За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 617
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • вятърничава
ElzaFB да каже какви са китайските мъже по улиците, дали са високи и приличат ли на тези https://www.facebook.com/share/r/uReomozypZHGjx5E/ от филмите.

# 586
  • София
ElzaFB да каже какви са китайските мъже по улиците, дали са високи и приличат ли на тези https://www.facebook.com/share/r/uReomozypZHGjx5E/ от филмите.

Grinning Аз още си пазя тайно снимани що-годе прилични китайци.

Сега сериозно - от младите има по-поддържани, нямат излишна лой, както каза Морайен. Слабите и високи са по-скоро върлинести - някак са като вейки, но високи. На север има доста високи. Има едри китайци - високи и с тлъстинка, но не отпуснати, чисто структурата им беше такава - те изглеждаха по-скоро от монголската част. Един такъв седеше до мен във влака и си изпълваше цялата седалка (а те, противно на очакванията, не са тесни). Обаче от по-възрастните тип 40+, 50+ повечето си имаха шкембе, независимо от височината. И то бая си бирено шкембе.

Иначе аз още съм втрещена колко са високи тия хора. После четох, че северняците са по-едри от тези от южната част, но като цяло не очаквах да има толкова мъже над 190 и толкова жени над 170. Няколко пъти се хващах, че гледах дали не са с обувки с платформа.

От младите жени имаше повече такива, които да приличат на излезли от някой сериал.

Но, като цяло, не видях някой, дето да ми хване окото откъм тяло и лице. Факт е, че в индустрията много се грижат за вида си, някоя операцийка я на нос, я на клепачи, грижа за кожата, хранителен и фитнес режим и накрая на място - няяямааа. Освен един на летището на връщане...в моя полет...хем висок, хем симпатичен, накрая и като тръгна да говори с майка си по телефона някакви мили неща, поточих си малко лиги 3 часа докато се качим в самолета.

Но пък съм длъжна да отбележа, че националният отбор по футбол на Северна Корея изглеждаше много, много добре - бяха с едни прилепнали блузи, то едни мускули се очертаваха под тях, лицата им също бяха красиви. (пътуваха в самолета до Пекин).

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 15:51 от ElzaFB

# 587
Като писа за националния отбор по  футбол на Северна Корея- чак не вярвам, че съществуват. Легендите говорят, че от една страна в страната им е известно, че те са световни шампиони. от друга страна, ако загубят мач може и да не зъвършат добре при прибирането си. Там не се шегуват с такива работи. Преди години се говореше при един случай, при който на Международната олимпиада по математиика бяха елиминирали отбора за Северна Корея за измама- представителите на другите страни молеха комитета да не ги наказват, защото като се приберат в страната си може да ги убият... Та не знам кое е истина и кое лъжа...

# 588
  • България
Скрит текст:

Grinning Аз още си пазя тайно снимани що-годе прилични китайци.

Сега сериозно - от младите има по-поддържани, нямат излишна лой, както каза Морайен. Слабите и високи са по-скоро върлинести - някак са като вейки, но високи. На север има доста високи. Има едри китайци - високи и с тлъстинка, но не отпуснати, чисто структурата им беше такава - те изглеждаха по-скоро от монголската част. Един такъв седеше до мен във влака и си изпълваше цялата седалка (а те, противно на очакванията, не са тесни). Обаче от по-възрастните тип 40+, 50+ повечето си имаха шкембе, независимо от височината. И то бая си бирено шкембе.

Иначе аз още съм втрещена колко са високи тия хора. После четох, че северняците са по-едри от тези от южната част, но като цяло не очаквах да има толкова мъже над 190 и толкова жени над 170. Няколко пъти се хващах, че гледах дали не са с обувки с платформа.

От младите жени имаше повече такива, които да приличат на излезли от някой сериал.

Но, като цяло, не видях някой, дето да ми хване окото откъм тяло и лице. Факт е, че в индустрията много се грижат за вида си, някоя операцийка я на нос, я на клепачи, грижа за кожата, хранителен и фитнес режим и накрая на място - няяямааа. Освен един на летището на връщане...в моя полет...хем висок, хем симпатичен, накрая и като тръгна да говори с майка си по телефона някакви мили неща, поточих си малко лиги 3 часа докато се качим в самолета.

Но пък съм длъжна да отбележа, че националният отбор по футбол на Северна Корея изглеждаше много, много добре - бяха с едни прилепнали блузи, то едни мускули се очертаваха под тях, лицата им също бяха красиви. (пътуваха в самолета то Пекин).
Именно, именно.
Стандартът в киноиндустрията им дава добър пример и волно или неволно се опитват да изглеждат като актьорите.
Докато при нас се налагат един огромни буци за мъже, при жените пък върви някакъв боди позитивизъм и жените лапат на воля.
После се питаме къде изчезнаха уж красивите българки.
Хич не ми се пише и за ония с миглите и силиконите във всяка част на тялото.
Разбира се, след като се прави, сигурно се и харесва на немалка част от европейците.

За тайните снимки на приличните китайци ще си замълча. Bowtie

# 589
  • София
Като писа за националния отбор по  футбол на Северна Корея- чак не вярвам, че съществуват. Легендите говорят, че от една страна в страната им е известно, че те са световни шампиони. от друга страна, ако загубят мач може и да не зъвършат добре при прибирането си. Там не се шегуват с такива работи. Преди години се говореше при един случай, при който на Международната олимпиада по математиика бяха елиминирали отбора за Северна Корея за измама- представителите на другите страни молеха комитета да не ги наказват, защото като се приберат в страната си може да ги убият... Та не знам кое е истина и кое лъжа...

То и аз не знаех. Просто изведнъж до моя ред в самолета надойдоха група красиви мъже с прилепнали блузи и си мислех, че са някакъв китайски отбор. Веднага проверих надписа на гърба им и се оказаха севернокорейците. Даже не знам откъде летяха през Истанбул до Пекин. После се наредиха с нас на нормалната опашка за влизане в Китай, но след това ги преместиха на друго гише.

Стандартът в киноиндустрията им дава добър пример и волно или неволно се опитват да изглеждат като актьорите.

Опитват се, но не знам доколко. Примерно на доста мъже кожата не беше добре.

Скрит текст:
Говорих си и с един китаец - понеже още първия ден така яко изгорях в лицето, нищо, че беше началото на март, и му казвам, че трябва да си купя слънцезащитен да се намажа и той ми отговаря "ама...ако се мажеш със слънцезащитен зимата, тук ще те гледат много странно". А в същото време сме чували азиатките колко държат да са бели и сега лятото колко са популярни едни охлаждащи суичъри с качулка и вградена маска.  

За тайните снимки на приличните китайци ще си замълча. Bowtie

Satisfied Просто трябваше да пращам на приятелки какво има там, защото всички се бяха притеснили, че ще ме загубят там ако има достатъчно мъже като от сериалите и имах даже специални указания да НЕ снимам униформени, защото всички мислеха, че там са страшни. А в същото време китайците мен си ме снимаха доста явно, защото още им е интересно като видят други раси.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 15:50 от ElzaFB

# 590
  • България
Учудва ме, че кожите им са зле, предвид колко се грижат, кремове, маски.
Сигурно е нещо генетично, даже при по-евтините продукции пропускат по някоя и друга пъпка и виждаме истинското състояние на кожата.
По едно време поръчвах кремове от Шанхай, но като им видях лицата, стигнах до извода, че всичко е реклама и сега съм на корейски неща.
Сега, ако някой мине да каже, че и там нещата не са добре, няма да ми е много петъчно. Grinning

# 591
  • София
Satisfied Роца дано скоро отиде и да каже как са корейците.

За китайците просто мисля, че не всички се грижат толкова - а то и от толкова милиарди там аз съм видяла някаква представителна извадка в град, в който са събрани от кол и въже.

Сега нали един от сериалите, които гледам е Being A Hero - там има доста актьори, които изглеждат потресаващо заради това, че играят разни селяни или наркотрафиканти/дилъри, ниско образовани - подборът в сериала много отразява това, което аз видях наживо като хора - от поддържани до напълно изоставили се.

Скрит текст:
Една приятелка ме беше накарала да ѝ взема китайска козметика, та бях чела кои са най-добрите им марки. Накрая се оказа, че на място много трудно мога да намеря - всичко се продава основно онлайн, а нямах време да им разучавам приложенията (tmall най-вече). Накрая намерих някакъв магазин с тяхна козметика - доста добра се оказа, тя е доволна, иска пак да ѝ купя като отида, но пък цените си бяха като на скъпата западна козметика.

