Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 269
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 975
Момичета, извинявам се, че така нахлувам в темата, но ще съм благодарна на съвет.

Преди 2 седмици правихме стимулация за инвитро. Започнах да се чувствам зле - постоянна замаяност, причерняване, изтръпване на крайници. Реших, че това са паник атаки (получавала съм само около боледуване от Ковид преди това, по принцип нямам). Да, но мина време, мина трансфер (неуспешен), вече не приемам лекарства, а пак ми е замаяно почти постоянно. Изследвах желязо и е ок, B12 дори е над референтни стойности, защото доскоро го приемах.

Направи ми впечатление, че последните 2 седмици 2 пъти в изследванията ми има кръвна захар и все е 3.78 (при референтни 2.8 - 6.1). Никога не съм имала подобна стойност, за мен нормално винаги е било 5.8.

Та се замислих дали всички тези симтоми не са от ниска кръвна захар.
Имате ли подобен опит?

Още преди време исках да направя обременяване с глюкоза (за всеки случай заради незабременяване), но тогава докторката ме отказа заради външни белези - че съм слаба.

Благодаря предварително 💛

# 976
5.8 не е баш най-нормалната КЗ ами направо си е завишена. Виж 3.8 си е нисичка за повечето хора, но то повече зависи дали рязко спада и от това ти прилошава, не че е тооолкова ниска по принцип.
Но сега в жегите малко хора се чувстват нормално и по принцип, освен и скорошните намеси покрай инвитрото при теб.
Ако се съмняваш за КЗ тя поне се мери лесно вкъщи, вземаш си един глюкомер и си бодеш и мериш на воля.

# 977
Здравейте, момичета!
Момичета връщам се в темата тк. Ми действа ползотворно. Отпуснах края с храненето 😩😖
И кантара тръгна стремглаво нагоре разбира се ⬆⬆⬆
Така че пак ще почна да снимам храната която ям 🥹
Много искам да стана 58-59  засега това е мираж Sad

# 978
Целулит ще изчезне ли и той с това хранене или нещо по-специално ще трябва?

# 979
Целулит ще изчезне ли и той с това хранене или нещо по-специално ще трябва?
Само с храненето целулита не изчезва!
- спорт
- антицелулитни ръчни масажи
- пиене на течности - вода

# 980
Момичета, извинявам се, че така нахлувам в темата, но ще съм благодарна на съвет.

Преди 2 седмици правихме стимулация за инвитро. Започнах да се чувствам зле - постоянна замаяност, причерняване, изтръпване на крайници. Реших, че това са паник атаки (получавала съм само около боледуване от Ковид преди това, по принцип нямам). Да, но мина време, мина трансфер (неуспешен), вече не приемам лекарства, а пак ми е замаяно почти постоянно. Изследвах желязо и е ок, B12 дори е над референтни стойности, защото доскоро го приемах.

Направи ми впечатление, че последните 2 седмици 2 пъти в изследванията ми има кръвна захар и все е 3.78 (при референтни 2.8 - 6.1). Никога не съм имала подобна стойност, за мен нормално винаги е било 5.8.

Та се замислих дали всички тези симтоми не са от ниска кръвна захар.
Имате ли подобен опит?

Още преди време исках да направя обременяване с глюкоза (за всеки случай заради незабременяване), но тогава докторката ме отказа заради външни белези - че съм слаба.

Благодаря предварително 💛
Голяма грешка. Слаб не значи здрав. Най-малкото налагането на инвитро поради проблем със забременяването, е индикатор. Паник атаките също говорят за проблем.
Виж си инсулина, захарта само на фона на него чети на гладно.
3,78 захар не е много ниска сама по себе си, но дали за теб е ниска и при какви очстоятелства, вече може да даде някакви индикации.
Ако правиш хипогликемия, би трябвало да има и интензивно желание за ядене, освен прилошаването.
Захар 5,8 на гладно, ако е тенденциозна, е висока.

steli4ka s, не не изчезва Sweat Smile за него си трябват усилия от спортен характер.

# 981
Някой беше споделил рецепта за домашен сладолед боровинки и сметана, но не помня каква беше.

# 982
Не се втелявам за целулита.
В интерес на истината като бях прасенце имах повече.
Сега има малко в момента. Понякога хич нямам. Не ми дреме от какво имам или нямам.
Други неща са ми важни.

# 983
Целулитът от много неща зависи. Нито само спорт го оправя, нито само диета, нито само масаж, поне според мен.
Преди да мина на режим си бях отгледала такива бутове в горната част на ръцете, че и там виждах целулит, на бедрата също имах но далеч не колкото човек би очаквал при такива габарити...
Той се влияе и от хормони, и от лекарства, и от какво ли не. Спомням си като се разболях от ковид и като се наложи и цяла кутия Медрол да изпия. Имах чувството че ей така през нощта са ми се накъдрили кълките, докато спя Grinning Разнесе се без да правя нещо по това, малко след като приключих кортикостероида.

# 984
Някой беше споделил рецепта за домашен сладолед боровинки и сметана, но не помня каква беше.
Мисля, че беше BFF.🤔 Равни количества сметана и замразени боровинки, всичко се пасира. Аз съм правила със заквасена сметана и различни видове замразени горски плодове, намачквам направо в чаша с лъжичка.🙂
Натка, не се бях замисляла зс профилната ти снимка с чушка.😂 А люти чушки поне ядеш ли?
Беки, не мога да се сетя коя дума се "превръщаше" в "огризки", но да. И моят е същият.😆
Бриа, добре дошла пак! Тъкмо тези дни се чудех къде изчезна.🤗
Внеса, а изследвала ли си се за мутации (това във връзка с Б 12)? Има вероятност  ако си с мутации, да бе го усвояват и да "плува" в кръвта. Иначе са ти казали, КЗ 5,8 не е особено нормална, ако е тенденция. И се усеща не ниската КЗ сама по себе си, а по-рязък спад в нивата и'.
Аз дотук съм на много вода и едно горчиво фрапе с много лед.
Скрит текст:
За съжаление  получих много неприятни новини и ми е криво и тъжно. Днес е Задушница и...трябва да намеря с какво да се разсея.🤨  

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 15:13 от dolce miele

# 985
Ванеса, според мен получаваш хипогликемии.  Като човек, минал през това, получавах същите екстри. Не съм изпитвала желание на глад, както Невър казва. Причерняване, световъртеж, сърцебиене и избиване на студена пот. Моята захар винаги е била в порядък 4.5- 5.0. Падне ли под 4, почваха екстрите. Единия път бяха много силни симптомите, имах чувството че ще пукна. Тогава измериха захар 1.9. Това, което лекарите казват за слаб човек и липса на ИР при такъв, е чутовна глупост. Аз също съм слаба и имам ИР (вече съм в ремисия). Та хубаво е да направиш обременяване и да се изясни картината, за да предприемеш нужните мерки.

# 986
Долче, никоя дума не се превръща в огризки, а когато намеря кусур на телефона му обиждам марката - логото е нахапана ябълка = огризка Joy
Съжалявам за леля ти Hug
Кажете нещо за отичане на краката в горещините от глезените надолу. От дълго седене на стола следобед вече едвам се събират в сандалите. Разходките не са опция, особено в тези жеги Confused

# 987
Беки, 🤗 Самсунг е моят телефон.🙂
За отводняване можеш да пробваш с чай от джоджен. Една супена лъжица се запарва в литър вода, докато се охлади (по спомен). После се прецежда и чаят се пие през деня вместо вода студен или топъл.

# 988
Долче, съжалявам за леля ти, дано се оправи.

Беки,  на ламбрев чая е най-добре. Има и на пакетчата.

Седенето те убива.
Прави гимнастика. Под стола и на час. Ако можеш в офиса, ако не в тоалетната.

https://search-2.blogspot.com/2022/12/narichat-go-nevidimo-upraz … h6OT7fg#gsc.tab=0

номер 1 и 2 ги прави задължително под бюрото

И другото което трябва да ти стане закон. След като се прибереш от работа за 10 минути лягаш и  краката ги вдигаш. На стената опираш най-добре. Не на табуретка

# 989
Ще пробвам с джоджена, дори мисля съм пила такъв, но съм забравила за него… Значи и нещо за мозък ми трябва Joy
На Самсунг може да му зададеш само да предлага думи, без да ги заменя сам (поне предишни такива като съм имала можеше). На айфона нищо не можеш да пипаш щот е много умен Joy
Мерси Елора и това ще включа Hug

Общи условия

Активация на акаунт