Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 290
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 765
Има си вероятност да не е много весело след глюкозата, ако рязко падне КЗ после. Но това няма как да се знае предварително, затова и написах да има нещо в чантата за всеки случай там за след последното вземане на кръв. Особено ако ще е сама и най-вече ако ще и шофира после, макар че най-добре да не. Но не всеки ги прави тия хипогликемии, подготвяш се колкото можеш и толкова, то не е и въпросът в глада за храна а в спада на КЗ и кой колко го усеща.

# 766
По принцип правя хипоглекимия и заради това ми назначиха това изследване понеже ми прилошава ако не ям няколко часа… та предполагам че ще ми прилошее и то още преди 2я час и въпроса е какво да правя, ако ми стане много зле..

# 767
Ами глюкозата  която ще поемеш също е храна, така че....

И не, ни ти прилошава защото не ядеш няколко часа.
Прилошава ти защото тялото ти не издържа на въглехидратите,  които му даваш нон стоп.

# 768
Елора да и ендокринолога така ми каза, ще трябва да си преразгледам хранителния режим. Ще видим резултатите от утре и ще върна назад в темата, да открия по-здравословни хранения.

# 769
Не назад, съвсем в началото, първата публикация е с многото информация. То и в заглавието си личи предимно какво хранене сме си избрали в тая тема, де. Но храненето ти е важна но не единствена промяна, обикновено има и дефицити да се наваксват с добавки, не знам дали и какво са ти назначили като изследвания, не помня и дали си споменавала че сме много и вече се омотвам кой какво. И движение, естествено.
С храненето не бързай де, не прави промените преди да направиш изследването за да видиш реално в момента на какво положение си.

# 770
  • Милано
Има ли нова тема,че не я откривам?

# 771
Темите са месечни. Нова ще има през юли.

# 772
Момичета, пак съм аз с въпрос. Вчера си пуснах изследвания и се оказа, че пикочната киселина е почти 100% над нормата (при положение, че пия за нея лекарства) - норма 360 пък резултата ми е 560... и сега четох, че не е ОК кето диета при такова положение, защото при кето се вдигали още нивата. Ще питам и лекар, макар че от сега си знам ще каже никакво кето докато не паднат нивата (пък те вече 3м съм на лекарства и все нагоре и нагоре всеки месец). Някоя от Вас сблъскала ли се е с подобен проблем преди КЕТО и КЕТО оправи ли го или го влоши? Тъкмо се бях засилила с по-мазните храни и този резултат все едно в стълб ме заби.

# 773
Пикочната киселина не се вдига от мазно, а от пурини, доколкото знам. Съдържат се в карантиите и колбасите. Не бих се отказала от режима, заради пикочната киселина, защото имаше много потребители, при които спадна точно по време на това хранене. Лекарите е ясно какво ще кажат. За тях месото е колбаси и наденици.

# 774
Пикочната киселина се вдига и от хронично възпаление. Тя играе ролята на антиоксидант освен друго. Възможно е да се повиши и от прием на медикаменти диуретици. kikiwaka, прегледай си лекарствата.

# 775
  • В центъра на моретата
Да, трябва да се ограничат храните с много пурини: гъби, патладжан, спанак, месо от млади животни, карантии, морски дарове, херинга.
Невър, заедно сме писали. Лекарствата за кръвно, които са с диуретик, както горния пост отбелязва.
Пробвай с ябълков оцет, чай с дафинов лист. Намаляват до известна степен пикочната киселина.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 10:46 от zaek

# 776
Аз преработено месо/колбаси никога не съм харесвала и малкото, което съм яла вече аут. Не ям още от началото на годината изобщо. Месо ям главно пилешко и пуешко месо, риба (сьомга,  пъстърва) и то рядко.  Буквално няма от какво са се вдига пикочната при мен. Особено последните няколко месеца от както съм на милурит + диета за нея. Първия месец реших,че организма още не е реагирал на лекарствата обаче сега хич не се надявам от тех да падне.

Пия само милурит, л-тироксин. Не мисля, че е от тях. Второто го пия сигурно  10г вече. Антибиотик имах преди повече от месец, обаче проблема е от преди това. Единствено ми остава да е проблем с бъбреците. Sad

Да, трябва да се ограничат храните с много пурини: гъби, патладжан, спанак, месо от млади животни, карантии, морски дарове, херинга.
Невър, заедно сме писали. Лекарствата за кръвно, които са с диуретик, както горния пост отбелязва.

Посочените не ги ям, главно защото или не ги харесвам или ги мразя (херингата особено и морските дарове). За пилешко и пуешко каза лекар, че е ОК. Знам, че яйцата не пречат.

# 777
За пикочната киселина и аз така мисля - има някъде възпаление което предизвиква повишаването.
С кафетата как си?
Другото е че ти май беше в процес на активно сваляне на тегло или съвсем скоро след сваляне? Ако е така, е нормално да се повиши ПК временно, питай Гущера как стана и при него, не че е само той но първо за него се сещам.
Не помня добавки беше ли споменавала какви вземаш и дали изобщо, за дефицити проверявала ли си кое как ти е.
Иначе общите приказки са ясни - цитрати, магданоз и прочие.

# 778
За пикочната киселина и аз така мисля - има някъде възпаление което предизвиква повишаването.
С кафетата как си?
Другото е че ти май беше в процес на активно сваляне на тегло или съвсем скоро след сваляне? Ако е така, е нормално да се повиши ПК временно, питай Гущера как стана и при него, не че е само той но първо за него се сещам.
Не помня добавки беше ли споменавала какви вземаш и дали изобщо, за дефицити проверявала ли си кое как ти е.
Иначе общите приказки са ясни - цитрати, магданоз и прочие.

Мога да го мериша кафето, обаче ако не е Старбъкс - пас. Пък старбъкс скъпо, и ако пия е 1х на месец. От няколко месеца не съм изобщо. Ами изкарах 14 дни Японско чудо, обаче беше висока още преди него. И пак се повишаваше всеки месец въпреки лекарствата.  Дефицити нямам - всичко в норма, освен съня, обаче малкото вади зъби. Хич не се надявам да наваксам близките 18г.

Явно ще се ходи по лекари. Нещо не е наред щом лекарствата 3м почти не могат да свалят изобщо. Даже  нагоре качва..

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 11:23 от kikiwaka

# 779
НВВМХ и яденето на месо, не е противопоказно при хора с подагра, ако останалото хранене е изчистено. Имам съвсем преки наблюдения, така че аз не бих го зарязала зарди това, особено ако нямам симптоми свързани с повишената пикочна.

Общи условия

Активация на акаунт