Мамин син ли е?

• 10 995
  • 129
  •   1
Отговори
# 30
Да добавя- от едно известно време той организира за нас екскурзия, на която мисля, че ще ми предложи. За една седмица е и локацията е изненада. Но вместо да се радвам и вълнувам, аз се притеснявам за този момент. На 27 съм. Та затова се чудя да не би аз да съм неблагодарна, или просто това наистина не е мъж на място.

Освободи се още отсега от този човек, на 27 прекарай както и където искаш, но не и с него. Иначе може да усложниш живота си.
С такъв тип аз не бих отишла и до кварталното кафене, какво остава на екскурзия. Бих го уведомила веднага, че прекъсвам връзката.
Късай и хвърляй..

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 14:02 от Valerie R

# 31
Това да не е гаджето на онзи със стола на терасата на 10-тия етаж?

Не е, но явно са доста такива мъже- деца.

# 32
Добре де, 3 години сте заедно, никога ли не сте обсъждали бъдещето си? Говорили ли сте за семейство, деца, къде ще живеете, такива по-практични неща? Кой как си представя живота по-нататък.
Това са разговори, които трябва да проведат преди, не след пръстена.

Най-голямата ти грешка ще е, ако те убеди да отидете да живеете на село. Нищо против животът на село, против съм събирането под един покрив с неговите родители, каквито и белокрили ангели да са те.
Така, както описваш нещата, той не се стреми да създадете ваше семейство, а да те вкара в неговото – при мама и татко. Ти това ли искаш?

# 33
Добре де, 3 години сте заедно, никога ли не сте обсъждали бъдещето си? Говорили ли сте за семейство, деца, къде ще живеете, такива по-практични неща? Кой как си представя живота по-нататък.
Това са разговори, които трябва да проведат преди, не след пръстена.

Най-голямата ти грешка ще е, ако те убеди да отидете да живеете на село. Нищо против животът на село, против съм събирането под един покрив с неговите родители, каквито и белокрили ангели да са те.
Така, както описваш нещата, той не се стреми да създадете ваше семейство, а да те вкара в неговото – при мама и татко. Ти това ли искаш?

Да, обсъждали сме много пъти. Планът е да заживеем в имот на моите родители. Но не съм сигурна дали и това няма да е грешка от моя страна. Аз вече не ходя толкова често да посещавам неговите, за оставане с преспиване там, съм казала, че това е абсурд за мен. Той си остава. Мисля си, че покрай следването и държавните изпити съм се побъркала и търся само проблеми във връзката. Но като чета вашите коментари, виждам, че и вие споделяте мнението ми за нещата, които не са нормални.
За мен даже веднъж на няколко седмици е супер напрягащо в тях и ако отивам, то е само за вечеря и си бягам.

# 34
Т.е. вие дори не живеете заедно за дълги периоди от време?

# 35
На казармата се връзвах 20годишна, на 37+ ми е ясно, че льольото си е льольо и с умение да стреля, което, впрочем, притежавам и аз.
Темата съдържа твърде много от любимите червени флагчета на форума - селско момче, проста мамаша, златна бивша, от лирическата героиня зависи... Във всеки смисъл историята е бита карта.

Да бе, то бива, бива, ама направо пълния пакет от екстри за вървежна тема в СО има този момък Joy

# 36
Авторке, бегай с 300-та от тия хора.

Майки, които съсипват синовете си по тоя начин трябва да си сърбат попарата. А твоя като няма акъл, да си седи с майка си. Бетер след някоя друга година ако легализират инцеста може направо даже да се ожени за нея.

Нямаш ли си някакви мъже около теб че се занимаваш с този смотльо?

# 37
Това да не е гаджето на онзи със стола на терасата на 10-тия етаж?
Не е, но явно са доста такива мъже- деца.
Доста са жените със страх да не останат стари моми с поне една котка на преломните 28 и се навиват на отношения с подобни мъже.
Никога не съм виждала осъзната, оправна жена на каквато и да е възраст с такъв мъж. То си личи.

