Мамин син ли е?

• 10 995
  • 129
  •   1
Отговори
# 45
Моят мъж също не знае как да пусне пералня и сушилня,но поне може да готви ,да глади,мие прозорци,чисти с прахосмукачка...Пък и ако реши ще се научи,не е толкова сложно...
Въпросът не е какво може, нормално е човек да не може много неща на прага на пълнолетието и малко след това. По-важно е какво е поведението му спрямо отговорностите, които съпътстват живота на всеки - независимо дали са малки или големи. Ако се държи като дете, за което някой друг трябва да се грижи и ги прехръля на мама, тати, съквартиранти, гадже, това е голяма червена лампа.

# 46
  • Най-красивата страна
Според мен той е онзи тип мамини синчета,които са свикнали мама да им слугува,но и да ги командва.И когато си намерят приятелка,очакват тя да поема инициативата за всичко,тя да им слугува ,тоест търсят жена като мама.
На някои жени този вариант им харесва.
Отглеждат си Мунчо,но и го командорят както си искат.
Естествено мама ще бъде проблем,защото няма да приеме лесно която и да е жена.

За отношението на неговите родители към авторката-
Хората се държат с теб така,както им позволяваш.Ти си позволила твърде много.

# 47
Е, ако позволи прекалено малко пък, рискува да остане без половинка.
Не съм много голям фен на съветите лично да се поставят граници на чуждите родители. Най-малкото, като гледа родителите, трябва да му е ясно на човек, че детето им е същото. И пак опираме до самия партньор и дали ще го изтърпим, а не майка му, баща му, стринка му и петия му братовчед.

# 48
Този явно ще се ожени само за да си спести разнасянето на прането до другата къща.

# 49
  • София
Интересно ми е дали ако авторката също си занесе прането, нещата няма рязко да се променят.

# 50

Да, обсъждали сме много пъти. Планът е да заживеем в имот на моите родители. Но не съм сигурна дали и това няма да е грешка от моя страна.

Грешка ще е. Освен ако имотът не бъде прехвърлен на твое име, но и тогава може да има проблеми – неговите родители да откажат да го пуснат „заврян“ зет и да му промият мозъка набързо.
Но дори и да е лично твой имотът, пак няма да е много коректно към младежа. Той или няма да си помръдне пръста да поддържа чуждо жилище, или пък, ако участва пълноценно, но се разделите някой ден, ще остане на улицата без нищо.
Най-добре е да си купите общ имот, колкото и да ви плашат кредити и ипотеки. Така ще знаете, че градите нещо ваше, на двамата, в което ще сте равноправни собственици и участници. А имотите от родителите пак при вас ще дойдат някой ден, няма да си ги занесат в гроба.

# 51
Родителите скора на годност им е до 18 годишна възраст. След това рожбичката им мила ако ще не да си счупи главата ам да запали половината град, тех това вече не ги интересува.

От време на време да се видят, чуят или да си помогнат нещо там, добре, но да дават насоки и наклони за всяко малко нещо и да се мешат в чужди връзки и бракове вече е недопустимо.

# 52
  • European Union
Аз ли съм единствената, която не вижда момчето чак толкова черно? Авторката демонстрира, че не харесва семейството му, но очаква те да я харесват. Какво лошо има да преспи една вечер у тях, а трябва да бяга веднага след вечерята? За мен това направо крещи "Вие сте прости, у вас е мръсно, аз съм нещо повече от вас".
Да очакваш ти да си на първо място, не означава да накараш приятеля си да скъса всякакви отношения с родителите си.
И двете по-възрастни потребителки, които писаха, казаха, че били приети от свекърите си като техни деца. А те как са приели свекърите? Отказвахте ли да спите у тях? Отивахте ли на вечеря с нежелание?
Монетата винаги има две страни.

Освен това всички се хванаха за мръсното пране. Аз мразя да пера на ръка. Случвало се е да нося при свекървата, когато нашата пералня беше счупена. Нямам проблеми да пера гащи, но чаршафите и дънките ме убиват. Може момчето също да е на квартира без пералня. Не знам защо веднага го обявихме за мърляч.

# 53
  • София
А защо да спят у тях, след като могат да гостуват и после всеки у дома си? Особено пък единият да ходи да спи у майкини си, когато уж живеят двамата! Не оставам с впечатление да живеят много далеч едни от други.
От 18-годишна май съм спала у нашите и у свекърите сумарно не повече от 5 пъти и то по много неотложни причини, а поне в 2 от случаите те не са били там. На 50 съм. И децата ми, които не живеят вече с нас, не спят под един покрив с нас, когато си гостуваме. Това е част от приемането и уважението.
Когато ние гостуваме на децата ни, наемаме апартамент. Когато те идват в София, остават в друго семейно жилище, а на морето им наемаме апартамент за тях или ние отиваме на планина,а те остават у нас, но не си смесваме домакинствата.
Приемаш, обичаш, общуваш, но всеки си знае дома, леглото, половинката и т.н.

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 13:55 от Fever Ray

# 54
Ама четете поне пързалките, преди да се възмутите, де!

# 55
Безсмислена е тази връзка

# 56
Имат си пералня и сушилня в апартамента, където живее със своя брат. Както и препарати. За тръгването съм съгласна. Аз наистина имам нетърпимост явно към тези родители. И не искам приятеля ми да свиква, че всеки уикенд ние ще отиваме на селото им с преспиване. Не са ми приятни темите, общуването им на "га, ма", крещенето сутрин по синовете: "Ставай майкаа! Ко ши идети чедо". Затова и си тръгвам. Не толерирам.

# 57
  • София
Т.е. той живее с брат си? Не живеете заедно?
Че тогава вие сте си просто гаджета и нямате още сериозна връзка и спокойно може да си ходи сам навсякъде и не е длъжен да се съобразява с теб. Нито пък мястото ти е да спиш ти при родителите му (в качеството на каква?). Което не променя факта, че мястото на 30-годишен мъж не е до полата на майка си.
И как така очакваш предложение за брак, когато вие още не съжителствате? Вие дори не сте сигурни, че ще се изтърпявате под един покрив в дългосрочен план и не знаете дали ще може да виреете в общо домакинство.

# 58
Щом си с такъв човек, който има такива родители, явно нивото ти е същото.

# 59
Не виждам връзката Trollface

Общи условия

Активация на акаунт