Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 41 901
  • 871
  •   1
Отговори
# 90
За момента смятам да си работя до последно. На мен ми "улесниха" работата, откакто казах на шефовете,че съм бременна - намален работен ден на принципа "Ела, когато имаш възможност и си тръгни, когато приключиш", така че има дни, в които съм само 4 часа в офиса. Много ми е добре,  гледам да съм супер изпълнителна и в тези 4 часа да си заслужа доверието Simple Smile

Явно това със спането е проблем при всички ни, и аз се будя към 5-6, но пък заспивам рано-рано - от 8 дремосвам, първо на дивана, после се местя в спалнята. Мислех,че се наспивам просто Grinning

# 91
И аз смятам да работя до последно. Болничния би следвало да ми почне средата на септември, ще пусна една отпуска от началото на септември, когато колежките са се върнали от отпуска. Искам да си починат момичетата, а аз съм поела ангажимент да обуча заместник, докато те почиват, който все още не е намерен... И няма изгледи да се намери в скоро време. 🥲

# 92
Здравейте момичета,
И аз мисля лятото да си изкарам отпуските и септември да приключвам, имам и по голямо дете ще се занимавам с него и училището Simple Smile
Относно пътуването и почивките нямам притеснение и не мисля да се ограничавам .
Някой друг от Варна ако има да ми споделе къде ще ходи или е ходил на фетална морфология. Оказа се доста трудно да намеря час за седмицата ,която трябва да отида и последно записах в Добрич, тъй като във Варна са много заети.

# 93
Привет на всички,
И аз смятам да съм си до септември,  сега е по-спокойно лятото при нас, а и аз съм си предимно от вкъщи. Нямам драми някакви на работа и мисля, че така е по-добре, отколкото да се чудя какво да правя по цял ден сама. Даже съм си пуснала първата лятна отпуска края на този месец, чакам си прегледа при АГ да потвърди дали ме пуска на моренце и ще измислим нещо за поне няколко дни в Гърция 🥰

# 94
Живи и здрави и аз мисля да работя до последно. Единствено се притеснявам сега заради жегите. Още от сутринта едвам издържам, а се славя с това, че съм доста зиморничева Grinning

# 95
За пръв път и на мен ми е доста неприятно в жегите, явно бременността си повлиява и на това, иначе преди се пекох като гущер на слънцето, сега едвам издържам🤣

# 96
Здравейте момичета,
И аз мисля лятото да си изкарам отпуските и септември да приключвам, имам и по голямо дете ще се занимавам с него и училището Simple Smile
Някой друг от Варна ако има да ми споделе къде ще ходи или е ходил на фетална морфология. Оказа се доста трудно да намеря час за седмицата ,която трябва да отида и последно записах в Добрич, тъй като във Варна са много заети.

Аз съм от Варна и съм в същата ситуация.
Предстои ми същинската фетална след 2 седмици, а в Темелков е практически невъзможно да се запише час.
Мисля да я правя в Майчин дом при доктор Атанас Цонев - там правих ранната фм, останах с прекрасни впечатления от него.

# 97
И на мен ми става вече лошо от топлината- излизахме в събота на разходка в парка привечер и ми стана толкова недобре, че трябваше да полежа на една пейка. За първи път ми се случва и явно трябва доста да се внимава.
Иначе мисля да си работя докато имам възможност, вероятно и по- голямата част от октомври.

# 98
Здравейте момичета,

Аз съм от Варна и съм в същата ситуация.
Предстои ми същинската фетална след 2 седмици, а в Темелков е практически невъзможно да се запише час.
Мисля да я правя в Майчин дом при доктор Атанас Цонев - там правих ранната фм, останах с прекрасни впечатления от него.

И аз ходих при него на първата и останах доволна. Иначе сега за втората съм при Желязкова, но я записах още края на април. Относно работата и аз мисля до последно, само ще се мъча да съм хоум август и септемви, че от сега не мога да живея навън, представям си тоагва.

# 99
Здравейте, момичета!

Аз съм с втора бременност, утре влизам в 16 седмица и започвам да усещам пристягания на матката тип контракции (без болка, просто силно пристягане). Някои дали има подобни усещания?

Помня, че и с първата имах много контракции от рано и се тъпчех с магнезии, обаче не си спомням дали не почнаха към 5 месец. 4-ти ми се вижда малко раничко, какво мислтие вие?

П.С. пия магнезии 3х2 , т.к. бях на почивка със самолет и лекаря превантивно ми го изписа заради налягането, но въпреки всичко от 2-3 дни си ги усещам вече по-осезаемо.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 14:01 от Nevmarr

# 100
Работя в офис и не възнамерявам да спирам, както и да излизам в болничен 45 дни преди термин. Така процедирах и с първата бременност. Бях на работа в петък и в събота в 12,30 на обяд родих. Smile

# 101
Мами, работя в училище и днес едно от децата ме стисна силничко през корема. После имах съвсем лека болка, но не знам дали е от това или от крампите заради разширяването на матката. Има ли за какво да се притеснявам според вас?

Аз също се наведох рязко вчера и сплесках корема и доста се притесних, защото ме заболя , но като че ли после усетих бебка да мърда , така че притеснението отмина.
A и в нета пише следното за натискането на корема :
"Може ли натискането на корема да повлияе на бебето?
Отговорът почти винаги е „не“. Някои контакти с корема са неизбежни и обикновено безвредни по време на бременността - от изпълнението на ежедневни задачи на работното място до управлението на буйни малки деца и домашни любимци. Редките изключения обикновено са свързани с коремни травми, като например попадане в автомобилна катастрофа."

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 18:32 от Eyanii

# 102
Дами, друго, което помага за сън - спрей с магнезий. Аз изобщо не се бях сетила, но свекървата ми подари един и мисля, че върши работа

# 103
Момичета, в 16-та седмица съм, но при мен киселините  подраниха, доста преди очаквания от мен период 🤦🤣 Някой с подобни терзания? Ако да, как спасявате положението, защото имам чувството, че ще ми изгори трахеята. До тук нито веднъж не съм повръщала, имах гадене, но това чудо не знам как ще го изтърпя още от сега та до края.

# 104
Може да спрат, не е нужно да са докрая. Аз имах една седмица, някъде към 15-та, и после спряха и от тогава - нищо. (На по-късен етап може пак да почнат,знам ли... сега съм 17гс завършена). Газирана вода ми помагаше на мен, от нея се подувах, но киселините минаваха.

Общи условия

Активация на акаунт