но дали е вярно... Едва ли ще го запомня, обаче.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 10:55 от pppqqq

# 543
За лисицата - Гугъл каза
Скрит текст:
хуксян, но дали е вярно... Едва ли ще го запомня, обаче.
Едно предложение на мандрин:

狐狸

Húlí

# 544
Но според Гугъл транслейт това е нормална лисица, а не като гумихото и китцунето.

# 545
  • София
Smile Е това с лисиците, онзи ден проверявах за сивата лисица заради някакъв сериал, обаче убийте ме ако се сетя заради кой. Та, сива лисица, която е доста разпространена в Азия, на китайски е хуейху (huihu). Ху е обикновена лисица. Сериалът с Luo Yunxi Fox in the Screen на китайски е Пин Ли Ху (ping li hu).

Популярните лисици с 9 опашки пак са си само Ху - jiǔwěihú - буквално "лисица с девет опашки". - това би трябвало да е гумихо.

Huli Jing пък е като цяло митологична лисица, лисичи дух. - евентуално това се доближава до китцуне.

Hu Li е като събирателно за какъвто и да е вид лисица. Li означава енот.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 12:15 от ElzaFB

# 546
  • България
Чудя се дали да гледам втори сезон на Lost You Forever Season 2 (2024)

Скрит текст:
Как не им омръзна да приключват най-атрактивните герои по този начин.
Другите даже не ги помня, само този ми се открои в първи сезон.

# 547
  • София
МоарейнД,
Скрит текст:
умира ли в първата част?
Стои ми в списъка Lost You Forever, спомням си, че ти казваше, че той е най-интересният герой (или най-хубавият, нещо такова).

# 548
  • България
ElzaFB,
Скрит текст:
Следвам страници за него и тези дни хората се вълнуват заради трагичния финал на героя му.
Умрял е в битка във втората част.
Някак си още от първа част ни подготвят, че няма да свърши добре, но човек винаги се надява.

# 549
  • София
Значи,

Скрит текст:
Ей затова започна да НЕ ми харесва като решиха, че след като ги ограничават от по 40 епизода, ще правят сезон след сезон. Едно, че по принцип там си трепят герои наред, на което вече не се и впечатлявам, но и много от актьорите от оригиналния сезон често не могат да вземат участие в следващия и заради това се почват едни изстискани от пръстите сценарии, за да оправдаят липсата. Не, че тук това е случаят явно, но се подсетих.

# 550
  • България
И аз не виждам смисъл в това ограничение, след като ще се заобикаля с нови сезони.
Иначе съм много "за" даден сериал да приключва до 40 епизод.
Обаче наистина да приключва, а не после да чакаме години за продължението.
Станат ли повече от 40 епизода, рядко историята върви стегнато без излишни глупости.

# 551
  • вятърничава
Понеже отворихте темата за продълженията и понеже днес случайно ми попадна тази статия от май  за сериалите, които Netflix не смята да имат втори сезон:
Business Proposal
Café Minamdang
Crash Landing on You
Hometown Cha-Cha-Cha
Mine
My Liberation Notes
Our Blues
Siren: Survive the Island
Something in the Rain
The King’s Affection
Thirty-Nine
Tomorrow
Напълно съгласна съм за тези от тях, които съм гледала.

Продължавам да мъча Red Swan с Рейн или той да мъчи мен.

С  Serendipity's Embrace (2024) е по-лесно ,усмивката на Че Джонг Хьоп, тук ще го играе цун-цундере. Английският му ми звучи странно за човек живял 10г в САЩ. Началото ми хареса и след това се почна с типичните корейски "манджи" пияни жени - развалиха първото впечатление, поне не се носиха на гръб. Все още не губя надежда, днес продължавам с втори епизод.

Междувременно започнах едно риалити шоу (японския вариант)  Love Transit (2023) - събират в един хотел 5 двойки бивши гаджета, в началото не разкриват кой с кого е бил в двойка, какви са професиите и възрастта им. Няколко актьори гледат и коментират в студио, гадаят кои са двойките, дали ще се съберат отново или търсят ново начало. По-интересно е от сериал, държат се нормално, не като в сериалите.

# 552
  • гр. София
Само Tomorrow съм гледала и жалко, че няма да има продължение. Чудесен сериал, с възможност за втори сезон.

# 553
  • пустинен пъпеш
Ча заедно с двама гг от ,,Главен детектив 1958" и Kwak Dong Yeon от,,Queen of Tears" са поканени да участват  в ,, Да живееш в стая под наем във Финландия " - вариететно шоу, в което актьорите изживяват самодостатъчния начин на живот на местните жители, живеещи в провинциално село в Лапландия, Финландия, без електричество, интернет или часовници. От агенциите им са отговорили,че разглеждат положително предложението.В случай че участват,ще бъде интересно шоу,което ще бъде излъчено до края на годината.
Интересни са ми и различните по вид шоу,разкриват много и за самите участници(някои от които актьори),и за самата Азия-природа,градове,начин на живот и мн.др.
В ютуб изгледах и клип от влога на Джуно в и из Париж за фотосесия за Пиаже и за Harper's Bazaar, изглеждаше доста непринудено,дори и косата му не е зализана,свободно си се наснима,както е облечен целият в бяло пред Айфеловата кула,похапна си на маса на тротоара заедно с останалите и никой от заобикалящите не го обезпокои.Харесвам тези негови клипове,които той публикува.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 07:58 от rududu

# 554
  • България
Само Tomorrow съм гледала и жалко, че няма да има продължение. Чудесен сериал, с възможност за втори сезон.
И аз само за него съжалявам, все пак са само 16 епизода и участва постоянният ми временен пръв в корейския списък.
Трудно се намират сериали, в които Lee Soo Hyuk е в главна роля. Confused

И Café Minamdang (2022) ми харесва, но не държа на продължение.

Общи условия

Активация на акаунт