Мамин син ли е?

• 10 995
  • 129
  •   1
Отговори
# 120
Като общопрактикуващ как ще работи без тази минималната 3-годишна специализация?
А ти как мислиш? Работят, ТЕОРЕТИЧНО под надзор докато специализират.

Така, ама тя (потребителката с предния коментар, не авторката) пише да работи като ОПЛ в малкия град А (където няма болница, която обучава специализанти под надзор, щом няма университет) и да специализира в град Б, където завършва, обаче специализацията всъщност си изисква да си на работа, използват те, т.е. ще трябва да работи в град Б също, а технически не мисля, че е възможно в град А да работи като ОПЛ, без вече да има завършена специализация обща медицина или вътрешни болести. Нещо по-надолу по веригата трябва да работи, с минимално заплащане, а тя го изкарва като че има супер предложение, каквото няма в града, в който учи. Нещо ми е съмнителен казусът, честно казано. Не се сещам какво беше писано, ама малко като че беше, че не се е позамислила, че студентите по това време са приключили или приключват учебната година, ама за медицина иска още един семестър.

# 121
Градове много, и мъже много. Жалкото е, че този конкретен житейски проект очевидно е нежизнеспособен. Да си правиш планове за човек, с когото още от сега не си пасвате по едно основно нещо - как да си прекарвате почивните дни, ми се вижда доста неразумно.
Той може да е много спокоен, да е работлив и ведър, и със сигурност може да направи щастлива някоя жена, която си пада по неговата симбиоза с мама и тате. Отношението му към живота няма да се промени, най-малкото - заради теб, както вече се е видяло.
Така че сега е моментът да действаш умно.

# 122
  • Пловдив
Като общопрактикуващ как ще работи без тази минималната 3-годишна специализация?
А ти как мислиш? Работят, ТЕОРЕТИЧНО под надзор докато специализират.

Така, ама тя (потребителката с предния коментар, не авторката) пише да работи като ОПЛ в малкия град А (където няма болница, която обучава специализанти под надзор, щом няма университет) и да специализира в град Б, където завършва, обаче специализацията всъщност си изисква да си на работа, използват те, т.е. ще трябва да работи в град Б също, а технически не мисля, че е възможно в град А да работи като ОПЛ, без вече да има завършена специализация обща медицина или вътрешни болести. Нещо по-надолу по веригата трябва да работи, с минимално заплащане, а тя го изкарва като че има супер предложение, каквото няма в града, в който учи. Нещо ми е съмнителен казусът, честно казано. Не се сещам какво беше писано, ама малко като че беше, че не се е позамислила, че студентите по това време са приключили или приключват учебната година, ама за медицина иска още един семестър.
За ОПЛ не им трябва болница, трябва им някой да ги надзирава - очевидно другия лекар, от който е получила предложението.

# 123
Ясно, не знаех че по различен начин се провежда, мислех че е като всяка друга специализация.

# 124
Мен повече ме ядоса как се държи майката с теб. Ясно е, че не те харесва, а и не се опитва да го скрие... а той изобщо няма намерение да се намесва и да те защити...
Не знам имаш ли силни чувства към него и как ще ти се отрази раздялата с него... но най-добре послушай съвета му - сама сложи границите и интелигентно сложи на място майка му, ако има повод разбира се. По неговата реакция ще прецениш какво бъдеще може да имате...
Но ако имате дете, ще ти е трудно да си сама срещу мъжа си и семейството му.... не си струва, особено ако са прости хора

# 125
  • По света и у нас
Ето тук една публикация за всички прояви на мамините синове ако все още се чудиш дали е или не е
https://mamabulgaria.blogspot.com/2025/04/blog-post.html

# 126
Освен хуманна, има и ветеринарна медицина, която също е 11 семестъра, и заедно с дипломирането, излизат точно 6 години... Щом става въпрос за провинцията, малки градове и села - според мен по-скоро за това става въпрос, отколкото за ОПЛ и където там я пратихте момата...

Мъжът че не е самостоятелен и готов да поема отговорности, се вижда от самолет. Но тя не само си го търпи такъв 3 години, но и в мечтите си вече получава пръстен и гледа бебенца Rolling Eyes
Тия теми са ми Animal See No Evil Той такъв, родителите му онакива, отношенията им еди какви си, взаимна нетърпимост и нехаресване, обаче - кажете какво да правя. И като се каже - бягай с 200 - ааа, той е много добър човек. Честито, за какво е темата тогава?

# 127
  • София /Абсурдистан
Авторката много ще затъне ако се завре в това семейство. Ще го разбере по-късно.

# 128
Въпросът, с който започва темата е реторичен.
Виждам авторката като поредната прясно разведена с малко дете и я съветвам да не стига чак дотам.

# 129
  • Западен парк
Ами тя, авторката, е пуснала темата миналата година. До сега, или са се разделили или пък, вече е приела пръстена и може би имат вече и бебче. На мен лично ми стана интересен сюжетът и много бих искала авторката да се включи отново и да поразкаже накратко как се развиват различните линии - тя завърши ли образованието си и къде практикува (в родния град или в голяма болница), момчето предложи ли брак и как му е отговорила, къде са се установили (у майкини му, у майкини ѝ, на квартира...)? Изобщо, от където и да го погледна, има голям потенциал за пълноценно развитие на сценарий за сериал. Жалко, че авторката я няма да продължи историята година по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт