Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

  • 41 595
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Мнения: 154
Много благодаря за линка. Запазих и аз час. Само ми направи впечатление, че всички часове са следобяд, та не знам доколко ще са адекватни резултатите от изследванията🤔 Нали уж сутрин на гладно трябва....

# 1 291
  • Мнения: 6 102
Някой правил ли си е домашна шунка и бекон без специални уреди за тази цел? Какво месо се използва и колко време отнема цялата процедура? По обясними причини избягвам да купувам готови от магазина.

# 1 292
  • Мнения: 24 623
Имаше и такава дискусия в темата неотдавна, май няколко души споделихме варианти тогава. То специален уред точно за шунка... като гледам шунковарът е един калъп просто, после пак го слагат в тенджера с вода, следят пак градуси, абе и в празна консерва да натъпчеш май пак същото ще е Grinning
В момента от телефона няма как да ти изровя какви ги бяхме писали за шунките кой и как но имаше със сигурност.
Има и цяла тема за такива неща, не всичко в нея изисква шунковар.

# 1 293
  • Мнения: 1 150
Моето не е шунка, но колбаси не купувам. Две кила, две кила и половина свинско ги варя под налягане 35 минути. Режа после на половина, подправки, едното парче в хладилника, а другото във фризера. Стига ми за две седмици за обяд. 3 яйца + порядъчно количество месо. Нали съм заклеймен, че прекалявам с млечни, та сега си задръствам артериите с холестерол от ненавистното на Невена свинско! Cry Абе мъка си е режимът и те така!

# 1 294
  • Мнения: 1 194
natka да имам.сржк. 40 дни точно.
Елорка по принцип да безплатно но аз.си плащам.всеси месец.иночи по 100 £ вноски та колко да е безплатно незнам 😃
Зайче
Много полезна💐
Аз също варя свинското на пара. Вече 2 пъти взимом от безсолния. Повече се харесва.  За 2 седмици стига после правя нова  . На Ninja  аз. Но то под налятане може и на ненджерите токива или да се свари но повече време ще отнеме .

# 1 295
  • Мнения: 6 102
Аз нямам Нинджа, моят мултикукър е друга марка. Имам програми за готвене под налягане, за сотиране, за готвене на пара, за бавно готвене, за готвене във вакуум (без запичащ капак), за "пържене" с горещ въздух, за печене на фурна, за печене на тестени и за сушене (със запичащ капак). Търсих в интернет за моя уред, но само готова шунка използват.

# 1 296
  • Мнения: 1 150
Някой ден ще пробвам първо да опуша месото със стърготини и после да го варя или обратното, но това са планове за следващата петилетка.

# 1 297
  • Мнения: 368
Много благодаря за линка. Запазих и аз час. Само ми направи впечатление, че всички часове са следобяд, та не знам доколко ще са адекватни резултатите от изследванията🤔 Нали уж сутрин на гладно трябва....
Гликираният хемоглобин няма значение дали е на гладно, за него вземат капилярна кръв и на момента  го казват. Другото изследване е на апарат Танита, определят тежина на кости, мускули, висцеларни мазнини и пр.
Предния ден преди часа ще получите съобщение, че не трябва да сте яли минимум 3 часа преди изследването.

# 1 298
  • Мнения: 24 623
Някой ден ще пробвам първо да опуша месото със стърготини и после да го варя или обратното, но това са планове за следващата петилетка.
Според мен варенето първо, ако първо опушиш после като вариш ще премахнеш част от пушения вкус. Аз като нямам къде да правя такива изпълнения, си ръся пушен пипер и квот` - такова Grinning
Има и някаква пушена сол се продава, но още не съм убедена че ми се занимава и че си струва. Малките пакетчета излизат много солено като за грамажа си, а пък както нямам място за нищо, да подмятам и още един голям пакет сол... да кажем че още не съм се навила но според мен е въпрос на време. Иначе даже тук в Търново е фирмата, имат и други подправки опушени, мисля че те си ги пушат. Ще им дойде ред и на тях да ги преслушам, просто не точно сега.
Много ми е трудно с пространството, иначе обикновено държа цяло чекмедже само с подправки. Израснах с блудкава, едва-едва овкусена храна защото баща ми все мрънка че не му понасяли или не обичал повечето подправки, като започнах аз да си готвя отказвам да ям такова нещо повече. А имам и да си наваксвам Grinning

