Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 589
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
И още повече се филмирам, когато чета, че обикновено това е късен симптом и съвсем ме хваща тревогата, защото да се следиш редовно и накрая да е късно, ще бъде много жалко 😒

Rusi_be Обсъдете варианта за Cor биопсия така със сигурност ще знаеш какво е.
А какво означава Кор биопсия, това не се ли прави на едно образувание … аз имам ФА и на двете гърди принципно?

Rusi_be, от доста време пишеш в няколко теми, писахме си и на лични - моето мнение е, че ако си обиколила в последните месеци едни от най-добрите лекари /четох за Гаврилов, Василев, Йорданов/ и всички са на мнение след всички изследвания, че си здрава и няма сериозен проблем, да се опиташ да се успокоиш с всички възможни методи - психолог, медитация, йога, спорт, приятни филми/книги, срещи с приятели и т.н. Ако това не помогне - потърси по-сериозна помощ, понякога човек не може да се справи сам, казвам го съвсем добронамерено - стреса може да довлече най-неприятните болести, постоянната тревожност носи постоянни високи нива на кортизол и може да отключи куп други проблеми, не само рак.

Навремето моя хирург ми цитира една фраза от книга или филм, тъй като видя как потъвам в лоша посока - "Не се вглеждай в бездната, да не се вгледа тя в теб!"

# 1 021
Момичета, имам час за Доц. Консулова след десетина дни, който смятам да освободя. Някой ако има нужда да ми пише.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 11:50 от Една Такава 737236

# 1 022
Rusi_be, ама ти имаш не само второ, ами и трето мнение. Казвай ги тези неща.
Деформирането на гърдата наистина е късен симптом е това означава, че туморът е поне 2 см и на повече от 6 месеца. Не ми се вярва трима толкова добри диагностици да пропуснат такова нещо, ако го има.
Но за твое успокоение, плати си 700 лв, ако ги имаш и направи ЯМР на гърди. Иначе наистина ще се разболееш от притеснение.

# 1 023
Rusi_be, ти с парите които си дала за прегледи,да беше си платила ЯМР. След като си обиколила най добрите специалисти и те ти казват, че си здрава, очевидно е че имаш нужда от терапевт, за да овладееш тревожността.
Плати си един ЯМР, там е сто процента сигурно, че ако има нещо, ще се види и тръгвай на йога и терапевт. 
Напълно разбирам страхът ти, но си представи страхът на един доказано раково болен, на който се обяснява колко го е страх някой друг, доказано здрав от три лекаря, да не се разболее. Не искам да съм груба, но се подпалих малко. Аз съм с агресивен карцином ХЕР2, аз какво да кажа за ужасния страх, който изпитвам всеки път като ме заболи нещо. Вчера кръста ме боля, цял ден разсейки в костите ми бяха в главата. Пак се извинявам, ако съм рязка

# 1 024
Деформирането на гърдата наистина е късен симптом е това означава, че туморът е поне 2 см и на повече от 6 месеца. Не ми се вярва трима толкова добри диагностици да пропуснат такова нещо, ако го има.
Но за твое успокоение, плати си 700 лв, ако ги имаш и направи ЯМР на гърди. Иначе наистина ще се разболееш от притеснение.
Не, нямам 3-то менние… само 2 мнения … ноември 2023 ходих при двама в един ден - д-р Василев и д-р Виктор Йорданов, като Василев дори отрече да имам ФА, каза само кисти.
Не знам каква точно трябва да е промяната в гърдата - моята разлика е, че едната гърда е по-кръгла и оформена от другата, която изглежда по сплескана и когато вдигна ръцете също е така, едната си стои оформена, другата сякаш празна и се набръчква една такава, имам целулит само на едната, ама аз него и преди го имах. Т.е едната гърда е по-празна в горната й част и това кара зърното да сочи нагоре някак си, не знам дали го обясних точно.
Попитах в тази тема, защото знам, че тук има всякакви случаи и затова потърсих съвет от вас.
Благодаря ви 🤗

# 1 025
Навремето моя хирург ми цитира една фраза от книга или филм, тъй като видя как потъвам в лоша посока - "Не се вглеждай в бездната, да не се вгледа тя в теб!"
  В тая връзка както  пишеше в една книга "Той толкова си мислеше за смъртта, че накрая тя се сети за него"
 Извинявайте за черния хумор, не искам никой да се чувства притеснен от казаното, но истината е, че трябва да останем позитивни незабавно от ситуацията.

# 1 026
  • Sofia
Не, нямам 3-то менние… само 2 мнения … ноември 2023 ходих при двама в един ден - д-р Василев и д-р Виктор Йорданов, като Василев дори отрече да имам ФА, каза само кисти.
Не знам каква точно трябва да е промяната в гърдата - моята разлика е, че едната гърда е по-кръгла и оформена от другата, която изглежда по сплескана и когато вдигна ръцете също е така, едната си стои оформена, другата сякаш празна и се набръчква една такава, имам целулит само на едната, ама аз него и преди го имах. Т.е едната гърда е по-празна в горната й част и това кара зърното да сочи нагоре някак си, не знам дали го обясних точно.
Попитах в тази тема, защото знам, че тук има всякакви случаи и затова потърсих съвет от вас.
Благодаря ви 🤗

Това което описваш е толкова очевидно, че ако значи рак всички лекари при които си била биха го отчели.

Както те съветват останалите момичета. Потърси помощ от терапевт, който ще ти помогне да се отървеш от мрачните мисли. Сега си здрава, но продължиш ли с тези тревожни мисли, ще си докараш здравословни проблеми и то сериозни

# 1 027
  • Добрич
Rusi_be, както е написала Опосум, спокойствието цена няма. Плати един ЯМР при д-р Виктор Йорданов (700 лв) и ще ти стане ясно. Не  е необходимо да ходиш предварително до болницата. Обаждаш се по телефона, запазваш час за ЯМР при д-р Виктор Йорданов (само гледай да не е по време на цикъл) и всичко, което имаш ще "светне".
А позитивната терапия паралелно с това.

# 1 028
Напълно разбирам страхът ти, но си представи страхът на един доказано раково болен, на който се обяснява колко го е страх някой друг, доказано здрав от три лекаря, да не се разболее. Не искам да съм груба, но се подпалих малко. Аз съм с агресивен карцином ХЕР2, аз какво да кажа за ужасния страх, който изпитвам всеки път като ме заболи нещо. Вчера кръста ме боля, цял ден разсейки в костите ми бяха в главата. Пак се извинявам, ако съм рязка
Няма за какво да ми се извинявате, разбирам напълно, че е така… но страха си е страх, независимо преди или след диагноза.
 Вела Ще взема да се запиша за ЯМР… така или иначе, не мога да го мисля само.

Opossum, късен симптом означава ли непоправимо и наистина твърде късно?

# 1 029
  • Добрич
Скрит текст:
Няма за какво да ми се извинявате, разбирам напълно, че е така… но страха си е страх, независимо преди или след диагноза.
 Вела Ще взема да се запиша за ЯМР… така или иначе, не мога да го мисля само.

"Твърде късно" и "непоправимо" са относителни понятия. Хора живеят десетки години с поддържаща терапия в четвърти стадий.

По-правилно е да се каже "колкото по-рано, толкова по-добре".

И на първо място е позитивното мислене !

Любимо стихотворение,  което погрешно приписват на Вазов.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 15:02 от Вела

# 1 030
Ама вие продължавате със "симптомите" и стадиите.
Посъветваха ви какво да правите и сега отново се започна с разпитване кое било "късно" и "непоправимо" в тема за хора с рак!!!
Доказано здрава сте от двама топ специалисти, дошла сте да се страхувате от рак, пред раково болни. И да разпитвате кое било "непоправимо" и "късно".
Сега няма да се извинявам. Усещайте се малко.

# 1 031
Rusi_be,
Извиняват ти се само защото са мили и възпитани!
Твоето е, не знам как не се усещаш, но болни хора успокояват здрав, който продължава да дълбае!
Отиди на психиатър, ЯМР и се успокой!
Страхът да си болен не е същият като този да се страхуваш да не си болен, пожелавам ти да не разбереш разликата!

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 07:44 от Малечка Палечка

# 1 032
Извинявайте, че попитах!
Не ми е било целта да бъркам в раните на никой, но явно така се получи!
Благодаря!

# 1 033
Rusi_be, не означава това. Означава, че лечението ще бъде различно.
Например аз имах деформация,  защото туморът беше станал 2 см, с микроразсейка в лимфен възел и заради това съм втори стадий и правих химиотерапия. Иначе нямаше да правя.
Непоправимо и твърде късно не е, поне според това, което ми казаха лекарите. С такива резултати има много жени, при които ракът вече никога не се връща и други, които живеят нормално десет, двайсет години, макар и с рецидив.
Непоправимо и късно е когато онкологът (не образен диагностик, а онколог) ти каже, че си четвърти стадий, без възможност за опериране, с разсейки във важни органи и ти каже конкретно прогнозни месеци живот. Но това идва години след деформацията и след много неглижиране от болния и криене.
При теб случаят не е такъв. Ти питала ли си лекарите конкретно за това защо гърдите ти са различни, не просто да ги изслушаш какво ти казват? Задавай въпроси, това е важно, а на тях им е работата да отговарят.
Направи ямр и вече ще си сигурна. Ако има нещо, което деформира гърдата, то ще се види на ямр.
А иначе двете гърди не са еднакви, може чак сега да си го забелязала. Също така не пишеш на колко си години. След определена възраст, гърдите се променят и пак не по еднакъв начин.
При всички положения е по-добре човек да е свръхпредпазлив, отколкото да неглижира здравето си, както направих аз. Но не прекалявай.

Момичета, бъдете по-търпеливи към чуждите страхове, въпреки нашите или точно заради тях. HugHeart

# 1 034
Opossum, мисля, че само Вие разбрахте защо точно в тази тема зададох въпросите си, но както и да е.

Момичета, бъдете по-търпеливи към чуждите страхове, въпреки нашите или точно заради тях. HugHeart

Точно това не очаквах, такова нападане сякаш някой лично обидих или нараних …наясно съм, че на никой тук не му е лесно!
Нищо повече не искам да кажа!

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 23:33 от Rusi_be

Общи условия

Активация на акаунт