Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 41 627
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 60
На 15 години. От 3 години някъде има цикъл. До преди 4-5 месеца не беше така. В началото даже не бяхме сигурни дали е от МЦ, защото не съвпадаше точно с цикъла. Този път обаче съвпадна и е ад.
Задължително ще посетим АГ, точно заради ендометриозата. Предполагам ще се види на ехограф, ако има такъв проблем.

# 61
А редовен ли е цикълът като цяло? И как се храни девойката?

# 62
Много сте вредни за джоба, да си знаете.Sunglasses
Споделяла съм колко мразя тези израстъци магданоз, правех ги на песто със зехтин, чесън и ядки орехи, после слагах рендосани твърди сирена и те така. Ама нали напоследък съм ангаже на два фронта, храната ми е под всякаква критика. Та сега, ходих в Ремедиум за тест ленти, и си купих Елоркси течен магданоз. Току-що изкърках една доза, уж преди ядене, ама то кога ще ям не знам. Беше ми любопитен шишакът/ дизайнерски Joy/ като патронче, че и с мерителна чашка е, в стъклено бутилче, мале-мале. Чудех се защо ми натежа чантата с папките Joy
Не е никак красиво / по Нати/ на вкус и на вид. У нас, когато съм го пускала през сокоизстисквача, е по- зелено, това е някакво безлично. Ама ще къркам поне него.

# 63
Frozenn, нямам личен опит , но като майка на момичета, ако ми се наложи, бих търсила първо Аг, което работи с деца и второ, да е с добра апаратура (разбира се, профилът да отговаря на познанията в тази област)

Има някаква теория за храненето и ендометриозата.. Но щом изпитва такива болки, бих била по-радикална с цел овладяване , пък нека паралелно се прави и хранителен план

Tays, дано не ти се налага да изсипваш чантата 🤭🤭патронче, консерва сардина.. ще пищиш на детекторите, предполагам служебно минаваш през такива 🤭

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 11:43 от fotokod

# 64
Само в Съдебната палата минах сутринта, полицаите ме гледаха с респект Joy

# 65
Не са ли ти свикнали вече? Grinning Те вярно че са се нагледали на всякакви неща из дамските чанти, ама все пак Grinning

# 66
Не са ли ти свикнали вече? Grinning Те вярно че са се нагледали на всякакви неща из дамските чанти, ама все пак Grinning

Откакто преди години, още от старите Хали, бях взела агнешки кървави глави, и искаха да видят какво е това, нищо не ги учудва Joy
Забравих, че трябва да ходя до съда, та ги бях намотала при папките в два-три плика.

# 67
Ехаа, има защо да те гледат с респект Joy

# 68
То сега скенерите са доста подобрени, минават чантите през лента, гледат вътре за ножове и отвертки, клещи и спрейове за самозащита, аз съм зяпала да видя какво се вижда, само общи бели силуети е другото.

# 69
Една идея от мен за сандвич с хляб от котидж чийз и яйце
https://www.instagram.com/reel/C7cJZ8jthoS/?igsh=Y3M2bmtxaGs1MmZk

За МЦ не с храна. Посетете лекар. Някаква връзка няма с цикъла този начин на хранене. Тя е малка нужни са и витамини и богата храна 💐
Тайсче Много те мисля ❤

# 70
Абе чак никаква връзка да няма, не е точно така. Но да, трябва лекар да установи причината цикълът да е толкова проблемен.
А иначе от нашата храна по-"богата" не виждам накъде по принцип Grinning Много добре си се храним даже, не всички в темата са на строго кето дето наистина иска повечко работа за да няма липси на едно или друго. Даже според мен са малка част чак така.

# 71
Когато бях на стриктен режим, изчезна ми обилният цикъл със съсиреци. Проблем обаче ми беше ходенето до тоалетна. Буквално не ходех. Трябваше да хапна бисквита, за да ида до ВЦ Rolling Eyes Щом отпуснах и включих ориз, картофи и някои бавни ВХ - върнаха се кръвоизливите и съсиреците. Но пък ходя до тоалетна Sweat Smile
Има си връзка, доколкото промяната в храненето е свързана и с промяна в секрецията на хормоните (инсулинът също е хормон)..

# 72
Когато бях на стриктен режим, изчезна ми обилният цикъл със съсиреци. Проблем обаче ми беше ходенето до тоалетна. Буквално не ходех. Трябваше да хапна бисквита, за да ида до ВЦ Rolling Eyes Щом отпуснах и включих ориз, картофи и някои бавни ВХ - върнаха се кръвоизливите и съсиреците. Но пък ходя до тоалетна Sweat Smile
Има си връзка, доколкото промяната в храненето е свързана и с промяна в секрецията на хормоните (инсулинът също е хормон)..
При мен беше по абсолютно същия начин. На стриктно кето, не усещах нито ПМС, нито беше обилно кървенето, нито ме болеше корем, нищо. Все едно не съм в цикъл. Това много ме радваше, защото аз от дете съм с много болезнена и обилна менструация, особено първите 2 дни. С ВЦ то също имах проблем. На по-високи вгх, нямам проблем с него, но и менструацията си е с всичките екстри.

За днес на обяд си нося специалетита на моя половин - сач с пилешко, лук, гъби, чушки и черита.

# 73
  • Paris, France
Аз като се разболях, МЦ почна да закъснява и да е много тежка. Даваха ми дуфастон, утрогестан за да дойде. Веднъж мислех, че умирам. Почнаха да излизат огромни съседи, като парчета черен дроб. Кюретираха ме. Диагнозата ми беше СПКЯ поради ИР. С първите хапове Метформин и диета - край. Като отслабнах, МЦ си ми беше лека дори и като ям ВВ. По-лека беше, обаче, на кето.

В менопауза съм от година и половина и нито имах топли вълни, нито някакви неразположения, но майка ми също нямаше. В моето семейство менопаузата настъпва на 51-52г и така е било при майка и баба. Предполагам и при natka ще е същото. Много жени са писали, че на кето им изчезват вълните. Аз чаках и нарочно ядях ВВ и не правех силови, та ако почнат вълни,да експериментирам.

Има връзка инсулинът и ендометриозата, но има и генетичен компонент. С кето спада инсулин и IGF, които фактори на разтежа стимулират лигавицата.

Dara, довечера ще ти ги снимам. Значи 12 мин и да падне само налягането. Или още 10 мин и вадиш?

# 74
Неви само 12 минути на пара и чакам само да се освободи налягането. При ninja става така при други съдове незнам❤
Такааа
Пробвах блат за пица или сандвич от котидж чийз + 2 яйца+ малко черен пипер, шарена сол и чубрица последните за вкус. Пека на фурна до образуването на коричка и воала

Шарпи
Много вкусен този сач🍽🍷

Общи условия

Активация на акаунт