Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 255
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 870
Абсолютно никога не съм следяла калории, макроси, грамове и килограми Grinning
То не е и нужно.🙂
Аз следя от миналия март, преди това епизодично.
Балкай, може би ти идва малко храната.

# 871
Привет, приемате ли нови попълнения?
Накратко, от 3 месеца отслабвам сериозно, за да преборя завишената ми глюкоза. Успях до тук да сваля 15 кг, продължавам да свалям. Минах през доста доктори и най-дисциплинирано ги слушам 🙂
На диета съм- със силно ограничени ВХ, консумирам само зеленчуци, без млечни и жив.мазнини/ заради холестерола/. Заради навиците ми съм без закуска сутрин, само черно кафе, обядвам към 14 ч и вечерям в 21 ч., но с изключително малко храна.
Питах ендокринолога дали е ОК само с 2 хранения, без междинки, той даже ме похвали. Но, продължавам да слабея и се чудя, ако продължавам така, да не взема да си навредя още повече. Глюкозата ми спадна незначително, а толкова вярвах в това слабеене. Чудя се, как да преодолея и насила или не знам как да започна да се храня по-балансирано. Омръзнаха ми риби, пуешко, пилешко, даже май получих и отвращение. Забранени са ми любимите ми кашкавалчета, млечни. Сладко никога не съм обичала.
Приемам вит. Д, Магнезий, пробиотик. Ще ми правят обременяване с глюкоза, но в този режим нямало да са верни резултатите. В шах съм.

# 872
Със сигурност ще е изкривено обременяването щом се храниш така, не знам и 2-3 дни различно хранене преди изследването дали стигат...
Напиши ако искаш по-подробно как се храниш, приемаш ли медикаменти, имаш ли някакви хронични проблеми или скорошни боледувания, от изследвания каквото имаш, така малко само общи приказки си дала а пък това може да е много субективно.
От месото защо само пилета и пуйки, не обичаш останалите ли?

# 873
Това с холестерола и животинските мазнини май са отживелици, но да ме поправят, ако греша.

# 874
Да, с холестерола и яйцата също.
Вчера видях светеща табела "Доктор Ботушанов, Ендокринолигичен център". Някой знае ли нещо повече за този доктор?🙂 Не съм се засилила натам, просто името ми звучи познато...🤔
Герани, приемаме.🙂 Дай наистина няколко менюта. Яйца ядеш ли?

# 875
Долче, току-що направих майонезата с масло. Редичка ми се вижда, но вероятно в хладилника ще се стегне. Струваше ми се добре преди да сложа белтъците. Като облизах пасатора, ми се видя много вкусна. От Нова година не съм ял майонеза. Ще я пробвам с бутчета след малко. Simple Smile

# 876
Би трябвало да стегне в хладилника, Гущер.🙂 Белтъците накрая са това, което предпазва от прекалено втвърдяване.

# 877
За двата тежки дни закуската става обяд, а обадът - закуска. По-лесно ми е на работа да си нося варени яйца, малко кашкавал и доматки, отколкото да се мъча да топля ядене. Ще има специален обяд на работа, но аз ще пасувам с най-голямо удоволствие.

# 878
Храната е храна, няма какво да я кръщаваш кое какво е. В редките случаи когато огладнея сутрин се е случвало и пържола да захапя. Или кюфтета. Ако има, разбира се. За работа варените яйца наистина са много удобни, безброй пъти съм си носила такива.

# 879
Със сигурност ще е изкривено обременяването щом се храниш така, не знам и 2-3 дни различно хранене преди изследването дали стигат...
Напиши ако искаш по-подробно как се храниш, приемаш ли медикаменти, имаш ли някакви хронични проблеми или скорошни боледувания, от изследвания каквото имаш, така малко само общи приказки си дала а пък това може да е много субективно.
От месото защо само пилета и пуйки, не обичаш останалите ли?
Имах оплаквания- умора, направих си изследване и цъфнаха висока стойност на глюкозата, холестерол и дифицит но вит Д и В12. Второ изследване, за да пусна и гликиран хемоглобин /6%/, инсулин-5,7. Посетих първия ендокринолог- назначи ми глюкофаж, вит Д, Магнезий и Милгама. Изпрати ме на кардиолог- било ми високо кръвното - 135/80, от там ме наплаши с холестерола ми в комбинация с високата глюкоза. Да не съм ядяла червени меса и яйца, та за това риба и пуешко. До тогава си ядях свинско.
Май от този глюкофаж престанах да се храня, отидох при втори ендокринолог, който не иска да слага диагнози без натоварване, но да спра глюкофажа и да се храня нормално. Но, тук е засечката, че нещо почти нищо не мога да ям. Продължавам си вит.Д и магнезия, друго не взимам.
Примерен ден: Закуска- черно кафе, без подсладители, късен обяд- салата с домати, маслини и магданоз, много малко месо или риба. Вечеря- или 1 яйце+ зелена салата или зеленчукова мусака с тиквички, патладжани, домати. Плодове - малини, киви по малко и не всеки ден. 
Изчислявах си няколко пъти калориите- едвам 800 кал/ден приемам. И да не забравя- пуша и засега не спортувам.

# 880
  • Варна
800 калории са безкраааайно малко, под 1200 и то за жена не бих падала. Животинските мазнини и холестеролът няма нищо общо, холестеролът в кръвта не идва от холестерол в храната. Какъв ти е холестеролът? Най-важни са триглицеридите и съотношенията също. Общия не го гледай особено, LDL и триглицериди гледай

# 881
800 калории на ден си е направо опасно, особено за по-продължителен период от време. Увеличи приема на храна, ти гладуваш направо.

# 882
Нашият режим е страдание! Сега се мъчих с две печени бутчета, едно авокадо и почти се справих с един айсберг! Уви, 1 час и беше малко на майонезата и не стегна, иначе още щях да страдам. Flushed

# 883
герани, ужас... те децата ядат по повече. И на такъв човек докторите тръгнали с храна да плашат, съвсем да я подредят...
Тая Милгама за какъв проблем е предписана? Да не би там да има връзка с кофти показателите. Дефицитът на витамин Д и Б12 докъде е оправен? И високият холестерол преди или след отслабването е установен? Има нещо възпалително според мен, от това и холестерол, и КЗ могат да се вдигат. Холестерол със сигурност не е защото си го изяла от яйца и мръвка, мислех че са спрели с тия глупости.
Но вземи да ядеш че тия 800 са в една точно никаква зона - нито си се наяла, нито не си. А това е по-вредно от нищо да не изядеш, ако ти е редовно.
Вземи пример от Гущера, виж как се мъчи горкият Grinning Мъка, мъка... чак домашните се притеснили че го проверили какво го правим тука Joy

И аз с пилешко бутче се мъчих тая вечер, ама две са ми много на мен, големичко беше. Особено в компанията на зелева салата, дето си е бая фураж и трудно остава място за чак много и от мръвката. Ама пък я обичам и ми се ядеше свежо.
В тия жеги и на мен апетитът ми не е както без жегата. Да не помислите че съм спряла да ям, ама и аз като в оня виц - с нежелание Joy По-малко от седмица имам до цикъл и не му е сега времето, иначе сигурно пак на фаст щях да го ударя.

# 884
герани, далеч няма да стигнеш с тези 800 калори.
Е, може да придобиеш още метаболитни заболявания.
Недохранваното до това води. Доказано.
Да не говорим, че и режима ти не струва пет стотинки.
Това, че слабееш не означава, че слабееш здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт