Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 793
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 960
RIP на мозъците ни значи!😂

# 961
Егати и авариите значи, на всяка крачка...
Туй кетоните - аварийно гориво и не е за ката ден. Страшна работа.
Туй глюкогенезата и тя авариен режим. Хептен страшно значи.
Дарвин май не е бил съвсем прав за естествения подбор, аз вече имам сериозни съмнения...

Моят мозък от жега ще загине, не от друго Joy

# 962
Ти му дай въглехидрати- ще живее и в жегата!😝😄

# 963
Не ми пускай мухи че направо халюцинирам потни ледени бири, ама от мен по-потни Joy

# 964
Една даже ми се изцепи в другата тема, че водело до мозъчна смърт Dizzy Face. И това е лекар, само да кажа.
Щях да се задавя с кашкавала SatisfiedLaughingSatisfied

Може би наистина липсата на въглехидрат води до мозъчна "смърт". Но не са наясно, че в почти всички храни има въглехидрати. Както и че организмът може да преобразува, за да компенсира липсата.
Не знам, ама подобно изказване, от човек с претенции за някаква образоравонст по биология е направо фрапиращо. Кара ме да се замисля как е придобило дипломата си.
Сигурна съм, че няма нито един човек изпаднал в мозъчна смърт от липса на въглехидрати точно. От липса на глюкоза вероятно има, но да вземе да си оправи термините въпросната специалистка.

# 965
На мен ми беше харесал много някой от тия доктори дето се изявяват в YouTube и дето са "от нашите" - изказването беше нещо от сорта че като следват медицина имат там 1-2 лекции относно хранене, предимно на други неща ги учат. И после ходи чакай докторът ти да ти каже как да се храниш само базирано на това дето е учил в университета Grinning Не знам дали са баш 1-2 лекции, но очевидно има липси там, елементарни. Което си е тъжно. Много.
Те ако бяха масово адекватни по тези въпроси, нямаше сега да сме на на 81ва тема и забравих вече колко години откакто е започната и ставаме все повече в нея. Аз съм от 6 години но тя темата си вървеше от преди това. Щото всеки се лута и се чуди. И щото лекари вадят плашилата как ще се нагътаме без захар или без статини... ай сиктир.

# 966
  • на острова на мечтите
Гущер, има комари в Сицилия. Мен не ме обичат.Ядат ми мъжа  😂☺️ Явно и те са традиционалисти.
Сладък мед е Долче Миеле.
Патешко ходене си е голяма тренировка междудругото 😉

# 967
На мен ми беше харесал много някой от тия доктори дето се изявяват в YouTube и дето са "от нашите" - изказването беше нещо от сорта че като следват медицина имат там 1-2 лекции относно хранене, предимно на други неща ги учат. И после ходи чакай докторът ти да ти каже как да се храниш само базирано на това дето е учил в университета Grinning Не знам дали са баш 1-2 лекции, но очевидно има липси там, елементарни. Което си е тъжно. Много.
Те ако бяха масово адекватни по тези въпроси, нямаше сега да сме на на 81ва тема и забравих вече колко години откакто е започната и ставаме все повече в нея. Аз съм от 6 години но тя темата си вървеше от преди това. Щото всеки се лута и се чуди. И щото лекари вадят плашилата как ще се нагътаме без захар или без статини... ай сиктир.
Ама то това дори няма общо с храненето - глюконеогенезата би трябвало да е част от функция на черния дроб.

# 968
Ами явно и за това не учат достатъчно, знам ли ги. Но те не казват че не е от черния дроб а че е за зор-заман и глюкозата трябва да идва от храна, поне от това което написа аз така го прочетох.

# 969
Помня патешкото. Бях си пълничко дете, та ми беше малко трудно.
Трябва да го пробвам сега. Ама пък с тоз кръст, май ще ми е трудно.
Но съм чела, че дълбокия клек до долу е много полезен.
Това даже си е поза от йогата. Маласана.

# 970
Сладък мед е Долче Миеле.
Не помня как ми е хрумнало.😂 И преди не съм била чак влюбена в меда- консумирах по малко и понякога. Но определено не съм единствената с "въглехидратно" потребителско име.😄

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 15:33 от dolce miele

# 971
Интересно че от сладките неща точно мед май най-малко ме дразни, даже и ми се прияжда от време на време. Е, говорим за 2-3 пъти в годината и то близна малко и ми накърти супер сладко и приключвам, ама прияжда ми се иначе Grinning Май повече го мириша като отворя буркана Joy
Но е смешно на моменти че винаги имам буркан вкъщи. Държа да вземам мед от пчелар, а не от супермаркет и съответно като е нещо трайно дето не се знае кога ще се сетя... държа си да си имам пък.
Но какво си приказваме за вкусове и никове, вижте ми само аватара... аз дето чушка не пипвам и с пръчка ако може Joy Люта чушка е, ама все пак.

# 972
  • на острова на мечтите
Вярно, Натка ❤️ дето мрази чушките 😂 Не се бях замислила.
Снощи замразените кюфтета. Този път останаха сочни. Явно ги бях пекла повечко предишната порция.

# 973
# 974
  • София
Леле, хора, тотално се бях объркала. Явно и моят мозък е умрял от липсата на въглехидрати. Laughing Е, сега поне си ги набави доволно. Laughing От два дни плющя  леща на обяд и вечеря. Снощи си разглеждах таблицата в телефона и видях, че тя лещата има много въглехидрат в себе си. Ми аз това го знам. По принцип. Сега обаче какво съм се отнесла нямам идея. И си живуркам два дни с щастливата мисъл, че се храня режимно, а не ми е лошо ( още свиквам).

Общи условия

Активация на акаунт