# 38
  • Deutschland
Ако не си живяла в дълбоката провинция, няма как да видиш.

# 39
  • София/Севлиево
От 3 години сте заедно,а всъщност не живеете заедно?Той ходи на почивка с техните?
Това не го разбирам.С моят мъж живеехме заедно няма и месец след запознанството ни,а последно с родителите си е ходил на почивка като ученик.Иначе и той си носеше прането при майка му, защото нямаше пералня в квартирата си.И ММ много държи на родителите си,аз също,но те от ден 1 ме приеха като свое дете и никога не съм била чужда в семейството им.
Аз не бих останала с подобен човек.

# 40
Ние ходим на почивки и с моите родители, и с тези на мъжа ми, и сами. Не виждам нищо лошо, в добри отношения сме и си прекарваме добре. Но и майка ми и баща ми, и свекърите ми, винаги са приемали мъжа ми, съответно мен, като част от семейството и не сме се чувствали като натрапници. Освен това сме самостоятелни от 19-годишни и никога не са ни се месили в отношенията ни като двойка.
Описаното е много различно. Този човек няма изградени основни навици. Не се е осъзнал и като възрастен, който да се грижи сам за себе си. Т.е. не го виждам да се грижи за дете и семейство. Мен лично подобна зависимост би ме уплашила. Никога няма да бъдете двойка, винаги друг ще участва в решенията ви, което натоварва и рано или късно ще доведе до сериозни проблеми. Не мисля, че такъв човек може да се промени.

Аз щях да питам - това ли имате предвид жените, като казвате, че трябва да върнат казармата?
Мъжът ми беше в казармата с мъж, чиято майка идваше регулярно, наемаше хотел в близкия град, взимаше му мръсните дрехи, переше ги на ръка в хотелска си баня и след това ги носеше обратно. Когато бях дете мъжете масово не знаеха как се пуска пералня и за чистене и готвене от майка си се прехвърляха на жена си. Пълно обслужване от-до. Пълна зависимост дори за дребни неща. Също им осигуряваха жилища в 99% от случаите. Или етаж в семейната къща, или им купуваха апартамент. Никаква връзка не виждам с казармата и дали един човек ще си поема личните отговорности напред в живота.

# 41
  • София/Севлиево
Моят мъж също не знае как да пусне пералня и сушилня,но поне може да готви ,да глади,мие прозорци,чисти с прахосмукачка...Пък и ако реши ще се научи,не е толкова сложно...

# 42
Ако не си живяла в дълбоката провинция, няма как да видиш.
Оттам идвам. Тези жени, които са с мъж, само за да не са стари моми, никак не са осъзнати и зрели.

# 43
Една такава ми отрови живота. Тя далече, ама всеки ден по час се чува с двете си деца да и дават отчет. Момичето вече семейно с дете, всеки ден и дава отчет. Това не е нормално.

# 44
  • София
И ние ходим на почивки с родителите ни. Или пък само единият отива с двете майки или двамата бащи. Но ние сме 30+ г заедно и в началния период, в който градихме семейство, не сме си седели с нашите. Аз бях на 18, той на 20, когато заживяхме заедно и не сме ходили да спим у родителите ни, нито са ни се месили, нито са ни участвали в домакинството.
Двамата заедно домакинстваме. И децата си така учим. Най-малкият ме направи 2 през август, но го пращам сам да си слага напуканите гащи в пералнята, за да не чака друг да го свърши.
На годините на мамин златен вече бяхме семейство с 2 деца и живеехме на 2000 км от родителите ни.
Собствените ни деца след гимназията се оправят сами. И си оставаме много близки, без да им се бъркаме в живота. Чуваме се през ден-два дали всичко е ок и толкова.
По-млади са от авторката и от мамин най-големите. И даже ходим лятото всички "заедно" на море (и мъжете им, че и свекървите им Wink ), но причината е, че през цялото останало време живеят на 1500 км и си гледат семействата, а лятото пребиваваме всички на едно и също място и НЕ под един покрив (затова са кавичките). Ако обаче идваха всеки уикенд, че и прането си носеха, щях да съм забегнала аз нанякъде.

Общи условия

Активация на акаунт