За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 612
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Има някои корейски артисти,които са се занимавали с плуване и са стигнали до професионално ниво- So Ji Sub и Sung Hoon. Вероятно има и такива, които просто са тренирали плуване. Park Tae-hwan е най-известния корейски плувец,но нямам представа с какво се занимава сега. С него мисля, че имаше допинг скандал, но после го оправдаха.
Sun Yang е най-награждавания китайски плувец и то в ерата на Фелпс.
Той в момента е с наказание за допинг.
Ама не е толкова лъскав, че чак артист да го правят
Скрит текст:
Може би Wang Shun
Скрит текст:
Yang Yang e започнал кариерата си като професионален танцьор и ако не се бъркам е носил олимпийския огън за Китай в някоя от миналите олимпиади.

# 616
  • София
Благодаря за информацията, Tuon, не ги знаех тези факти. От китайските актьори има доста, които преди това са били професионални танцьори. Твърдят, че това много помага за бойните сцени в wixia и xianxia-те.

Ха, сега пък ми излезе в Тикток, че Jackson Wang е бил национален състезател по фехтовка и се е отказал, за да стане певец.

Скрит текст:
Днес гледах щафетата (довечера са финалите, китайците с първо време влизат там) и нито един няма да върна от плувците.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 20:35 от ElzaFB

# 617
  • България
8.5 от мен за The Princess Royal (2024)
Не беше лош, даже е по-скоро добър сериал, но нещо му липсваше.
Отделих му 9 вечери и днес продължих с 24 епизод на Joy of Life (2019).
За мен разликата е огромна.
Zhang Ling He е страхотен и красив, Zhang Ruo Yun също е стоял на първо място в списъка ми с актьори, не е красавец като първия, но това само доказва, че има и други важни неща, освен едната красота на актьорите.
Светът в Joy of Life (2019) е много по-интересен за мен, в The Princess Royal (2024) имаше доста дворцови интриги, които на моменти ме приспиваха.
В Joy of Life (2019) има приключения, хумор, романтика и това:

Сега видях, че може би ще има трети сезон.
Не знам дали да се радвам.
Дано не провалят сериала.

# 618
Аз изгледах и вторият сезон на Joy of Life и мога да кажа, че държеше високата летва и сега и някои въпроси останали от първия сезон получиха отговор. Също така оставиха края на вторият сезон отворен за продължение, предполагам тогава ще стигнат и до финала на историята.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 21:32 от Danifin1

# 619
  • вятърничава
Red Swan (2024) Episode 8
Направо ми оправи деня с този ход, дядото. Всъщност очаквах нещо такова. Game over SmileWink
На еп. 7 съм и нетърпелива за еп. 8.Вече ми стана интересно. Ужасно ме дразни кресливата истерична свекърва, но нали това е нарочно търсен ефект, та оценявам резултата. Също глупавичката любовница + майка и са дразнещи, но поносими. Като цяло не съм фен на този тип корпоративно семейни дорами, но ми харесва динамиката на сериала и подбора на актьори, Рейн и партньорката му имат добра синергия.
Еййййй, ще ме вкараш в беля значи да ходя да го търся това предаване, да изгледам последните 2 епизода заради Него Joy
Не си го причинявай, моля те!
За The Arthdal Chronicles ние с Tuon бихме казали - гледай го!
Церемонията по откриването на ОИ ми хареса, защото беше нетрадиционна и шантава в добрия смисъл.
Скрит текст:
Хареса ми началото със Зизу и комедийния актьор на стадиона, децата, препратките с едно претичващо плъхче, миньоните, фантома, паркура по прекрасните парижки покриви (с комини, които май само там има). Хареса ми цялото усещане за Париж със Сена, мостовете, Лувъра, д'Орсе, Айфеловата кула,наистина разбрахме, че това е градът домакин.Харесах лодките с делегациите, танцьорите, отделните елементи от шоуто, DJ-я и ревюто на моста, особенно ми хареса частта с групата Gojira и  оперната певица Марина Виоти на Консиержери , Селин Дион.
Излишна ми беше Лейди Га га.
Не гледах в реално време и можех да превъртам, но пак ми се стори ненужно дълга церемонията. А за липсата на фоерверки, на нас не ни липсват последните дни.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 01:09 от bb6

# 620
  • пак на Рив Гош
За The Arthdal Chronicles ние с Tuon бихме казали - гледай го!
Ще, ще, само да се седна на д*-то и да се концентрирам за повече от 5 минути.

Нещо любопитно - тази вечер си разцъквах разни неща в Ютуб и попднах на видео от една швейцарска медия за свърхтуризма в световен мащаб като цяло и в Швейцария, като частност. И така научих, че след излъчването на Crash Landing on You, селцето Изолтвалд (или нещо подобно), където са снимани части от сериала, става магнит за южнокорейски туристи, горящи от желание да се снимат на дървения кей където Бини свири на пиано. Естествено, дървеният кей не могъл да издържи на наплива и местните власти трябвало да сложат метални вратички, за да ограничат броя хора едновременно на кея (и да им съберат такса междувременно Grinning). Също така се наложило да сменят местните автобуси с по-големи, за да поемат увеличения брой посетители. И накрая даже се принудили да направят рекламна кампания в Корея, за да промотират други места в областта, с надеждата да отклонят част от туристопотока, който е твърде голям за селцето.
Та, явно сериалите влияят и на туризма извън Корея.

# 621
За Хрониките един глас и от мен и за двата сезона. Единствено 6те серии на втора част на първи сезон гледах "заедно с мишката".
Спомням си, че началото на 1а серия и аз трудно го преодолях и се бърках кой кой е и за какво се бори и тогава 2 в 1 ми написа някои обяснения с помощта на които преминах нататък.
Сега нямам време да ги потърся, но ако довечера все още си на първа серия ще потърся нейния пост по темата.

# 622
  • пак на Рив Гош
Рори, мерси, но не се притеснявай и не си губИ времето да търсиш. Тъй или иначе, ще изгледам сериала, само да успея да седна за час и половина с таблета, без някой да ме пита за нещо, или да трябва да стана да направя нещо в кухнята Joy. Би трябвало да стане най-накрая този следобед.

# 623
Изгледах първи епизод на Таза: Война на цветовете и се чудя дали да продължавам нататък. Защото ми се стори, че твърде много екранно време е отделено на хазартните игри. Някой гледал ли го е. Разбирам че главния ще е пристрастен хазартаджия, но в крайна сметка сериала само около хазарта ли се върти? Не ми се гледат постоянно двубои на игралната маса и залагания. Т.е ако съдържанието е основно такова - съревнования на игралната маса да се отказвам още сега. Знам, че е много хлъзгава темата за хазарта, в безобидни настолни игри съм хазартаджийка по душа, но не искам да гледам цял сериал нечия съдба да зависи от чифт карти.

# 624

Да разхладим с едно соджухито  в това горещо време тук

# 625
Рори, гледала съм Таза преди много години и с едни отвратителни английски субтитри, та вече не помня много от сериала, но мисля, че не беше само хазарт. Имаше си и екшън, и драма, и приятелство, и отмъщение. Май ще трябва да го изгледам отново и да си го припомня, вече с бг буквички. Помня обаче, че играта на всички беше превъзходна.

# 626
Актьорите си играят добре, като отново много ми харесаха детските версии на главните, обаче главният много ме дразни в порасналата си версия. Толкова безумно глупаво е поведението му. Дано да има някакъв скок във времето и вече самият герой да е по-адекватен, защото сегашната му версия ме вбесява на 100%. То неговото не е приятелство, а някакво безумие. Като гледам лошкото привлече приятеля му на своя страна, а този глупак профука всички пари на майка си, за да освобождава приятеля си от затвора, като той дори вече не е там. Ужасно глупаво поведение на героя и ако продължава така да ме нерви може и да се откажа от сериала,. Дори и с девойката  е някак дразнещ на този етап от историята.

А филмите Таза от 2006г. и 2014г. имат ли нещо общо със сериала - пред и след история на историята в сериала с общи герои и съответно общ актьорски състав?

Е, изпълни ми се желанието за скок във времето и по-адекватен главен.
Към 7-8 серия всички дразнилки от предишните серии изчезнаха и съм се потопила изцяло в историята и се радвам на добрата актьорска игра. Отначало актьорът Чанг Хьок зад главния в сериала не ми харесваше особено, защото на места преиграваше и ме дразнеше, но към момента вече се сля с героя си гледам сериала с голям интерес, въпреки преобладаващата тема за хазарта като пристрастяване, отражение върху съдбите на хората и всъщност не малкото сцени със залагания и игри на героите.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 13:29 от Рори72

# 627
  • България
Откакто писах за двамата с фамилия Zhang си мисля, че и двамата имат по една чаровна точица на носовете.

Може би са някакви роднини, въпреки че нямат други особени прилики.
В Joy of Life (2019) почти във всеки епизод се говори за "Сън в алени покои".
Силно се надявам да е наистина толкова страхотна, защото е доооста дебела поредица и ще има да се чете, чете.
Засега съм я сложила зад други книги, че е доста плашеща на вид. Става за самоотбрана. Joy
Шегувам се, направили са ѝ хубави корици, отдавна не съм попадала на нови книги с такова качествено облекло.

# 628
  • пак на Рив Гош
Моарейн, ама ти да не би да имаш книгата? Покрай сериала и аз потърсих информация за нея, ама като прочетох, че е писана близо 30 години и  има 40 основни и 400 други герои, ме загубиха за каузата Joy

Аз съм вече на 3ти епизод от Arthdal Chronicles (йей, доживях!), ама разнообразявам и със Serendipity's Embrace (който не е сериалът на годината, ама отпуска мозъка и става за гледане на 2 епизода седмично).

Междувременно изгледах и Wonderland (2024). Употребих по предназначение пакета кърпички. С други думи, хареса ми. Tuon много добре описа преди няколко дни усещанията, които филмът дава, аз няма да мога да го направя по-добре и по-точно. Филм като за мен.

# 629
  • България
Е, да. Как иначе.
И като казвам, че съм я скрила:

Защото изглежда така:
Sweat Smile

И започвам втори сезон на Joy of Life Season 2 (2024).
Добре че съм отложила гледането, щях да заради финала на първи сезон.

Общи условия

Активация на акаунт