За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 614
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Някой с желание да коментираме накратко откриването на Олимпиадата? Гледам Лейди Гага и леко ме разочарова. Идеята с лодките за мен е много приятно разнообразие. Прилича ми не състезание с лодките дракони. А и с използването на Сена правят тържеството многоизмерно, без скуката да гледаме с часове източващи се групи спортисти. Браво на французите за гранзиозното събитие. Много вдъхновяващо да използваш декора на града за фон на събитието. Сцените с Нотр Дам също са забележителни. Само не са съобразили при предварителното заскнемане на факлоносеца, че в днешния ден ще вали. На неговите снимки е сухо.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 21:09 от victoria vassileva

# 601
  • Там, където мечтите се сбъдват
Хареса ми в момента Кармен, да, доста е раздвижено това откриване.

# 602
  • София
Аз съм много разочарована от Парада на нациите! То не се вижда нищо - нито знаменосците, нито атлетите, нито костюмите, нито пък големите делегации са представени от достатъчно хора. Китайците са с 400 атлета, които са в Париж, имаше сигурно 50 на лодката.
Можеха поне по една камера да сложат пред знаменосците.

victoria, настина щеше да прилича на драконовите лодки ако поне можеха да се видят атлетите. Sad

# 603
Кармен на кораб е интересна концепция, ама те си знаят защо. Прави ли ви впечатление колко са расово толерантни. Как подчертават това, което Франция е допринесла за света- френския език и френския колониален свят, франкофонията, френската идея за свобода, братство и равенство и т.н. Хайде Лувъра. Атлетите ще ги гледаме две седмици. Харесва ми концепцията, че в центъра на събитието са обикновените хора, а акцентът не е само върху спортистите. Малко е като "панта рей". За мен е забележително модерно решение. Всичко е с много фантазия и смисъл. Както вали и дъжд щеше да е мъка да гледаме два часа мокри хора, които се опитват да си снимат президента на трибуните.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 21:44 от victoria vassileva

# 604
  • София
Може би, защото за мен винаги най-интересната и впечатляваща част от откриванията на ОИ (след запалването на огъня) е Парадът на нациите, затова съм изключително ядосана в момента. (Даже за момент имах еретичната мисъл да спра да гледам и да си пусна сериал). Обичам да гледам атлетите, костюмите, как се радват, че са там, колко са големи делегациите, как се държат. Имам позната, която участва на ОИ и казваше, че от откриването спортистите очакват най-вече това. А тук ги виждам нагъчкани като сардини.

Хареса ми частта с паркура, много обичам паркур.

# 605
ElzaFB, не се ядосвай. Светът се променя и трябва да се променя. Нека има нови неща. Има си съвсем легитимен "воден  парад" на нациите. Виждат ги много хора. Еуфорията за мен е не по-малка, отколкото, ако са излезли на стадиона пеша.  Публична тайна е, че на тези паради участват по-незначителните спортисти, или тези които нямат скоро състезание. Не знам дали видяхте в нашата група колко много белокоси хора имаше. Вероятно треньори или чиновници.

# 606
  • София
ElzaFB, не се ядосвай. Светът се променя и трябва да се променя. Нека има нови неща. Има си съвсем легитимен "воден  парад" на нациите. Виждат ги много хора. Еуфорията за мен е не по-малка, отколкото, ако са излезли на стадиона пеша.  Публична тайна е, че на тези паради участват по-незначителните спортисти, или тези които нямат скоро състезание. Не знам дали видяхте в нашата група колко много белокоси хора имаше. Вероятно треньори или чиновници.

Така е, всичко зависи от това кой кога има състезание, някои нации не изпращат всички спортисти наведнъж, особено ако са в близка часова зона. Опитвам се да приема промените, на всичко свикнах, вкл. на задължителните знаменосци от двата пола, ама тия лодки... Хем знаех за тях, имах някак надежда, че ще ги закара до място, на което да минат пак по суша.

Като цяло не ми е много интересно това откриване. Много ми е разпокъсано. Имам си класация на откриванията, това ще ми е в топ 10 само, защото помня точно 10 Олимпиади Joy

От положителните неща - и на мен ми хареса това, че показаха колоритността на Франция, паркура вече го споменах, сценката в началото на стадиона - любим актьор ми е Жамел Дебуз, a пък Зидан беше участвал в Астерикс и Обеликс: Олимпийските игри.

# 607
Дойде ми наум един аргумент за тази корабна организация. Много по-лесно е така да контролират атлетите, които ще се качат на лодките и да се осигури безопасност. Няма да споменавам страната, но преди години бях на обучение там и преди да ни въведат на територията на едни от най- древните исторически забележителности на света, ни заведоха в Министерство на външните работи да посетим тоалетните. Бяхме предупредени, че на територията на стария град няма да спираме никъде. Изненадах се, че всички сгради на министурството всъщност бяха ниски бараки на обширна територия. Обяснението: по-трудна цел за поразяване... За мен французите са направили най-доброто при тази обстановка в света- не съсредодоточават много хора на едно място. Разделят ги на порции и ги управляват. Осигуряват и динамика на събитието за теленизионните зрители. Не мен ми допада.

# 608
Ох, това е много свежо, въпреки че е стъпило върху темата за войната от 1950г. - Дългият път към дома / The Long Way Home.
За втори път след Ало, ало се смея на филм, чиято история е свързана с война. Не се сещам за други филми с жанр военен и комедия едновременно. За съжаление финалните 5 мин. са много тъжни. Харесва ми филма.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 01:04 от Рори72

# 609
  • София
Поправям се - добро откриване след като свърши парадът на нациите. Тъкмо си бях пуснала епизод от Joy of Life, но го спрях.