# 1 299
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 328
Балкай, и аз ползвам друга марка мултикукър, но слагам цяло парче телешко около 1 кг, варя го в подсолена вода около 30-40 мин, зависи от възрастта на теленцето Simple Smile. Предварително съм направила смес от подправки: черен и бял пипер, червен лют, сол…….абе, каквото харесваш. Вадя месото и още, докато е горещо го овалвам в подправките, за да дръпне ароматите и го увивам във фолио. Като изстине - в хладилника и част от него във фризера.

Абе, пушенето на хранителни продукти май беше канцерогенно, ама не помня на въглища или стърготини. Нещо съм чела преди време, като че ли.

# 1 300
  • Мнения: 31 848
Вчера храната беше две варени яйца с кокосово масло и малко бри, сардини с половин авокадо и фрапе. Днес яйчен пудинг от две яйца, 20 грама сметана, ванилия, канела и 280 мл вода и фрапе. По-късно вероятно пак яйца или сардини.
Скрит текст:
Леля ми е починала вчера.😭   

# 1 301
  • Мнения: 6 102
Моите съболезнования, Долче.

# 1 302
  • Мнения: 40 388
Моите съболезнования Долче.
То и аз на яйца днес.
За вечеря мисля телешко задушено със зеленчуци да правя.

Скрит текст:
Много ми е отпаднало, аман, няма да се свърши това, още 5-6 дни.
Май микомакса ми действа много зле, може гъбички да имам, езика ми е бял, не че и друг път не е бил бял де, то моя език все има някакъв странен цвят, ама не и розов.
Вече второ хапче от това, нали е през три дни и едвам ходя, добре че съм почивка. Ама утре съм на работа. Третото след три дни ще го пия и как ще издържа не знам.

# 1 303
  • Мнения: 24 623
Долче, съболезнования

Елора, ти май на два антибиотика каза че си, това противогъбичното е тегаво и то... а в тия жеги всички се влачим едва-едва и без такива гадости. Нормално ми се вижда, за съжаление. То дано да ти премине по-скоро след като приключиш хаповете и това да ти е всичкото.

Аз на печено пиле днес - пекох цели бутчета. И после нарязах тиквички на едро и ги сложих да се изпекат и те, в тавичката от която извадих бутчетата, разбърках тиквичките в тяхната мазнинка. Имам и за утре от същото, че не мога и не искам да се прежаля дори само еърфраер да включвам в тая жега, искам да ви кажа че изобщо не ми липсва фурната защото и без това не бих я доближила точно сега Grinning Аз още си се чудя на акъла как се навих изобщо и за тия тиквички, обикновено решавам че да готвя зеленчуци е загуба на време. Пилешките бутчета за около 40 минути стават ако са по-едри. Тиквичките за половин час. Да бе, да... Ей затова обикновено си режа една салата и не мога да се разправям.

# 1 304
  • Мнения: 894
Здравейте! От 21 май пия сиофор 500 мг ХР вечер и спазвам режима. Оттогава започва да ми изтича секрет от гърдите. Изследвах пролактин, в норма, ходих на мамолог, каза, че всичко е наред. Ендонокринолога казва, че не може да е от сиофора, мамологът каза, че при неконтролиран диабет може да се получи. От три дни не съм пила сиофор и забелязах, че секрета спря. Сега се чудя да продължа ли да го пия или да спазвам стриктно режима, без да пия хапче? Инсулина на гладно ми беше 30.

Общи условия

Активация на акаунт