# 592
  • пак на Рив Гош
Satisfied Роца дано скоро отиде и да каже как са корейците.
Роца ще може да каже едва догодина Joy
Но пък след работа, мога да напиша отзиви за японците Wink , ако ви е интересно.
А дотогава, изберете съвременен или "костюмен" вид:
https://www.facebook.com/share/p/WdXkcQ3G5N58GDi9/

И, петъчно, за разхлаждане (не помня дали ви го пусках):

# 593
  • София
Роца, когато - тогава, важното е да добиеш представя на място. Напиши за японците. Вчера гледах един японец да обяснява, че там не е прието да се показват мускули и общо взето не знаеш какво тяло ще се покаже под торбестите дрехи.

# 594
Ама много рано почнахте с голите мъже ScreamPeople Eyes нямате срам Satisfied
Е като сте почнали

От дългата комуникация било то познати, колеги и др азиатци и аз задавах същите въпроси и отговора дружно беше " въобще не са толкова много красавците / красавиците по нашите места" . Същото казаха и за хората ползващи козметика, особено от мъже. Всички тези красиви хора са избирани със сериозни кастинги и им е налагано от импресарските им агенции специални строги изисквания за поддържане на красивия външен вид, който се използва за продажба на техните идеи- филми, музика, козметика и т.н.
Специално попитах моите познати корейци, мъже , наистина ли и те ползват толкова много козметика както жените и отговора беше бурен смях и изброени всичко на всичко три продукта- крем за овлажняване след бръснене, лосион за хидратиране и пяна за бръснене , толкоз Wink

Нашият бонбон се престраши да се покаже без грим и той си има своите недостатъци.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 17:54 от Danifin1

# 595
  • България
А, голи.
И с пижама ги обичам:

Или вратовръзка:

# 596
И, петъчно, за разхлаждане (не помня дали ви го пусках):
Имам само два коментара
Защо се къпе с хавлия?
Скрит текст:
Я какъв е чистичък 🥰
Скрит текст:

Относно азиатската козметиката ползвала съм японска (Hada Labo и Dokudami), корейска (твърде много, за да изброявам, но аз съм фен на тяхната козметика.) и няколко бранда от близкия изток. Hada Labo съм ползвала крем, гел, тоник и околоочен крем (от серията с висока хидратация). Dokudami само крем (селен с маргаротка беше опаковката). Първата ми хареса повече. Китайска не съм ползвала, oсвен маска за лице.

# 597
  • София
Срама нямате, отварям страницата преди последния половин час работа и виждам красоти. Имайте милост малко!

# 598
# 599
  • пак на Рив Гош
Ама много рано почнахте с голите мъже ScreamPeople Eyes нямате срам Satisfied
Е, сега, в Корея беше почти полунощ като го пуснах Joy

За японците -
Първо започвам с дисклеймъра, че впечатленията ми са от големите градове (Токио, Киото, Осака, Хирошима, Нара) и само от 3 седмици на място. Второ - от малкото японски сериали, които съм гледала, впечатленията ми са, че като цяло са по-малко изписани красавци (като корейските и китайските актьори), въпреки че има доста хубави мъже сред тях.
И така - действителността в Япония отговаря на сериалите Joy. По улиците и в транспорта видях доста мъже, които визуално ми допаднаха (и по-млади, и по-възрастни), даже повече от тези от парижкото метро Grinning. Макар и изключителните красавци да бяха малко. Но като цяло - доста поддържани, гладко избръснати (брадите бяха рядкост), добре сресани, костюмите и ризите - изгладени, обувките - лъснати до блясък. Чантите на жените - разкошни и сякаш неупотребявани. Дрехите като цяло - широки, в пастелни цветове, много рокли за жените, панталони и ризи за мъжете. Дънките и маратонките са рядкост. Жените рядко имаха видим грим, а когато имаха, беше най-вече червило, леки сенки, очна линия. Но кожата им беше много добре поддържана. Сред мъжете нямаше кой знае колко високи. Аз съм 1.70м и мъжете бяха горе-долу мой ръст, може би малко по-високи. Жените бяха по-ниски (може би около 1.60м). Като цяло - доста стройни. Учениците - с униформите, както сме ги виждали по сериалите.
Ето едно видео от кръстовището на Шибуя, за илюстрация (сигурно не всички са японци, но дава някаква идея)
https://youtube.com/shorts/pHiNXeH_DYc?feature=shared

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 19:33 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт