Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 250
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 885
800 калории са безкраааайно малко, под 1200 и то за жена не бих падала. Животинските мазнини и холестеролът няма нищо общо, холестеролът в кръвта не идва от холестерол в храната. Какъв ти е холестеролът? Най-важни са триглицеридите и съотношенията също. Общия не го гледай особено, LDL и триглицериди гледай
Това е преди да отслабна:
Холестерол общ   5.07
HDL 1.25
LDL  3.4
VLDL 0.6
Триглицериди 1.31

След отслабването съм успяла да подобря само LDL- 2.5 и да влоша HDL- 1.0.
Другите са без промяна.
Кръвното ми е в норма, даже към по-ниско, без хапчета.

natka, не съм пускала още вит.Д и В12. От 2,5 месеца ги пия. Следващия месец ще ги пускам за проверка. Какво изследване да пусна за евентуално възпалително?

Иначе нищо не ме боли, вече и умора нямам, нямам хронични заболявания.

Единственото, което ми се яде е истинска пица и кашкавалчета, но не става. За друго нямам никакъв апетит.

# 886
Направи си кето пица.

# 887
Герани, откакто приемаш Глюкофаж ли се храниш с по 800 калории? Страшно малко храна е това, за да се случва ежедневно.
Гущер, във фризера стяга по-бързо.🙂 Нищо, ще страдаш друг път.😁
И аз обикновено ям по едно бутче, обикновено избирам по-голямо.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 21:52 от dolce miele

# 888
Това с холестерола е не само отживелица, ами е направо опасно схващане. Животинските мазнини са много важни, особено за женския организъм.
Ето това последно гледах, човекът обяснява, че висок холестерол не само не е опасен, а помага особено в по-късна възраст - при инфекции и дори рак.
https://youtu.be/UbFXqjABIvo?si=zum4rO3UbrWZJD_8
Направих майонезата, страхотна се получи

# 889
  • В центъра на моретата
Герани, правила ли си изследване на хормоните на щитовидната жлеза? За наличие на възпалителен процес CRP и го допълва СУЕ. Като пускаш нивата на витамин Д3 - две седмици не трябва да го пиеш. А всъщност каква доза вземаш от него?

# 890
Милгамата не разбрах по какъв повод е предписана. Или... моля те, не ми казвай че с нея се очаква да наваксваш Б12? И ако е така, по колко вземаш от нея? Цианкобаламин е ама освен това е и малко в таблетка, че се и поглъщат. И това на метформин.
За шамари са, честно...

# 891
Ох, не разбирам защо се плашат хората от холестерола.
80 % се синтезира от тялото. Освен това е градивна част от всичките ни клетки.
Малко е като да те е страх от кожата ти, от косата ти, от очите ти. Смешно е.
Аз съм си оправила холестерола с така "страшните" животински мазнини. И масълце хапвам, и сиренце, яйца, телешко.

# 892
Няколко пъти само съм си играла да смятам калории, но определено от глюкофажа ми се отряза апетита. Вече 1 месец съм без него заради предстоящото изследване, но продължавам да нямам никакъв апетит.
Днес съм на 1 таратор, не ми се мисли на тия години да не направя някоя анорексия.

Щитовидните хормони са ми ОК, на ехограф щитовидната- също.
Вит.Д пия по 4000 единици/дневно. Бях с 10 ng /ml 

Милгама Н ми я предписа ендокринолога, не знам за какво е 3 х 2.

zaek, благодаря ти, ще ги изследвам CRP и СУЕ.

Елора, кардиолозите ни плашат. Обяснението им, че дори леко завишени/или намалени стойности при съответните видове холестерол в комбинацията със завишена глюкоза е висок риск за сърдечносъдови инциденти. Плаки в коронарните съдове и подобни.

# 893
Е как защо - защото лекарите ги плашат с него.
Редовно се карам с майка ми, нейната кардиоложка я метнала на статин преди време заради висок холестерол. По някое време излиза в изследванията даже с малко под референтните стойности, което мен ме докара до бяс... а дори още не бях чула как докторката рекла че ще я остави на много ниска доза от статина, щото то това се пиело цял живот като се почне. И си го пие.
Бяс ме хваща, казвам ви. Отказва витамини да взема, защото й ставали прекалено много хапчета. Казвам - ми хубаво, хвърли статина и си добави витамин Д вместо него - ето, даже съм ти купила, заповядай. Аа, ще го пия аз, то не ми се бърка, той ниска доза. Е като не ти се бърка, значи все тая и без него, айде тогава да го спреш?? 5мг розувастатин е, не е изобщо много, ама защо?? И сега пак се изнервих само докато го пиша това.

герани, Милгама явно заради витамин Б12 ти е дадена, обаче хич не е добър вариант. Първо че е цианкобаламин, който не всеки усвоява. Второ, че са те сложили и на метформин, който пречи да се усвоява погълнат витамин Б12. Съответно хората с такъв проблем си вземат Б12 който не се поглъща а се усвоява още през лигавицата на устата. Спрейове, подезични таблетки и всякакви такива.

# 894
natka, благодаря ти за коментара. Ще си взема друг В12.
На мен също ми пробутваше статин, но аз отказах твърдо. Имам чувството, че получават % от предписването на тази отрова.

# 895
Старата школа доктори са учени че холестеролът е причина за куп проблеми. Ако се зачетеш в по-съвременни неща или изгледаш това видео дето подаде съфорумката, няма да се окаже точно така. Че дали и ученият дето и награда му бяха дали за това откритие за холестерола не беше застанал и признал пред всички че са му били нагласени изследванията... Абе има над какво да се замисли човек.
Но повишен холестерол (ако приемем че наистина е повишен, че в някои страни вече не пишат горни граници в лабораториите даже), е признак, а не причина за проблем.
И вземи наистина си преразгледай храненето, щом държиш такава висока КЗ определено не работи за теб, пък голяма работа че отбягваш яйца и свинско...

# 896
Не знам с разходки може ли да компенсира нужното движение или трябва непременно да спортувам нещо? Освен ранни разходки край морето, съчетани с плуване 🙄 Фитнесът определено не е моето...
Ако си плувец - плувай. Много полезно нещо е това! Особено за състояние ИР. Само позитиви може да ти донесе.

# 897
  • София
Елора, кардиолозите ни плашат. Обяснението им, че дори леко завишени/или намалени стойности при съответните видове холестерол в комбинацията със завишена глюкоза е висок риск за сърдечносъдови инциденти. Плаки в коронарните съдове и подобни.

Не съм специалист, сигурно е вярно. Но, вместо да фокусират на глюкозата, мятат веднага статини.

# 898
Е как, аз съм разправяла веднъж как видях рецепта с диагноза Е11 (диабет тип 2) за статин и се разкудкудяках как е изпълнена, а то се оказа че на такава диагноза могат да се предписват статини по здравна каса... До тогава мислех че може само на сърдечно-съдови.

# 899
  • В центъра на моретата
А, не само старата школа кардиолози. Майка ми смени поне 10-15 кардиолози, между които и доста млади - ми… няма до момента изписано лекарство без статини. Един й е казал, че едно време поне е имало избор - може със статини, може и без. Сега не е така - всички имат статини, дали малко или много - имат. А освен всичко друго, при нея се проявяват странични реакции на статините.
А иначе за % - получават си ги докторите, като ги изписват. Нали затова все пак има търговски представители, които обикалят като цветарки от кабинет, на кабинет. Моето GP в Бразилия и Скандинавието ходи точно от такива %-ти.

Общи условия

Активация на акаунт