Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 261
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 780
Впечатляващо звучи за дефицитите, на днешно време май не познавам някого който хич никакъв да няма без да взема по някоя добавка.
Нямам идея какво разбираш под Старбъкс - тяхната смеска кафе (която аз намирам за ужасна) или тия неща дето ги правят там със 101 добавки и става повече торта отколкото кафе.
Иначе има в темата не един или двама потребители които точно след минаване на такъв режим са свалили ПК, доколкото изобщо може да се говори че сме все на един режим тук де, че тя е доста широка рамка. Отделно и кой как си я тълкува за себе си.
Доколкото знам, за да се свали ПК, трябва да се намали инсулинът ако е завишен, както и общо възпаление което много хора пренебрегват. Не помня дали си споделяла изследвания и на какъв хал си с инсулина, щом пишеш тук приемам че имаш такъв проблем и затова си при нас.

# 781
След раждането (имах гестационен диабет бременността, беше кошмар) правих обременяване защото ендокриноложката го искаше. Излезе,че съм с инсулинова резистентност. Повече не ми е искала да правя изследвания на инсулина. Само кликиран хемоглобин на 3м ми иска, 4.5 беше май месец, ще го видя началото на август пак.  Ще пусна и инсулин и ако ми дадат на моя глава още 1 обременяване да направя...

Иначе аз пия витамини още от бременността. Някои не съм ги спирала. 1-2 пъти годишно ги проверявам та ако има нещо завишено или занижено да се коригира.

# 782
На кето или нввмх, ако е наистина този режим се оправя пикочната. Възможно е да се наблюдава за малко някакво покачване. От много хора тук през годините са оправяли този проблем.

Аз като минах на нввмх и нямам проблеми с пикочната.
И патладжани си ям също. И месо, но ям месо де, ако разбирате, който не разбира да се оправя Joy

Излезе резултата за тъпото пилори. Завъдила съм го. Не е много, но има.
Днес ще пуснат ел. рецептата, утре след работа ще ходя да купя.

# 783
Поне имаш нещо от което да започнеш да бориш проблема.
Всеки си е различен де, но поне аз винаги се чувствам по-добре като започне да става по-ясно какво се случва, защо се случва, съответно мога да започна да търся решение или ако няма какво да му търся, направо да го прилагам. Поне в моите очи това е мнооого по-добре от това да знам че имам проблем и да свивам рамене, което виждам толкова често около мен и не се и опитват.
Ми да, има проблем, егати и кармата, как пък на мен се падна... всички сме си слушали тия неща. Особено с проблеми като нашите и като видим някой с диабет. Но за това и доста лекари има виновни де, не е само от пациентите.

# 784
  • София
Влизам да споделя нещо, което открих за себе си и ми стана интересно.  Едва ли откривам топлата вода, но като новак се впечатлих.  От около 10-15 дни съм на НВ-ВМХ , но не много стриктен. Обаче ориз и картофи до снощи не бях вкусвала откакто съм на режима. Снощи и днес на обяд хапнах малко пиле с ориз. Ами оризът ми се стори тежък за пръв път в живота ми - обичам ориз и досега съм си изяждала нормална порция без проблем. Сега пак ми беше вкусен, но не успях да хапна повече от около 100 гр.

# 785
Дам, като знаеш какъв е проблема, решения се намират. Аман от идиопатични причини... според докторите, поне 70% от проблемите ни са с идиопатичен произход, с други думи и идея си нямат.

# 786
Гущер, нямаш проблем с гирите. Имаш проблем с бройката. Клекове, коремни, лицеви е едно, а упражненията с гирите съвсем друго. Ще си докараш травма. Започваш упражнението, като започне да става доста трудно спираш. По- добре пет серии по двайсет повторения, отколкото три по трийсет. Моите серии са по 10-15 повторения, зависи с кои гири съм. Колкото по- малък е мускълът, който тренираш, толкова по- малко е и натоварването.
Вчера на пет варени яйца, днес на два пъти по 200гр. свински котлет на грила. Утре ще съм на рибен ден. Реших да размърдам кантара. Събота прегриших с домашна баница и на другия ден, бам две кила задържана вода.

# 787
  • В центъра на моретата
Влизам да споделя нещо, което открих за себе си …..
Ако изобщо прегрешаваш с ориз, избирай дългозърнест, див, императорски.И разбира се, да е около шепа сготвен.

