Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 187
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 200
☕добро утро Simple Smile скокнала дъм още от 6:06 , но сега пиша
 (заспала съм около 1 ч)

Пл правило трябваше да се чувствам претрепана, а съм свежарка. Отдавам го на добрите ползи от сектата 🤭и храненето.

Направо не ми трябва будилник, будя се наспана и все така рано  (сравнявам го с появата на светлата част на деня)

Диокет е мой любим спътник за лятото, благодарение на sharpy. Най ми харесва, че се пие веднъж (другия вариянт по -популярния, се пие по две на ден🤭забравих му името, ама се сетих и дописвам - детралвкс) . На пръв поглед е по-скъп, но другият пък с 2х прием се изчерпва още по-бързо

Беки,налратко - взимай го и не го мисли Simple Smile ползваш го топлите месеци

За депресия - не съм изпадала в мн крайни състояния, но дъм имала трудни моменти. Подкрепям попълването на дефицитите и съветвам да се участва в благотворителни каузи ( с доброволен труд или друг сходен принос)

Хоби също е полезно. Примерно аз намирам сили в рисуване и плетене. И в двете не съм мега добра, абсолютно начинаеща съм, но ме откъсва мислите от глупости и накрая възнаграждава с някакъв резултат.

zaek, запазих си гривната- благодаря за споделянето. Може да не е по темата, но добрите продукти трябва да се знаят Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 08:34 от fotokod

# 1 201
И аз си взех диокет, но в двата дни, в които го пих, ми се гадеше 😵‍💫. Днес не взех, ще видим как ще е, ще го пробвам отново след 2-3 дни.

# 1 202
Като всеки медикамент и Диокет може да има странични ефекти. Затова писах, че не искам с противоалергично да го почвам - може да замете нещо под килима и после да се чудя от какво е, но като ме почерпиха реших да се възползвам.
Депресия и аз съм имала (няма да изпадам в подробности) и също я борех с плетене (явно често препоръчвано). Сега е модерно диамантен гоблен да се реди - не е моето с тези дребни части, но много хора го харесват. Мандали за оцветяване и рисуване на нейрографика също действат благоприятно.

# 1 203
  • В центъра на моретата
Детралекс бяха изписали на майка ми, но получаваше много силно гадене от него и го спря.

# 1 204
Здравейте. Бях на ендокринолог. Почвам сиофор по схема,за Б12 -Анкерман и за витД - хидроферол,че и той нисък. Ама аз нещо се спекох с тия стойности на Б12. Каквато съм и хипохондричка и съм прожектирала сценария.Иначе и щитовидната е уголемена,автоимунен териодит,но докато стойностите са в норма ,няма да пия нищо

# 1 205
И аз, като си спазвам режима по стриктно и се будя наспана свежарка. Иначе съм парцал от сутринта още. И вечер с кокошките да си легна, пак няма наспиване. А като внимавам, съм топа - лягам късно и ставам рано свежа.
Обичам я тая секта!

# 1 206
И аз, като си спазвам режима по стриктно и се будя наспана свежарка. Иначе съм парцал от сутринта още. И вечер с кокошките да си легна, пак няма наспиване. А като внимавам, съм топа - лягам късно и ставам рано свежа.
Обичам я тая секта!
Може ли повече инфо за този режим?
Благодаря предварително!

# 1 207
Така или иначе, по тези въпроси не мисля че можем да помогнем в темата, не знам някоя от нас да е психиатър освен че не сме запознати с нейното състояние. А недобър съвет дори с най-добри намерения, може да навреди, така че по-добре не.
Специалист трябва, евентуално и повече от един, за да се овладее каквото изисква тези терапии до степен да не пречи да се живее нормално. Не всичко изисква медикаменти, но не сме ние хората да казваме.
ИР се оправя, това поне го знаем, но другото е по-важно в случая.

Не всичко се решава от психиатър в такива случаи. Освен ако не е и психолог. Да, следва да продължи посещенията при добър психиатър. Но препоръчвам  също така и добър психолог. Лекарствата помагат, но без терапевтична работа...как да станат промени в моделите и убежденията ни? Вярно е, че работата с психолог ще отнеме по-дълго време, но се разрешава основната причина - довела до кабинета на психиатър.
Всичко това е вярно, разбира се. Но при положение че някой е толкова отдавна на лекарства, а с лекарствата работят психиатри а не психолози, според мен трябва помощ от такъв да оправят терапиите. Ние тук не сме хората които да казваме има ли нужда от медикаменти или не, още по-малко пък кои, дали и как да спира. Терапевт предполагам би помогнал също, вероятно е и работено с такъв в даден момент, но той няма как да се меси за медикаментите, освен ако не е и с двете специалности което си е рядкост.

ssladkymeche1989, не споменаваме изрично за какъв режим става дума в публикациите, защото ако се загледаш в заглавието на темата, става дума за определен тип хранене към който се придържаме, кой повече или по-малко строго. Не че е само храненето, но няма сега да седна да преразказвам всичко, дето точно за тая цел го има събрано в началото на всяка поредна тема.

# 1 208
Аrwen, честит рожден ден!🙂🥳
Съгласна съм с Натка относно специфичните медикаменти и специалистите.

# 1 209
Обичам я тая секта!
Аз напоследък започнах да се будя в 5 часа като по часовник. Лягам както обикновено, обаче започнах с час и половина по-рано да се будя и то наспана.
Режимът оправи и моя сън много отдавна. Спя като пън цяла нощ, без будене или трудно заспиване.

# 1 210
Я, имало фалшив Оземпик. Да им се чудиш на акъла, на хора, дето си поръчват от OLX уж от Турция.

https://nauka.offnews.bg/meditcina/falshiviat-ozempik-lekarstvot … HovR_WhTotDh5-9Pg

# 1 211
Аrwen, честит рожден ден!🙂🥳
Съгласна съм с Натка относно специфичните медикаменти и специалистите.
Долче, много ти благодаря!
Както казах, поръчах на щерка ми да направи твоята торта, тя само смени крема (заради желатина) с някакъв какаов, пак безвъглехидратен и стана супер! Наистина страшно вкусна. Донесох я в работата ми и всички колеги ядоха в захлас. Блатовете особено станаха доста сполучливи.

# 1 212
Той и да не е фалшив, не знам как се доверяват на непознат как ще им го съхранява и при какви изисквания работят хора дето го продават гьотере, щота недей си мисли че показват рецепта като го купуват там,  само пари.

Arwen, честит рожден ден! Вярно че ти спомена оня ден и се точеше на тортата, хубаво си е да те поглези някой като ти направи нещо вкусно за празника ти.

# 1 213
Мерси, Натка! Аз не обичам да правя торти и сладкиши, а пък мойте щерки умират да правят точно тия неща. Мен ми е сръткава тая  работата и ме хващат бесните. На мен ми дай кюфтаци и салати да въртя.

# 1 214
На мен ми идва муза понякога и за нещо завъртяно, дори в редки случаи и някой десерт правя с удоволствие но трябва и да съвпадне с повод че иначе кой ще го изяде? Grinning При толкова много "ако", сещай се колко често ще се подредят звездите баш така Joy
Права си де, добре сме си с кюфтетата.

Общи условия

Активация на акаунт