# 610
На мен церемонията ми хареса на половина, някак разпокъсана ми се видя. А когато пуснаха хита от 90те Ice MC - It's a Rainy Day всички едновременно възкликнахме " точно на място!" . Озадачи ме решението с олимпийският огън. Мислех си ,че ще измислят нещо да го качат на АК. Разходката из Париж с паркур бегача беше добра хрумка върна ме няколко месеца назад Heart Eyes А изпълнението на Лейди Гага ,въобще няма да коментирам , то и аз въобще не я харесва, но пък изпълнението на песента на Едит Пиаф на Селин Дион беше супер.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 07:53 от Danifin1

# 611
Добро утро! На мен продължава да  ми харесва идеята и реализацията. Малко загубиха темпо точно в кулминацията с конника със знамето и после обратното връщане по реката до Лувъра на олимпийския огън. Но самата идея с плаващия/летяш на балон огън е зашеметяваща. Много ми хареса, че с огъня уважиха всички спортисти и хора- млади, стари, здрави и увредени. Колко щастлив беше стогодишният велосипедист...Имах нужда от подобно тържество- отворено към хората, с много динамика и движение през цялото време. Идеята да използват покривите и паркура също много ми допадна. Ако трябва да обобщя- само загубата на темпо на финала трябваше някакси да се превъзмогне. Но пък може да е акцент върху огъня и преклонение със смирение пред идеята на игрите. Завиждам на хора, които имат смелостта да измислят и реализират подобни проекти. Много модерно и запомнящо се.

# 612
На мен много ми хареса откриването. Миньоните - супер забавно. Те са толкова разпознаваем и обичан образ. Дори малките деца ще го оценят.  Партито с DJ-я на моста - страхотно. Аз също танцувах в къщи. Мислех, че ще видя Дейвид Гета (1 - защото е роден в Париж и 2 - защото в момента е под номер 1 в класацията на DJ Mag, но може да го видя на закриването) Светлинното шоу на финала с музиката на Марк Серон, който пък е дал началото на електронната музика. И Сена, която предполагам е важна за жителите на Париж. Тя беше като аортата в човешкото тяло - всичко минава през нея. Хареса ми идеята откриването да не е закотвено на стадиона. Така стана по-живо и хората от различни места на града можеха да се насладят на церемонията. В крайна сметка и спортовете не са само на стадиона.

Станало е гаф с обявяването на делегацията на Южна Корея. Били обявени под името на своите съседи - С.Корея.
СК се завръщат на летните ОИ след тези в Рио през 2016.

# 613
  • пак на Рив Гош
За Олимпиадата -
Скрит текст:
Мерките за сигурност наистина са драконови. Вчера въздушното пространство над и около Париж беше затоверно от 17ч30 до полунощ в радиус от 150 км. От близо седмица (а може би даже и повече) достъпът до олимпийските съоръжения и улиците около тях, както и кейовете на Сена беше затворен и за влизане в зоната трябва или пропуск, или специален код, включително и за живущи и работещи там. Проблеът е, че така се затваря и достъпът до някои от туристическите атракции, както и до ресторантите в района. Ако имаш резервация в някой от тях, стоиш до оградата и чакаш, докато някой от ресторанта дойде да те вземе. Някои метростации ще бъдат затваряни в зависимост от графика на състезанията, а други ще са с ограничен достъп. Абе, в момента Париж не е най-удобното място за туризъм. Не че това ще ме спре да се занеса дотам другата събота, понеже вчера си взех билет за една изложба Joy. Ще се опитам да мина и близо до Тюйлери, да видя огъня... може и отдалече.
За откриването - като за човек, който откровено скучае по време на Парада на Нациите, решението вчера за корабчета по Сена, като дефилето е разнообразено с разни атракции, беше изключително добро. Лейди Гага не ме впечатли толкова, колкото синият Дионисий в чинията с плодове, но то е защото просто не понасям този певец (Филип Катрин). Канканът не беше добре синхронизиран, но може би танцьорите да са се хлъзгали в дъжда. Паркурът ми хареса, покривите на Париж си ги обичам от край време, както и Сена, и Айфеловата кула. Частта с Олимпийския дух, дето яздеше върху Сена (в костюм на Диор, все пак Wink) беше малко дълга и скучновата, както после и връщането на огъня до Тюйлери. Но пък кои само го върнаха! До последно не се знаеше кой ще запали Олимпийския огън (ние вкъщи залагахме на Теди Ринер и наполовина познахме Simple Smile) и издигането му на монголфиера беше просто чудесно. Както и Селин Дион пееща "Химна на любовта" на Айфеловата кула. Най-голяма черна точка, обаче, поставям на организаторите за това, че нямаше фойерверки Grinning. А аз си държа на фойерверките! Ще ги чакам на закриването!

От два дни три пъти се опитвам да започна Arthdal Chronicles и все някой или нещо ме прекъсва, та стоя все на първите 15 минути на първия епизод. Почвам да се чудя дали да трябва да видя ли в това Пръста на Съдбата, че не му е време Joy.

# 614
  • София
Grinning Трябва да отбележа, че китайците и корейците имат мнооогооо хубави плувци. Чак се замислих дали някои спортисти стават после актьори в Азия.

Общи условия

Активация на акаунт