# 788
Ориз мога да изям много . Особено важи за месо с ориз на фурна, ама сготвено по всички правила както баба го правеше. Оха, умирам от жега обаче се облизвам тука при мисълта Grinning Е, ще ми стане тежко със сигурност. Но после, не докато го ям. По време на яденето мога само да муча от кеф и да се чудя абе аз дали да не си сложа още малко Grinning За 6 години на режим може и да ми стигнат пръстите да изброя колко пъти съм яла такова, обикновено като съм при нашите и майка ми е сготвила месо с ориз - при такава рядкост даже и не си го слагам на сърце, но да, тежичко ми става.
Виж в тая жега, ако си е сготвен както трябва оризът с мазнинка и т.н., поначало си е тежко ядене, та може и да не е само от режима в случая.
Вече при по-дълготрайно адаптиране, човек просто не произвежда толкова от нужните ензими за храни които е спрял да консумира, те не му трябват и тялото ни хич не е глупаво. Същото става и с чревната флора - най-много имаме от това което най-много храним, то няма как иначе. И съответно някои храни ни стават по-трудни за храносмилане от преди.
Наскоро стана дума за хранене с приятел който от много дълги години е веган. Аз това нито го разбирам, нито го одобрявам но с него се опитваме да не си даваме акъли един на друг точно за храна. Стана дълго, така че го бодвам в скрит текст, едва ли за всеки ще е интересно. Неговата история потвърждава нежеланието ми да стоя адаптирана само и единствено със строго режимни храни, не желая в редките случаи когато реша да си позволя нещо, да страдам вместо да му се насладя.
Скрит текст:
Отделил е страшно много време да проучва и да се образова, включително и със специалист по хранене в семейството му, та успява да не си докара дефицити. Но е имал някакъв период през който е бил много зле финансово и съответно да яде пълноценно става още по-трудно, то поначало си е скъпо начинание като веган.  Че и живее в държава с нелепо висок стандарт. И се оставил да го убедят че за него е по-добре поне временно да стане пак всеяден. Отново с помощта на нутриционист, близка му е и не го е оставила сам да се мъчи. Ами, мъка си е било. Като бебе се е захранвал с животинските храни и пак каза че над месец е бил като болен, все едно се е натровил с храна но в по-лека степен. Защото е отнело време тялото му да започне да се справя отново с храни които дълго време са отсъствали от менюто му. С радост се е върнал отново към веганството веднага щом финансите му са се стабилизирали, при него това съвпада и с вкусовете му така или иначе, освен и по убеждения.
Интересно си е как с коренно противоположни виждания за храненето успяваме да общуваме мирно Grinning Но и той осъзнато казва че ако тръгне да кандърдисва някого да става веган, по-вероятно да му навреди, защото човек наистина трябва да знае какво прави за да не си навреди, хранейки се така.
С такива хора обичам да общувам на тема храна - имат си виждания но са отворени и разбиращи и към другите и приемат разумни доводи. Не на втората минута да ме плашат как ще се гътна от холестерол, каквото и да значи това. Или как ще се спомина най-късно вдругиден с това моето "неядене" - последното звучи особено смешно ако ме види човек Grinning

Заек, тя мисля писа че според нея и лекаря няма ИР и няма нужда от строг режим.

# 789
  • В центъра на моретата
natka, може и така да е. Много ми е трудно от мобилна версия да търся назад.
Да споделя за кафето: сложих за 24 часа кафе залято със студена вода. Тази сутрин го прецедих и пробвах. Ми…, като се абстрахирам от студенината му, не е чак за изхвърляне. Ако му се сложи лед, би било освежаващо, сигурно. Ама, май не бих го заменила за много късо и ароматно италианско кафе. Не е много мое. Но, пък се почувствах една идея по-малко киселинна Joy

# 790
Кафето трудно си го давам аз. Две нюню чашки еспресо на ден пия, не е като да лоча по сто кафета на ден, но те са ми за кеф и глезотия и си държа на тях.
То зависи и колко ти е важно де, може теб да те бърка разликата от кафето, но повечето хора май не би, не и при такова количество.
Кажи поне че си тествала с лентички урината, да съм спокойна че не си се мъчила напразно Grinning

# 791
  • В центъра на моретата
JoyJoy, не съм. Ама, не пречи пак да направя и да се тествам Joy Току виж така си оправя ph- то. Че то иначе не става.
Иначе, кафето ми е по-важно от храната, даже. Ама, кафе-кафе, малко и спретнато. И гледам на три да се спра, ама понякога не ми се получава.

# 792
Е де, вземи лентички и препикай там по няколко с единия вид кафе и с другия, поне в името на науката да ти е тая жертва а не напразна Joy И кажи и на нас, да не се жертваме и ние без да знаем Grinning

# 793
И аз съм по ориза, но не съм близвала от 5+ години. Нямам и намерение. Спокойно си живея и без ориз.

# 794
  • на острова на мечтите
И аз съм по ориза, но не съм близвала от 5+ години. Нямам и намерение. Спокойно си живея и без ориз.
вземи си конджак ориз Stuck Out Tongue Winking Eye Шегичка Hug
Кафе еспресо късо е божествена напитка! Няма никаква киселинност. Вероятно зависи все пак от марката.
Натка, направих замразените кюфтенца във фрайера . После ще ви пусна една снимка на едно опулено кюфте, че е на телефона, а той е на зареждане. Станаха малко сухи. Сложих им лук, домат, магданоз, малко пармезан. Неща пропорциите не съм уцелила явно.

Общи условия

Активация на акаунт